reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
A mi lekarz powiedział aby zgłaszać mu takie rzeczy ;) jak masz kontakt że swoim lekarzem to złość że takie coś miało miejsce. Ja tam jestem przewrazliwioma na takie rzeczy. Co prawda termin już masz fajny ale chyba leoiej się upewnić? ;)

Zadzwoniłam do Pani doktor właśnie i powiedziała że na spokojnie mam obserwować sytuację. Prawdopodobnie szyjka zaczęła się skracać lub rozwierać więc taka sytuacja mogła mieć miejsce. Jeżeli pojawia się skurcze wtedy zgłosić się do szpitala. Powiem Wam że jestem podekscytowana i przestraszona w jednym 🙂

Zadzwoniłam do Pani doktor właśnie i powiedziała że na spokojnie mam obserwować sytuację. Prawdopodobnie szyjka zaczęła się skracać lub rozwierać więc taka sytuacja mogła mieć miejsce. Jeżeli pojawia się skurcze wtedy zgłosić się do szpitala. Powiem Wam że jestem podekscytowana i przestraszona w jednym 🙂
No i super. Lepiej się zawsze poradzić. ;) no to jest niezwykła sytuacja. ! Tez bym chyba przeżywała zarówno ekscytacje jak i przerażenie!!! 🙂🤭

Super! :)
Ja chociaż jestem jeszcze w zbyt wczesnym terminie, już chciałabym trafić na fotel [emoji85] codziennie zastanawiam się jaki ten mój mały brzdąc będzie [emoji23]
Zadzwoniłam do Pani doktor właśnie i powiedziała że na spokojnie mam obserwować sytuację. Prawdopodobnie szyjka zaczęła się skracać lub rozwierać więc taka sytuacja mogła mieć miejsce. Jeżeli pojawia się skurcze wtedy zgłosić się do szpitala. Powiem Wam że jestem podekscytowana i przestraszona w jednym [emoji846]

Dziewczyny jaka wage mialy wasze dzieci w 36 tyg? Bylam dzis na wizycie i mala wazy 2400-2500 jestem w 36 plus 1. Lekarz niestety inny na zastepstwie byl stwierdzil ze bardzo malo.... 30 kwiwtniacide do szpitala w 37 tyg na 3 cc. Co myslicie?

Dziewczyny jaka wage mialy wasze dzieci w 36 tyg? Bylam dzis na wizycie i mala wazy 2400-2500 jestem w 36 plus 1. Lekarz niestety inny na zastepstwie byl stwierdzil ze bardzo malo.... 30 kwiwtniacide do szpitala w 37 tyg na 3 cc. Co myslicie?
W 36+6 wg usg lub 37+1 wg OM córcia miała 2770g 😊 cieszę się bo 3tyg wcześniej 2100g

U mnie w 35+1 Malutka miała 2770 g ;) teraz w 38+1 3300g.
Pamiętaj że różnie wychodzi na różnym sprzęcie. Opowiadała już tutaj na forum, że miałam przypadek, że u mojego lekarza Malutka wazyla jakies 1700 g A 1.5 tygodnia później w szpitaku też mi powiedzieli że z wymiarów wychodzi 1700 g. Wtedy lekarka powiedziała że na sprzęcie mogą być różnice ponad 400g.
Miałam to samo z szyjka. W szpitaku na IP we niedzielę szyjka 3 cm a w czwartek na wizycie miała ponad 4 cm. Także najważniejsze jest aby robić na tym samym sprzęcie. Zresztą. Lekarz przedstawi głowicę, obraz się spłaszczyć, źle uchwyci rozmiar glowki i już wynosi mniej 😘 ja bym się za bardzo nie przejmowała. Może będzie po prostu drobniejsza. 2 tygodnie do tylu i 2 tygodnie w przód jest nadal norma. Nie jesteśmy robocikami 😘😂

Witam.
Też mam podobne zmartwienie, w poniedziałek byliśmy na USG (wtedy byliśmy 37+1) i nasz malutki jest drobniutki 2500gr w 2 tyg przybrał 400 gr..ja liczę że to może błąd pomiarowy...
Chociaż sama nie wiem od 11 tyg ciąży codzień wstryzkuję Heparynę, Lekarka nue wyklucza że to przez te zastrzyki. Dodam tylko że rodzeństwo bylo dorodne :)
Pozdrawiam

reklama
Witam.
Też mam podobne zmartwienie, w poniedziałek byliśmy na USG (wtedy byliśmy 37+1) i nasz malutki jest drobniutki 2500gr w 2 tyg przybrał 400 gr..ja liczę że to może błąd pomiarowy...
Chociaż sama nie wiem od 11 tyg ciąży codzień wstryzkuję Heparynę, Lekarka nue wyklucza że to przez te zastrzyki. Dodam tylko że rodzeństwo bylo dorodne :)
Pozdrawiam
Ja biorę od samego początku ciąży heparyne i miliony innych leków. Lekarz specjalizuje się z takich ciazach, razem z jego żona i nigdy mi nie powiedzieli że prze to dziecko może być mniejsze. Heparyna rozszerza krew i dzięki temu są lepsze przeplywy. Dziecko przybiera średnio 200 g na tydzień. Książkowo. ;) woec u ciebie jest w normie. Po prostu będzie jadł woecej jak się urodzi 😄
Jak mnie mama rodzila to miałam 3.5 kg i 59 cm. Podobmo byłam jak szczurek. Do tej pory (oprócz ciazy) byłam.zawsze szczupła. Wodocznie dziecko już ma szybka przemiane materii ;)

Do góry