reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Według OM to też już jestem za tym bezpiecznym okresem :) ale pierwsze usg termin pokazywały na 16.05, a prenatalne i połówkowe na 15.05 [emoji4] i bądź tu mądry..

Syna karmiłam po piersi butelkami Medeli i Avent, a teraz dokupiłam zamiast aventu Mimijumi - śmieszne są [emoji16]

Tez mam mimijumi [emoji5] tomme tippe i yoomi

Ja za tydzien mam.miec cc. Boje sie ze cos pojdzie nie tak, ze mnie nie przyjma, bo nie mam lekarza ze szpitala, w ktorym ewentualnie bede musiala rodzic. Strasznie sie boje....
Nie mogę odmówić przyjęcia kobiety w ciazy jeśli twój szpital gdzie miałaś rodzić został zamknięty. Zobaczysz wszystko będzie dobrze. Z tego co słyszałam to położne bardzo pomagają przy dzieciach teraz jak nie ma odwiedzin. Głowa do góry będzie dobrze.

Ja mam termin na 20.05 ale z racji ze jestem po 2 cieciach to w 38 musze miec cesarke. Zaplanowano ja na 06.05 ale okazalo sie ze maly jest juz bardzo nisko i temat przyspieszono na nst. Czwartek.
Trzymam kciuki!! 😊 ja jestem po 1 cięciu z lipca 2018 ;) jestem ciekawa na którego mi dzisiaj wyznaczy lekarz CC - w naszej obecnej sytuacji wirusowej chciałabym 4.05 ❤️ i najlepiej na czczo się rano zgłosić :D

Trzymam kciuki!! 😊 ja jestem po 1 cięciu z lipca 2018 ;) jestem ciekawa na którego mi dzisiaj wyznaczy lekarz CC - w naszej obecnej sytuacji wirusowej chciałabym 4.05 ❤ i najlepiej na czczo się rano zgłosić :D
Ja też już po 1 i 29 podobno wszystkiego się dowiem :p
Ja tam pamiętam jak na czczo się zgłosiłam do szpitala, a tu niespodzianka cc następnego dnia o 8:00, a że wpisali mnie 5 minut po zapisach na posiłek, to cały dzień i noc leżałam głodna :O Później cc, 12 godzin leżenia, pionizacja o 21, pierwszy posiłek dostałam po jakoś 3 dniach :( Więć lepiej się dopytać co i jak , by nie cierpieć.

Według OM to też już jestem za tym bezpiecznym okresem :) ale pierwsze usg termin pokazywały na 16.05, a prenatalne i połówkowe na 15.05 😊 i bądź tu mądry..

Syna karmiłam po piersi butelkami Medeli i Avent, a teraz dokupiłam zamiast aventu Mimijumi - śmieszne są 😁
Mamy podobny termin. Z OM 16.05 a z USG 14.05🙂 w piątek wizyta, zas w niedz. USG prywatnie. Raczej już ostatnie planowe przed porodem, chyba że coś złego by się zadziało. Jestem bardzo ciekawa ile mały urósł i waży,czy wszystko dobrze, jak czuję się maluszek 🙂. USG z rana więc nie będę czekać cały dzień. Dziś za to jadę odebrac wynik GBS. Ostatnie 3 tyg 🤰🙈.

Emma90 właśnie doczytałam że CC, to wy będziecie napewno szybciej razem 🙂 U mnie nie ma wskazań do CC. Był ? bo mały w. 32 nie był obrócony, ale ostatnio lekarz stwierdził że czuł główkę przy badaniu. Mam nadzieję już mu się nie odmieni znów 😏

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też już po 1 i 29 podobno wszystkiego się dowiem :p
Ja tam pamiętam jak na czczo się zgłosiłam do szpitala, a tu niespodzianka cc następnego dnia o 8:00, a że wpisali mnie 5 minut po zapisach na posiłek, to cały dzień i noc leżałam głodna :O Później cc, 12 godzin leżenia, pionizacja o 21, pierwszy posiłek dostałam po jakoś 3 dniach :( Więć lepiej się dopytać co i jak , by nie cierpieć.
Mnie rozpisali na wtorek, ale musiałam się zgłosić w poniedziałek rano :/ tyle, że nie na czczo. Ale bez sensu była ta doba przed.. lepiej ten czas spędzić w domu. Mi też już obiadu (dzień przed) nie dali, ani kolacji czy śniadania, a cesarkę miałam we wtorek po 14:00 i pierwszy posiłek od szpitala dostałam w środę popołudniu! 😅 dobrze, że miałam spory zapas własnego jedzenia i od razu jadłam 🤷‍♀️ Przed cc też poszła czekolada, ja nie umiem być na czczo ponad 3h

Do góry