reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Moja znajoma urodziła w 42 tc Martę dziecko.. Nie wiem jak lekarz mkze do czegoś takiego dopuścić [emoji26]

Straszne! [emoji24][emoji24][emoji24] ja tez tego nie rozumiem, nie zawsze metoda wyliczania porodu jest dla każdej zgodna. Ale często jest tak, ze trzeba poród wywołać i tu zaczyna się problem. Niestety.

reklama
Też piłam femalti.ker [emoji106]
A butelkę mam twist shake i jest świetna.
Ktoś mi mówił by czasem dać butelkę bo później będzie bieda zajść do fryzjera na kilka h jak dziecko będzie tylko nauczone cyca, [emoji848]
Ale głodne to chyba pociągnie z wszystkiego [emoji23]
U mnie tylko butelki Avent i Twistshake. Avent bo pod laktator, a Twistshake mi ciotka ze Szwecji przywozi, a ja jestem nimi zachwycona, mam i te ze smoczkiem i specjalne z dziubkami dla starszej

Mniej więcej, własnie o to chodzi. A jeszcze jest obawa, że moja wada (macica dwurożna z przegrodą)+skurcze= krwotok. To staram się tylko leżeć, by przypadkiem nie wywołać. Ale jestem kazdym skurczem BH przerażona

W przypadku „wychodzenia części stałych” trzeba przybrać pozycje kolanowo-łokciowa, to może uratować cała sytuacje

Nie strasz [emoji33]
U mnie wykryto cukrzycę ale udało się ją dietą ogarnąć bez insuliny...
Teraz cukier ładnie w normie ale kurde... Normalnie aż mi się zimno zrobiło jak napisałaś [emoji33]

W 99% przypadkach nie będzie cc.
Chodzi o to by urodzić naturalnie, dlatego wywołują przed czasem

Glownie olejek rycynowyc i sok pomaranczowy niektórzy kieliszek wódki leją. Chodzi o to żeby dostać skurczy jelit bo to przeczyszcza mocno i dostajesz skurczy, no i bez lewatywy się obejdzie bo jak Cię olejek pogoni to nie ma zlituj. Poczytaj bo to kilka szkół jest , ale na własną rękę nie radzę robić najlepiej skonsultować z położna.

Tosz to strach, ze na toalecie zaczniesz rodzic [emoji85]

A nie jest tak że z cukrzycą to cc robia? Pytam bo gdzieś tak coś mi świta ze czytałam o tym.
A nie jest tak że z cukrzycą to cc robia? Pytam bo gdzieś tak coś mi świta ze czytałam o tym.
Mówi się, ze niepowikłana cukrzyca ciążowa nie jest wskazaniem do CC. Ale to już prowadzący wie najlepiej 🤷🏼‍♀️ bo ciąża cukrzycowa ciąży cukrzycowej nierówna.
Nie strasz 😱
U mnie wykryto cukrzycę ale udało się ją dietą ogarnąć bez insuliny...
Teraz cukier ładnie w normie ale kurde... Normalnie aż mi się zimno zrobiło jak napisałaś 😱

Też czytałam, że nie robią jak nie ma powikłań. Ja mam cukrzycę tylko na podstawie cukrów na czczo w początkach ciąży trochę przekroczonych, mam dietę tylko. Chociaż ja bym na cc nie narzekala.

reklama
Do góry