reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja też nie nadążam. Jakoś dużo tych wpisów się natworzyło [emoji23]
Do łóżeczka nie kupowałam już nic. Było wypełnienie.
Piersi bolały mnie tylko na początku ciąży 5 tc-12 tc. Urosły i przestały [emoji23]
Nasza Mała w 36+0 2700g.
Jutro zaczynamy 37 tc. [emoji5] teraz czekamy do 38 [emoji23]
Co do szczepień. Szczepimy w szpitalu i później zgodnie z kalendarzem i wszystkie dodatkowo płatne. Poprzednia dwójkę szczepiliśmy 6w1. Teraz już szczepionki nie maja tyle rtęci, co miały za naszych czasów [emoji6] poza tym noworodkom robią morfologię, myśle, ze w aktualnej sytuacji, będą jeszcze bardziej obserwowani.
Pampersy mamy z Pampers pure protecton rozmiar 1 (2-5kg)
Zawsze jak pojawia się wątek rtęci to czuje się w obowiązku dodać czego mnie na studiach uczyli: rtęć w szczepionkach jest jako pierwiastek, nie szkodliwa rtęć metaliczna(wyobraźcie sobie śrubkę w strzykawce...). Jako pierwiastek więc ma inne właściwości(wodór jest wybuchowy, woda nie). Nie reaguje w ciele człowieka, służy do konserwacji szczepionek kiedy nie ma lodówek. W Afryce.

reklama
Zawsze jak pojawia się wątek rtęci to czuje się w obowiązku dodać czego mnie na studiach uczyli: rtęć w szczepionkach jest jako pierwiastek, nie szkodliwa rtęć metaliczna(wyobraźcie sobie śrubkę w strzykawce...). Jako pierwiastek więc ma inne właściwości(wodór jest wybuchowy, woda nie). Nie reaguje w ciele człowieka, służy do konserwacji szczepionek kiedy nie ma lodówek. W Afryce.

No dokładnie. Tez miałam to na studiach. Ale kiedys ta rtęć miała wpływ na jakoś szczepionki bo była w większej ilości. Aluminium czy formaldehyd są substancjami pomocniczymi i tworzą wyłącznie sprzyjające środowisko dla antygenów zawartych w szczepionce. A nawet więcej, bo prowadzą do dezaktywacji wirusa. Poza tym aby wystąpiły jakieś zaburzenia, to musi być podatność genetyczna.

A mnie skurcze delikatnie łapią i te z krzyża... Nogi mnie bolą, ale to pewnie przez obrzęki. Pora chyba odpocząć i poluzować.

Mnie wczoraj pobolewal brzuch i ledwo chodziłam. Ale tez się nabiegalam, kiedy już łaskawie zwlekałam się z łóżka [emoji28] dzisiaj zamierzam poodpoczywać. Pranie zrobię tylko. Obiad mąż zrobił wczoraj, wiec będzie i na dzisiaj.

Mnie wczoraj pobolewal brzuch i ledwo chodziłam. Ale tez się nabiegalam, kiedy już łaskawie zwlekałam się z łóżka [emoji28] dzisiaj zamierzam poodpoczywać. Pranie zrobię tylko. Obiad mąż zrobił wczoraj, wiec będzie i na dzisiaj.
Ja też nastawie tylko zupę, pranie powieszę na dworzu ... :) Ładna pogoda się zapowiada , to wezmę core , niech się wybiega.

Ja też dziś planuje chill, mąż w pracy młodemu nawet puściłam bajki zeby dluzej polezec , bo nie spalam od 3 do 5 jak już smacznie zasnelam to budzik męża o 7 dzwonił... puściłam pranie trochę poprasuje i koniec na dziś chodz mialam w planach umyć podłogi dziś może po drzemce z synem 😁

Dziewczyny a u mnie noc tragedia... Wymioty mnie meczyły 😐 a jak już udało mi się usnąć to przyśnił mi się realny pożar z Czarnobyla... i że był u nas na wsi 🙈😀 nie wiem skąd mi się to wzięło bo w ogóle o tym nie myślałam...

Współczuję wymiotów :( to jest to "oczyszczanie" przed porodem? W sensie że organizm się sam oczyszcza czy chodzi o posiadówkowe wizyty w wc?
I co do snów, zazdroszczę Ci bo mnie od 3 tygodni nawiedza we śnie mój synek (piszę- nawiedza, bo fabuła snu nie jest optymistyczna...).

reklama
Do góry