reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ale się tutaj wszystkie rozpisaly!!! ;)
Ja mam pieluszki na razie z Lidla luluipu czy jakoś tak. Jedna paczka która biorę do szpitala. Druga większa paczke pampersow firmy pampers kupił mąż jak był w sklepie. Przyszedł i powiedział. Moja Miłka będzie w najdroższych leżała. Nie będę jej żałował 😂😂 rozczulil mnie i prawie padlamm że śmiechu, woec już mu nie mówiłam, e ich nie chcialam ☺

Co do witaminy K w szpitaku i zabiegu na oczy i szczepień to robię po staremu. Niech wszystko dają co mają dac. ;) nie znam się i muszę zaufać że dla Malej to bedzie dobre.

Co do spacerów to też sama nie wiem. Mieszkamy w kawalerce na parterze od południowej strony. ;) W mieszkaniu jest chłodno w wakacje wiwc nie mam obaw. ;) ale nieco mnie korci spacerek po Katowiccah z bobasem. Ale nie wiem czy zdążę bo w czerwcu prawdopodobnie jedziemy i przeprowadzamy sie na czas budowy domku do moich rodziców na wieś. ;) tak będzie gdzie spacerowac i wylegiwac się ;) .co do filtrów to nie mam jeszcze zdania. ;)

Co do piersi to u mnie podobnie. Raz takie nabrzmiale A raz takie bez życia zupełnie... A nigdy nie karmiłam. Także się dziwne. Zibaczyny jak pójdzie. Czy któraś z Was ma może wkleslebrodawki ? Bo u mnie ten problem występuje i nie wiem czy Malutka da sobie z tym radę. Podobno leoiej przed kamieniem na chwilę laktatotem popracować. Dlatego wzielam ręczny do szpitala na wszelki wypadek. A katoutkow się trochę obawiam.
Ja miałam wklęsłe i bałam się, że nie będę mogła karmić, a o kapturkach nawet nie wiedziałam, po porodzie do pierwszego karmienia przyszła położna i jej o tym powiedzialam, a ona "nic się nie stresuj, mały da radę" i rzeczywiście, złapał od razu i nie było problemu, a o kapturkach to położna na wizycie domowej mi powiedziała, bo mały mnie pokaleczyl i była duża ulga 😉 a kazała mi kupić aventa największe, ale nie wiem od czego zależy rozmiar, bo piersi i brodawek nie mam jakichś dużych 🤔 ale po jakimś czasie mały ładnie wyciągnął sutki, że są takie jakie powinny być 😉 a masować się nie powinno, tym bardziej laktatorem, bo to wywołuje skurcze.

reklama
Ja na wszelki wypadek mam nakładki na piersi. Kupiłam z Avent rozmiar uniwersalny. Nie mam akurat wklęsłych brodawek, ale syn mnie podgryzał na początku i zakładałam. Chwile to trwało, może tydzień dwa, ale ulga niesamowita.

Dziewczyny trzymajcie kciuki za mnie właśnie jadę do szpitala do Matki Polki 😢 ktg się mi dziś wyszło i muszą sprawdzić w warunkach szpitalnych przez kilka dni jeśli będzie dobrze wypuszcza jeśli nie wywołają poród 😢
Karolina, lepiej, że będziesz w szpitalu, niż miałoby zacząć się coś dziać w domu i byś się stresowala jeszcze bardziej, albo poobserwuja i Cię wypuszcza, albo będziesz już tulic małego 😉 będzie dobrze ✊

Dziewczyny trzymajcie kciuki za mnie właśnie jadę do szpitala do Matki Polki 😢 ktg się mi dziś wyszło i muszą sprawdzić w warunkach szpitalnych przez kilka dni jeśli będzie dobrze wypuszcza jeśli nie wywołają poród 😢
Kciuki zaciśnięte, będzie dobrze jesteś już w bezpiecznym terminie. Daj znać co zdecydowali lekarze. ✊✊✊

Co do wagi to mój mały na ostatniej wizycie w 33t5d ważył 2200 kg, Myślałam że będzie więcej bo starszy więcej ważył na tym etapie , moze teraz to ta dieta cukrzycowa powoduje ?

@Anipul ja też nie miałam przed pierwszym porodem nic co przypominało by oczyszczanie ale mały się nie śpieszył. Może przy drugim porodzie to łatwiej idzie i samo się ruszy?

@Bisia25 u mnie pierwszy poród wyglądał identycznie jak drugi. Ale był krótszy o 30 min. mimo, ze syn był większy od córki o 0,5 kg [emoji28] za pierwszym razem 5:00-7:30, a za drugim 21-23 i obydwu przypadkach odeszły mi wody. Ale wcześniej miałam w cholerę energii [emoji3] mogłam góry przenosić. I oczyszczał się organizm od jakiegoś miesiąca (tak na bieżąco bez złogów) [emoji23]

Kciuki zaciśnięte, będzie dobrze jesteś już w bezpiecznym terminie. Daj znać co zdecydowali lekarze. ✊✊✊

Co do wagi to mój mały na ostatniej wizycie w 33t5d ważył 2200 kg, Myślałam że będzie więcej bo starszy więcej ważył na tym etapie , moze teraz to ta dieta cukrzycowa powoduje ?

@Anipul ja też nie miałam przed pierwszym porodem nic co przypominało by oczyszczanie ale mały się nie śpieszył. Może przy drugim porodzie to łatwiej idzie i samo się ruszy?
I co Twój lekarz na to? bo moja Pani doktor nie ukrywam spanikowala trochę i kazala mi przyjść na kontrolną wizytę w 34+4 mała miala 2122 przez taka niska wage w tym czasie i nie wiem czy się martwić czy nie bo już chyba jesteś 3 osobą co w podobnym tygodniu ciąży ma dzidzia mniejsza wagę niz powinna mieć.

@Bisia25 u mnie pierwszy poród wyglądał identycznie jak drugi. Ale był krótszy o 30 min. mimo, ze syn był większy od córki o 0,5 kg [emoji28] za pierwszym razem 5:00-7:30, a za drugim 21-23 i obydwu przypadkach odeszły mi wody. Ale wcześniej miałam w cholerę energii [emoji3] mogłam góry przenosić. I oczyszczał się organizm od jakiegoś miesiąca (tak na bieżąco bez złogów) [emoji23]
Czyli prawda jest , że przy drugim porodzie juz jest trochę łatwiej lub przyjemniej tak samo. O matko jak ja bym chciala zeby mój wyglądał podobnie do pierwszego.

Ojj mnie mała tak pogryzła w szpitalu że dokarmiałam butelka bo nie dalsm rady..
A tak naprawdę pokarm właściwy dostałam w domu, piersi 3 razy większe niż w szpitalu i kapie jak z kranu. 😂
Maz mi wczoraj kupił kapturki z avent s i dużej ulgi nie odczułam po czym przyszła położna i dostawiła mi bez bólu 😳 i już sama umiem 😁 kapturki leżą. Pokarmu mam dużo ale pow żeby nie odciągać. Siedzieć z cycami na górze i wietrzyć. Karmić raz 1 raz 2 aż się opróżnia.
Wczoraj miałem mega twarde a dziś super ulga.

Karolina powodzenia ❤️👍

reklama
Ale w obu samo się ruszyło? Bo u mnie syn był wywoływane w 41 tc i się zastanawiam czy teraz samo się ruszy przy drugim porodzie. No i ja chcialabym cesarke bo z synem ciezko bylo :(

I co Twój lekarz na to? bo moja Pani doktor nie ukrywam spanikowala trochę i kazala mi przyjść na kontrolną wizytę w 34+4 mała miala 2122 przez taka niska wage w tym czasie i nie wiem czy się martwić czy nie bo już chyba jesteś 3 osobą co w podobnym tygodniu ciąży ma dzidzia mniejsza wagę niz powinna mieć.
Lekarz niby nic nie mówił że mała waga, pomiary mniej więcej były w terminie z om, brzuszek trochę chudszy . Syn starszy był prawie 3 tyg do przodu cały czas i urodził się z waga 4kg . Niby jak patrxylam na normy to ta waga jest mniej wiecej na 50 centylu .

Do góry