reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ja sobie tez tak wmawiam. Do terminu 5,5 tygodnia, ale ja sobie wmawiam, ze za 2,5 moge isc rodzic [emoji85]
To ja i tak chce rodzic w 39 tc abym dotrzymala do maja ;) sama jestem z maja i fajnie by bylo mieć majoweczke ;) ale wszyscy mowia że raczej koniec kwietnia. (Ale rodzina to nie lekarz ) 😃 mmarzęby dotrzymac do 39 tc. Czyli jeszcze by bylo 2 tygodnie. 🙏

reklama
Ja też już po wizycie i jak chciałam rodz8c za 2,3 tyg tak po dzisiaj już mi mina zrzedla i do termunu musze czekac . Mala na 10% wagowo jeszcze w normie aje minimum. Ma 2.122 i właśnie te widelki (+/- 500) to martwi bo nie wiadomo w którą str . Także to miala być ostatnia wizyta , a przez wagę chce mnie zobaczyć za 2 tyg. Mam odpoczywać, dobrze jeść bo sama tylko 9 kg przytylam. Syn porownawczo w tym tyg mial 2,600 ... ehhh no nic wazne ze przeplywy ok, cisnienie i serduszko w porządku. Szyjkam zamknięta takze mniej stresu i będzie dobrze . No i mam też info ze na dzień dzisiejszy w moim szpitalu tata może być przy porodzie po prostu będzie w kombinezonie ochronnym zaraz po porodzie idzie do domu i dopiero przy wypisie nas widzi, nie można też w tym czasie nic odnosić więc mam mieć już wszystko ze sobą jedynie nosidełko tata pod drzwi szpitala podrzuca. Dlatego mowila ze ważne żeby mala przybrala bo wtedy wyjdę po 24h . Gbs negatywny tez kamień z serca.
Moze bedzoe drobniejsza, albo nabiera jak moja. Skokowo. Ja juz się przyzwyczailam do tego. Ze czasem ledwo co przybrala przez 2 tygodnie i spadala do minimum. A potem szybko nadrabiala i byla na maksiumum. To ze przytylas tylko 8 kg (szacun! ) to nie ma znaczenia. Jakby dziecku cos bylo potrzeba to by brala od ciebie ;) nic sie nie martw. ;) każde dziecko jest inne.

U mnie w sumie podobnie tak naprawde, bo moja mama jest z 16-tego maja, a ja termin na 24.05 i tak chce celowac w mamy urodziny [emoji85], ale jak sobie w glowie ukladam, ze za 2,5 tygodnia juz moge rodzic to latwiej mi przetrwac te wszystkie dolegliwosci. No i mala na 91 centylu ostatnio byla, wiec tez bym nie chciala giganta rodzic.
To ja i tak chce rodzic w 39 tc abym dotrzymala do maja ;) sama jestem z maja i fajnie by bylo mieć majoweczke ;) ale wszyscy mowia że raczej koniec kwietnia. (Ale rodzina to nie lekarz ) [emoji2] mmarzęby dotrzymac do 39 tc. Czyli jeszcze by bylo 2 tygodnie. [emoji120]

Ja też już po wizycie i jak chciałam rodz8c za 2,3 tyg tak po dzisiaj już mi mina zrzedla i do termunu musze czekac . Mala na 10% wagowo jeszcze w normie aje minimum. Ma 2.122 i właśnie te widelki (+/- 500) to martwi bo nie wiadomo w którą str . Także to miala być ostatnia wizyta , a przez wagę chce mnie zobaczyć za 2 tyg. Mam odpoczywać, dobrze jeść bo sama tylko 9 kg przytylam. Syn porownawczo w tym tyg mial 2,600 ... ehhh no nic wazne ze przeplywy ok, cisnienie i serduszko w porządku. Szyjkam zamknięta takze mniej stresu i będzie dobrze . No i mam też info ze na dzień dzisiejszy w moim szpitalu tata może być przy porodzie po prostu będzie w kombinezonie ochronnym zaraz po porodzie idzie do domu i dopiero przy wypisie nas widzi, nie można też w tym czasie nic odnosić więc mam mieć już wszystko ze sobą jedynie nosidełko tata pod drzwi szpitala podrzuca. Dlatego mowila ze ważne żeby mala przybrala bo wtedy wyjdę po 24h . Gbs negatywny tez kamień z serca.

Będzie dobrze. Oni tez nie zawsze idealnie wymierzą AC, FL, BPD i wagę zaniża. Poza tym moja przyjaciółka w terminie urodziła 2600 i nikt nawet nie wspomniał, ze to za mało. Taka jej uroda i tyle. No i 9 kg na plusie, to tez ok, ja przybieram 18/20, ale moja gin mówi, ze mój organizm tyle potrzebuje przybrać. Dobrze, ze wszystko ok, to najważniejsze. No i ze Twój mąż będzie mógł być z Tobą, to bardzo dużo, bo sam poród to emocjonujące wydarzenie, brak odwiedzin jakoś się przeżyje. Odpoczywaj, leż i jedz [emoji85]

Będzie dobrze. Oni tez nie zawsze idealnie wymierzą AC, FL, BPD i wagę zaniża. Poza tym moja przyjaciółka w terminie urodziła 2600 i nikt nawet nie wspomniał, ze to za mało. Taka jej uroda i tyle. No i 9 kg na plusie, to tez ok, ja przybieram 18/20, ale moja gin mówi, ze mój organizm tyle potrzebuje przybrać. Dobrze, ze wszystko ok, to najważniejsze. No i ze Twój mąż będzie mógł być z Tobą, to bardzo dużo, bo sam poród to emocjonujące wydarzenia, brak odwiedzin jakoś się przeżyje. Odpoczywaj, leż i jedz [emoji85]
Ja też jak wczoraj byłam u lekarza to się przerazilam bo wszystko było zaznaczone poniżej wykresu ale lekarz mnie uspokoił że to wszystko zależy od tego jak się dziecko ułoży na USG i żeby się tym nie przejmować 🙂 i że najważniejsze jest to że przybiera na wadze a nie że się zatrzymał 🙂 też panikuje same wiecie 😅

Ja od 30 tc mam ktg. Nie lubie tego badania. Mam je co 2-3 tygodnie. W szpitalu tez z 3 razy mi robili. Nudzi mi sie na nim. Stresuje sie że cos wyjdzoe nie tak. Ze cos źle słychać lub cos piszczy. ;) biodra bola od lezenia 😂
U mnie dzisiaj Mala Miłka sie kręci niemiłosiernie. Ewidentnie nabrała cialka bo czuje ze sie bardziej rozpiera i widze jak "jedzie " kolano po brzuchu 🤩 ale fajnie pomyziac ja przez brzusio.
A czemu mialaby dosc waga do 3 kg i stanac ? 🤔
Zawsze łatwiejszy poród bo niunia planuje chyba naturalnie wyjść bo od początku główka w dół. U mnie pierwsze ktg a dzisiaj 34+5 kolejna wizyta dopiero 12 mają czyli za 4 tygodnie.

Będzie dobrze. Oni tez nie zawsze idealnie wymierzą AC, FL, BPD i wagę zaniża. Poza tym moja przyjaciółka w terminie urodziła 2600 i nikt nawet nie wspomniał, ze to za mało. Taka jej uroda i tyle. No i 9 kg na plusie, to tez ok, ja przybieram 18/20, ale moja gin mówi, ze mój organizm tyle potrzebuje przybrać. Dobrze, ze wszystko ok, to najważniejsze. No i ze Twój mąż będzie mógł być z Tobą, to bardzo dużo, bo sam poród to emocjonujące wydarzenie, brak odwiedzin jakoś się przeżyje. Odpoczywaj, leż i jedz [emoji85]
No ja w pierwszej rowno 20 kg przytylam , ale schudłam 15 tylko 5 zostalo w spadku i teraz właśnie nie chciałam za dużo znow , ale też nie oszczędzam się z jedzeniem jem normalnie 😊 zobaczmy za 2 tyg . U nas nie wypuszcza ze szpitala jak dziecko 2,5 kg nie przekroczy 😬 no ale myślę że w miesiąc powinna to 0.5 kg przybrac niech sie nie wyglupia nawet dziewczyna 😁😁😁

Ja już po wizycie, u mnie to raczej taka szybka kontrolna, szyjka zamknięta, Mały głowa w dół, serduszko bije miarowo. Bardziej dziś chodziło o badania, od razu od lekarza poszłam do położnej na badania krwi. Za 3 tygodnie mam się stawić na ostatnią wizytę (to będzie 37+4) i tedy zrobią mi badania GBS.
Dziś robili morfologie, mocz, tarczycowe, HBs i jeszcze coś tam.

Mały podczas wizyty strasznie się kręcił 😅
W medicover ktg dopiero od 38 tygodnia.

Placówkę medicover mam blisko, przeszłam się spacerkiem, ale czuję, że źle mi się chodzi, bo Mały się kręci i w pewnym momencie czułam go nisko. Na kolejną wizytę już musi mnie mąż zawieźć 😅

No ja w pierwszej rowno 20 kg przytylam , ale schudłam 15 tylko 5 zostalo w spadku i teraz właśnie nie chciałam za dużo znow , ale też nie oszczędzam się z jedzeniem jem normalnie 😊 zobaczmy za 2 tyg . U nas nie wypuszcza ze szpitala jak dziecko 2,5 kg nie przekroczy 😬 no ale myślę że w miesiąc powinna to 0.5 kg przybrac niech sie nie wyglupia nawet dziewczyna 😁😁😁
Kobieto ja to bym chciała mieć Twoja figurę 🙃 szczupłą jesteś zdrowo wyglądasz 🙂 to możesz jeść jeść jeść 😅 co niektóre nie mają tyle szczęścia 😅 np. ja 🤭

reklama
Będzie ok! ❤
Ja wizytę powinnam mieć jutro ale czekam jeszcze na tel od dr z potwierdzeniem...
Dziś byłam w laboratorium. Zobaczymy jak tam moje wyniki...
Ogółem mam jakieś dziwne kłucie w podbrzuszu od rana... :(

Do góry