reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

No ja w pierwszej rowno 20 kg przytylam , ale schudłam 15 tylko 5 zostalo w spadku i teraz właśnie nie chciałam za dużo znow , ale też nie oszczędzam się z jedzeniem jem normalnie [emoji4] zobaczmy za 2 tyg . U nas nie wypuszcza ze szpitala jak dziecko 2,5 kg nie przekroczy [emoji51] no ale myślę że w miesiąc powinna to 0.5 kg przybrac niech sie nie wyglupia nawet dziewczyna [emoji16][emoji16][emoji16]

Przybierze spokojnie! Jeszcze będzie miała więcej, zobaczysz!

reklama
Ja już po wizycie, u mnie to raczej taka szybka kontrolna, szyjka zamknięta, Mały głowa w dół, serduszko bije miarowo. Bardziej dziś chodziło o badania, od razu od lekarza poszłam do położnej na badania krwi. Za 3 tygodnie mam się stawić na ostatnią wizytę (to będzie 37+4) i tedy zrobią mi badania GBS.
Dziś robili morfologie, mocz, tarczycowe, HBs i jeszcze coś tam.

Mały podczas wizyty strasznie się kręcił 😅
W medicover ktg dopiero od 38 tygodnia.

Placówkę medicover mam blisko, przeszłam się spacerkiem, ale czuję, że źle mi się chodzi, bo Mały się kręci i w pewnym momencie czułam go nisko. Na kolejną wizytę już musi mnie mąż zawieźć 😅
U mnie lekarz powiedział że jak w pon pojadę na tą rozmowę do szpitala to pewnie mi powiedzą jakie badania będą chcieli ode mnie jeszcze 🙂 bo kazał zrobić HBS ale to zaznaczył ze dopiero po tej rozmowie żeby nie chodzić tyle razy 🙂

Ja już po wizycie, u mnie to raczej taka szybka kontrolna, szyjka zamknięta, Mały głowa w dół, serduszko bije miarowo. Bardziej dziś chodziło o badania, od razu od lekarza poszłam do położnej na badania krwi. Za 3 tygodnie mam się stawić na ostatnią wizytę (to będzie 37+4) i tedy zrobią mi badania GBS.
Dziś robili morfologie, mocz, tarczycowe, HBs i jeszcze coś tam.

Mały podczas wizyty strasznie się kręcił [emoji28]
W medicover ktg dopiero od 38 tygodnia.

Placówkę medicover mam blisko, przeszłam się spacerkiem, ale czuję, że źle mi się chodzi, bo Mały się kręci i w pewnym momencie czułam go nisko. Na kolejną wizytę już musi mnie mąż zawieźć [emoji28]

Ja tez nie mogę już chodzić, bo tak nisko ja czuje. Odrazu napierania na krocze i dyskomfort, a przy tym lęk, żeby wytrzymać do bezpiecznego 37 tc [emoji28]

Będzie dobrze. Oni tez nie zawsze idealnie wymierzą AC, FL, BPD i wagę zaniża. Poza tym moja przyjaciółka w terminie urodziła 2600 i nikt nawet nie wspomniał, ze to za mało. Taka jej uroda i tyle. No i 9 kg na plusie, to tez ok, ja przybieram 18/20, ale moja gin mówi, ze mój organizm tyle potrzebuje przybrać. Dobrze, ze wszystko ok, to najważniejsze. No i ze Twój mąż będzie mógł być z Tobą, to bardzo dużo, bo sam poród to emocjonujące wydarzenie, brak odwiedzin jakoś się przeżyje. Odpoczywaj, leż i jedz [emoji85]
Cudownie usłyszeć że ktos powiedział ze przytycie 20 kg to jest cos normalnego, ze organizm tyle potrzebuje ;) kamien z serca! 🤩

Cudownie usłyszeć że ktos powiedział ze przytycie 20 kg to jest cos normalnego, ze organizm tyle potrzebuje ;) kamien z serca! 🤩

Ja myśle, ze 20 już przekroczyłam. Wczoraj zjadłam 3 kawaly, nie kawałki [emoji23]czekoladowego torta urodzinowego córki. A przed snem jeszcze kilka razy widelczykiem podjadlam. A dzisiaj już jeden po śniadaniu do kawki [emoji23][emoji85] i na tym nie koniec 🤷🏼‍♀️
Ale tak, to motywujące tak usłyszeć [emoji28]

Dziewczyny ja już wózek i fotelik zakupiłam 🙂 czy Wy nosidełko kupiwalyscie ? 🤔 Bo przecież w foteliku normalnie przeniose małego że szpitala do samochodu
Jak.masz fotelik samochodowy to nosidelko nie jeat potrzebne ;) bo te najmniejsze foteliki samochodowe sa nazywane potocznie nosidelkami;)😀

reklama
Do góry