reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Pewnie, że nie musisz :)
Ja tam się zdecydowałam nie brać ubranek. Nie daj boże zasika, uleje.. Będzie to leżeć w torbie bo przecież mąż zabrać nje może. :) a tak szpitalne rzeczy daje do prania i biorę nowe :)
Właśnie cały czas się zastanawiam czy brać swoje ubranka czy faktycznie korzystać z oddziałowych. Nie chodzi mi tutaj o zarazki bakterie czy o jakiś ładny wygląd tylko o kwestie logistycznym czy jest to w porządku. Bo przecież jeżeli trzeba zmienić pieluszkę a ubranko jest czyste to nie muszę go zmieniać prawda? [emoji846]

reklama
A co się dzieje u Ciebie, że piszesz że w twoim trybem życia nie wytrzymasz do maja? Jeśli mogę zapytać. Nie wiem czy dobrze kojarzę ale chodzi o nerwy i stres, bo masz mamę chora. Może jednak uda się dotrwać do maja 🙂.

Masz prawie tak jak ja termin 16.05 z OM. Wiec jakby CC u mnie pewnie również w okolicy 10.05. Narazie żyje w niepewności czy będę próbować SN czy CC planowane bo dziecko się nie odwróciło. Ta niepewność jest trochę straszna😏 Swoja drogą dużo tu Nas co będą mieć CC jak nie większość.
Tak dokładnie. Stan mamy nadal bardzo ciężki a lekarze kazali się przygotować na wszystko. Każdy dzień jest walką.. mam już od lekarza receptę na tabletki w przypadku napięcia stresu ale narazie leży.. mam nadzieję że się nie przyda. Mimo wszystko nadzieja zawsze umiera ostatnia

Tak dokładnie. Stan mamy nadal bardzo ciężki a lekarze kazali się przygotować na wszystko. Każdy dzień jest walką.. mam już od lekarza receptę na tabletki w przypadku napięcia stresu ale narazie leży.. mam nadzieję że się nie przyda. Mimo wszystko nadzieja zawsze umiera ostatnia

Przykro mi bardzo. Ale trzymaj się dzielnie, Twoja mama tez dzielnie walczy [emoji1374]

Pewnie, że nie musisz :)
Ja tam się zdecydowałam nie brać ubranek. Nie daj boże zasika, uleje.. Będzie to leżeć w torbie bo przecież mąż zabrać nje może. :) a tak szpitalne rzeczy daje do prania i biorę nowe :)
O tym nie pomyslalam ! Musiałabym zapierac czy cos. Tylko martwie się o logistykę. No jak mi zacznie dziecko plakac to jakos muszę iść po te ubranka. Wydaje to mi sie takie trudne i skomplikowane! Cholercia. Zaczynam soe chyba stresować ze będę sama...

Dziecko dostajesz w takim szklanym "wózku" czy co tam u Was używają. No i zawsze są "koleżanki" z sali, przecież możesz na chwilę z nimi zostawić :)
O tym nie pomyslalam ! Musiałabym zapierac czy cos. Tylko martwie się o logistykę. No jak mi zacznie dziecko plakac to jakos muszę iść po te ubranka. Wydaje to mi sie takie trudne i skomplikowane! Cholercia. Zaczynam soe chyba stresować ze będę sama...

Na położniczym cały czas chodzą pielęgniarki, często zaglądają, a jak nie, to nawet „z tym wózkiem” wyjedziesz na korytarz i tam na pewno ktoś się znajdzie i powiesz czego potrzebujesz. Nie martw się Kochana, będzie dobrze, zobaczysz [emoji5] każda się martwiła przy pierwszym dziecku i uwierz mi, ze martwiła/martwi przy każdym kolejnym mimo doświadczenia [emoji86][emoji85][emoji87]

@Aurelka1994 @MDNMO dzięki dzoewczyny za rady ;) mam nadzieje ze dam rade ;) na Bogucicach w Katowicach akurat noworodkowy jest po drugiej stronie i stad się zastanawiałam jak to wyglada.

A czy dziecko powinno sie budzic do karmienia co 3 h? Czy pozwolić mu spac ? Bo rozne szkoly skyszalam ;)

@Aurelka1994 @MDNMO dzięki dzoewczyny za rady ;) mam nadzieje ze dam rade ;) na Bogucicach w Katowicach akurat noworodkowy jest po drugiej stronie i stad się zastanawiałam jak to wyglada.

A czy dziecko powinno sie budzic do karmienia co 3 h? Czy pozwolić mu spac ? Bo rozne szkoly skyszalam ;)

Moje dzieci jadły na żądanie, a to wychodziło co godzinę w ciągu dnia, w nocy tak co 2,5/3 max, nie musiałam ich wybudzać. Też słyszałam różne opinie, do wybudzania i nie wybudzania. Ja myśle, ze próbowałabym przystawiać, gdyby spało i zobaczyłabym co z tego będzie [emoji846]

Moje dzieci jadły na żądanie, a to wychodziło co godzinę w ciągu dnia, w nocy tak co 2,5/3 max, nie musiałam ich wybudzać. Też słyszałam różne opinie, do wybudzania i nie wybudzania. Ja myśle, ze próbowałabym przystawiać, gdyby spało i zobaczyłabym co z tego będzie [emoji846]
Ja musiałam wzbudzać spiocha bo on spal ciurkiem 4-5 h, a mi piersi pekaly 🤣

reklama

Ja karmiłam na żądanie. Położna mowiła, że nie trzeba wybudzać, pod warunkiem, że dziecko prawidłowo przybiera na wadze.

Do góry