reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ja mam odwrotne 😁 juz bym chciała, żeby było po i chciałabym tulić lulac i ten maluszek na piersiach to ciepło ojeju 💗💗💗 nawet porodu się nie boje o dziwo. Bo po pierwszym to z rok nie chciałam słyszeć o dziecku drugim chyba że mi zrobią cc na życzenie haha , ale człowiek zapomina 😊
Ja też chciałabym być juz po :) Ale jak patrze na te malysieńkie ubranka to tak sobie myślę 'jeju, jakie to maleństwo... aż strach' 🙈😁
a tak to już nie mogę się doczekać kiedy będzie z nami...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam odwrotne 😁 juz bym chciała, żeby było po i chciałabym tulić lulac i ten maluszek na piersiach to ciepło ojeju 💗💗💗 nawet porodu się nie boje o dziwo. Bo po pierwszym to z rok nie chciałam słyszeć o dziecku drugim chyba że mi zrobią cc na życzenie haha , ale człowiek zapomina 😊
Ja też chciałabym być juz po :) Ale jak patrze na te małysienie ubranka to tak sobie myślę 'jeju, jakie to maleństwo... aż strach' 🙈😁
a tak to już nie mogę się doczekać kiedy będzie z nami...

Miewam tak czasami, jakbym go miała dosłownie w połowie pochwy. Ale u mnie to przechodzi, zdarza się raz na jakiś czas
Dziewczyny macie odczucie parcia na krocze? Takie, ze dzidziuś już wszedł lub wchodzi w kanał rodny i ruch jest męczący, wygodnie tylko leżeć? U mnie wczoraj się już nasiliło, wiec dzisiaj nie robiłam już nic [emoji31]

Ja mam odwrotne [emoji16] juz bym chciała, żeby było po i chciałabym tulić lulac i ten maluszek na piersiach to ciepło ojeju [emoji175][emoji175][emoji175] nawet porodu się nie boje o dziwo. Bo po pierwszym to z rok nie chciałam słyszeć o dziecku drugim chyba że mi zrobią cc na życzenie haha , ale człowiek zapomina [emoji4]

Ja to się żadnego porodu nie bałam, jestem hardcorowa [emoji23] boje się jedynie pierwszych 5 m-cy ciąży 🥴 ale tak zapomina się o bólu porodowym, przypomina się jak to boli przy porodzie [emoji28] ale swoją drogą... też już chce maj [emoji7] albo ten 37/38 tc bo to już ciąża odnoszona i niech się dzieje co ma dziać [emoji5]

Ja mam takie epizody tylko wczoraj np usiadłam sobie na dywanie po turecku z synkiem puzzle układałam i właśnie zaczęło się ucisk, kłucie [emoji849][emoji849][emoji849] dziś spokój
No mnie meczy jak pochodzę dłużej i coś robię. Dlatego dzisiaj chillout [emoji16] leżę na tarasie pod kocem i z czapka na głowie, żeby mi zatok nie owiało [emoji23][emoji23][emoji23] mąż się śmieje, ze narty mi przyniesie i jazda po trawniku [emoji23][emoji23][emoji23]

Miewam tak czasami, jakbym go miała dosłownie w połowie pochwy. Ale u mnie to przechodzi, zdarza się raz na jakiś czas

No właśnie mnie przechodzi jak się nie przeciążam. Ale tak samo czuje, myśle, ze poród zbliża się wielkimi krokami. Poprzednią dwójkę urodziłam w 38 skończonym, czyli teraz wychodziłoby z końcem kwietnia początkiem maja 🤩

Pierwsze 6 tygodni trzeba wybudzac. Przerwy w karmieniu nie moga byc dluzsze niz 3h w dzien i 4-5h w nocy. Takiemu malenstwu szybko spada cukier i moze dojsc do tragedii. Na pocieszenie powiem, ze malo ktore ma dluzsze przerwy, chociaz moj pierwszy syn spal cale noce od samego poczatku i nie budzilam, bo nie wiedzialam, ze powinnam. Do tego mial silny refluks. Efekt byl taki, ze jak mial 3 tygodnie trafilam z nim do szpitala, bo byl odwodniony i stracil na wadze.
@Aurelka1994 @MDNMO dzięki dzoewczyny za rady ;) mam nadzieje ze dam rade ;) na Bogucicach w Katowicach akurat noworodkowy jest po drugiej stronie i stad się zastanawiałam jak to wyglada.

A czy dziecko powinno sie budzic do karmienia co 3 h? Czy pozwolić mu spac ? Bo rozne szkoly skyszalam ;)

reklama
Jaki krem do pupy macie ? Kupiłam balsam do ciała i zastanawiam się czy nie mogę pupę wysmarować bo zmianie pieluchy czy lepiej kupić linomag zielony czy bepanpthen baby? Bo sudocrem kupiłam ale to nie do codziennej pielęgnacji.

Ja zakupiłam bepanthen, używałam go do tatuażu i na otarcia, mój do otarć na udach (a ma problemy z cerą) więc stawiam na ten krem 👍 uważam że jest fajny bo tworzy tłustą powłokę ochronną i ładnie goi :) ale to w naszym przypadku. Mam też z serii ziaja krem na codzień i na odparzenia. No i standardowo zakupiłam krem bambino z cynkiem. Nie ufam sudocremowi.

Do góry