reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

A tak z mniej porodowej beczki, co gotującej na święta? 😁
Ja nie za dużo i bez szału wkoncu sama będę 🤷 obowiązkowo żur i normalny obiad na pon 2 sałatki robię boczek piekę pod tym względem że w ramach podzuekowan dla sąsiadów chce ich zaprosić na mały poczęstunek 🙂 bo nic kasy nie wzięli za remont to chociaż ich na obiad zaproszę w ramach podziekowan 🙂

reklama
Lekarz pow że to prawdopodobnie otarcie udo o udo przepisał maść i krem do pielęgnacji jeżeli się pogorszy bądź nie zmieni mam się odezwać po świętach ...ech co innego jakby to któryś dermatolog zobaczył na żywo ....mam nadzieję że mi to minie i nie będą jakieś blizny 🥺
Polecam maść Tormentiol. Dla mnie w takich sprawach niezastąpiona..

Chyba o takie pieluchomajtki. Mi znajoma mówiła aby te 5 szt zakupić. Ale w takim razie czy wtedy potrzebne beda też te poporodowe, a jeśli tak to raczej mniej szt. Mogę się domyślać tylko, ja niedoświadczona jeszcze w tych sprawach.
Pewnie tak 😁 ja na drugi dzien juz normalne podpaski te długie na noc juz zakładałam.

W którym tyg ciąży zaczęły pojawiać się puchnięcie dłoni, stop, nóg? U mnie odpukac nic się nie dzieje takiego. Przynajmniej nie odczuwam. Jedynie na wadzę zauważyłam w ostatnich 3 tyg 3-4 kg na plus. Mogę nabierać też wody bo piję dużo. Nigdy tyle nie piłam co teraz. Lekarz mnie pokrzyczał tak od miesiąca jakieś 2,5 l mineralnej jak nie więcej. Aby puste butelki wyrzucam.

reklama
Ile wcześniej u Was przed terminem macie planowane CC?

Zastanawiam się też ile brać podkładów poporodowych i szt pieluszek jednorazowych dla maluszka. Sporo rzeczy trzeba zabrać ze sobą i uzbierała się wielką torba z rzeczami, a i waży trochę. Myślę ile mi będzie potrzebne. Doświadczone mamy jak u Was było z tym przy poprzednich porodach. Ile czego brać.? Wiem że jest możliwość aby mąż podał paczkę, ale czy tak będzie. Dla maluszka zabieram ubranka W razie W choć szpital daje swoje. Ale wolę mieć i na wyjście jakby jednak nie dało rady podać paczki. Ubrania dla siebie to te co w nich pojadę Mąż tylko fotelik by przywiozl w dniu wypisu.

Ja mam cięcie wyznaczone 10 dni przed terminem z USG. Jestem po dwóch CC i termin mam wyznaczony tak, by ciąża była bezpiecznie donoszona, ale też na tyle wcześniej, by zminimalizować ryzyko rozpoczęcia akcji porodowej. Przy dwójce poprzednich dzieci brałam dwie paczki podkładów poporodowych (czyli razem 20 sztuk) i 5 szt. tego podkładu higienicznego rozkładanego na łóżko. I paczka pampersów 1. Teraz też tyle biorę.

Do góry