reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

U mnie właśnie nic nie pisza co i ile brać. Wiem od znajomych, od lekarza prowadzącego info i jak byłam na oddziale. 5 dni obserwowałam i pytałam położnej. Ale ile mi pójdzie pieluszek czy podkład nie wiem bo to moje pierwsze maleństwo. A ja jestem taka, że mimo można podać paczki jestem spokojna jak mam przy sobie od razu wszystko co mi będzie potrzebne 🙈🙉

Za Wasza radą kupiłam też butelkę Dafi, aby nie myśleć że trzeba targać nie wiadomo jaka ilość wody ze sobą. Spójnie wezne jedna butelkę 1,5 l a potem się zobaczy.
Jeśli chodzi o podkłady poporodowe na łóżko u mnie na liście było 5-10 szt więc wzięłam 10 szt natomiast podkłady poporodowe dla mnie było napisane 2-3 paczki wzięłam 3 paczki pakowane po 10 szt paczkę pampersów dla małego ....i resztę 🙂 natomiast też nxm butelkę Dafi 🙂 jak tu dziewczyny radziły 🙂 i oprócz tego wzuelsm 3 małe butelki wody 🙂 też jest moje pierwsze maleństwo ale wczoraj jak się pakowałam dużo mi dziewczyny tutaj pomogły 🥰

reklama
Kurde dużo macie tych podpasek i podkładów na łóżko 🤔 czy po cc też będę tyle potrzebować? Napiszcie bo nie mam pojęcia

Jeśli chodzi o podkłady poporodowe na łóżko u mnie na liście było 5-10 szt więc wzięłam 10 szt natomiast podkłady poporodowe dla mnie było napisane 2-3 paczki wzięłam 3 paczki pakowane po 10 szt paczkę pampersów dla małego ....i resztę 🙂 natomiast też nxm butelkę Dafi 🙂 jak tu dziewczyny radziły 🙂 i oprócz tego wzuelsm 3 małe butelki wody 🙂 też jest moje pierwsze maleństwo ale wczoraj jak się pakowałam dużo mi dziewczyny tutaj pomogły 🥰

U mnie chcieli 3 na łóżko 🤨

Kurde dużo macie tych podpasek i podkładów na łóżko 🤔 czy po cc też będę tyle potrzebować? Napiszcie bo nie mam pojęcia

Nie wiem jak po CC, podkladow dla siebie wzielam wiecej, bo z doswiadczenia juz wiem, ze leci 😉 i co chwile wymienialam, dla wlasnego komfortu no i jeszcze pamietajcie o pampersie zaraz po, ja wzielam 3 w razie czego 😉, ale na jednym zawsze konczylam.

Ja cieszę się z tego jakiego wybrałam lekarza prowadzącego ciążę. Teraz w mieście wszystkie przychodnie na NFZ pozamykane. Mój lekarz na własną odpowiedzialność mówił że przyjmuje na NFZ w przychodni i nie zostawi pacjentek które zaczął już prowadzić🙏A wiem że inni nie przyjmuja na NFZ, tylko jak już to prywatnie jeśli pacjentka nie chce zmieniać lekarza.. Tak to tylko prywatne wizyty by zostały a i z tymi nie jest za kolorowo się zapisać. USG i tak robię u prowadzącego prywatnie, a co można na NFZ daję mi skierowania na fundusz. Także gdzieś tam ktoś czuwa nad nami. Inaczej byłoby moze szukaj wiatru w polu. A jeszcze jak ciśnienie mi skoczyło nie puścił mnie do domu tylko siedziałam 2 godz ponad i ciągle wysokie było i na oddział skierowanie. Pow kiedy mam przyjść, kiedy on będzie i mnie przyjmie, przy tym zbadał też i USG na dzień dobry, także jestem bardzo zadowolona. Oby tak do samego końca.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry