reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

U mnie właśnie nic nie pisza co i ile brać. Wiem od znajomych, od lekarza prowadzącego info i jak byłam na oddziale. 5 dni obserwowałam i pytałam położnej. Ale ile mi pójdzie pieluszek czy podkład nie wiem bo to moje pierwsze maleństwo. A ja jestem taka, że mimo można podać paczki jestem spokojna jak mam przy sobie od razu wszystko co mi będzie potrzebne 🙈🙉

Za Wasza radą kupiłam też butelkę Dafi, aby nie myśleć że trzeba targać nie wiadomo jaka ilość wody ze sobą. Spójnie wezne jedna butelkę 1,5 l a potem się zobaczy.
Jeśli chodzi o podkłady poporodowe na łóżko u mnie na liście było 5-10 szt więc wzięłam 10 szt natomiast podkłady poporodowe dla mnie było napisane 2-3 paczki wzięłam 3 paczki pakowane po 10 szt paczkę pampersów dla małego ....i resztę 🙂 natomiast też nxm butelkę Dafi 🙂 jak tu dziewczyny radziły 🙂 i oprócz tego wzuelsm 3 małe butelki wody 🙂 też jest moje pierwsze maleństwo ale wczoraj jak się pakowałam dużo mi dziewczyny tutaj pomogły 🥰

reklama
Kurde dużo macie tych podpasek i podkładów na łóżko 🤔 czy po cc też będę tyle potrzebować? Napiszcie bo nie mam pojęcia

Jeśli chodzi o podkłady poporodowe na łóżko u mnie na liście było 5-10 szt więc wzięłam 10 szt natomiast podkłady poporodowe dla mnie było napisane 2-3 paczki wzięłam 3 paczki pakowane po 10 szt paczkę pampersów dla małego ....i resztę 🙂 natomiast też nxm butelkę Dafi 🙂 jak tu dziewczyny radziły 🙂 i oprócz tego wzuelsm 3 małe butelki wody 🙂 też jest moje pierwsze maleństwo ale wczoraj jak się pakowałam dużo mi dziewczyny tutaj pomogły 🥰

U mnie chcieli 3 na łóżko 🤨

Kurde dużo macie tych podpasek i podkładów na łóżko 🤔 czy po cc też będę tyle potrzebować? Napiszcie bo nie mam pojęcia

Nie wiem jak po CC, podkladow dla siebie wzielam wiecej, bo z doswiadczenia juz wiem, ze leci 😉 i co chwile wymienialam, dla wlasnego komfortu no i jeszcze pamietajcie o pampersie zaraz po, ja wzielam 3 w razie czego 😉, ale na jednym zawsze konczylam.

Ja cieszę się z tego jakiego wybrałam lekarza prowadzącego ciążę. Teraz w mieście wszystkie przychodnie na NFZ pozamykane. Mój lekarz na własną odpowiedzialność mówił że przyjmuje na NFZ w przychodni i nie zostawi pacjentek które zaczął już prowadzić🙏A wiem że inni nie przyjmuja na NFZ, tylko jak już to prywatnie jeśli pacjentka nie chce zmieniać lekarza.. Tak to tylko prywatne wizyty by zostały a i z tymi nie jest za kolorowo się zapisać. USG i tak robię u prowadzącego prywatnie, a co można na NFZ daję mi skierowania na fundusz. Także gdzieś tam ktoś czuwa nad nami. Inaczej byłoby moze szukaj wiatru w polu. A jeszcze jak ciśnienie mi skoczyło nie puścił mnie do domu tylko siedziałam 2 godz ponad i ciągle wysokie było i na oddział skierowanie. Pow kiedy mam przyjść, kiedy on będzie i mnie przyjmie, przy tym zbadał też i USG na dzień dobry, także jestem bardzo zadowolona. Oby tak do samego końca.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry