Ja mam wizytę 15 kwietnia, jak kilka z Was Wtedy mam mieć pobrany GBS (w dwóch poprzednich ciążach miałam dodatni więc najpewniej i teraz tak będzie) i zobaczę, czy dr coś zleci jeszcze z badań, ale pewnie tak, bo moczu i morfologii nie robiłam już 2 miesiące. Poza tym trzeba mieć chyba kilka aktualnych badań z ostatniego trymestru do szpitala (WR, HBS itd.). To będzie 35+3 na wizycie, 3 tygodnie później cięcie, więc ciekawa jestem czy to już będzie ostatnia wizyta i potem zobaczymy się z dr dopiero w szpitalu, czy jeszcze mi wizytę umówi.
reklama
K
karo88*
Gość
WR HBS itp. mam z września badania z początku ciąży więc już ich nie robię ...tylko GBS i jak już idę to zrobię mocz i morfoligieJa mam wizytę 15 kwietnia, jak kilka z Was Wtedy mam mieć pobrany GBS (w dwóch poprzednich ciążach miałam dodatni więc najpewniej i teraz tak będzie) i zobaczę, czy dr coś zleci jeszcze z badań, ale pewnie tak, bo moczu i morfologii nie robiłam już 2 miesiące. Poza tym trzeba mieć chyba kilka aktualnych badań z ostatniego trymestru do szpitala (WR, HBS itd.). To będzie 35+3 na wizycie, 3 tygodnie później cięcie, więc ciekawa jestem czy to już będzie ostatnia wizyta i potem zobaczymy się z dr dopiero w szpitalu, czy jeszcze mi wizytę umówi.
blondynka28
Fanka BB :)
U mnie wizyta 17.04 i pobranie gbs. We wtorek udało mi się zrobić badania mocz, morfologia, hiv, toxo i jeszcze jakieś 2. A wcześniejszą wizytę miałam 20.03 i wtedy był to początek 33 tyg. Mój mały nie był obrócony główka. Teraz wizyta w 36+1, ale na NFZ i bez USG. Jeszcze planowo USG 26.04 prywatnie, to już będzie 37+4 i wtedy się okaże czy mały sie dobrze ułożył. A może już na wizycie 17.04, ale to tylko przez badanie bez USG wtedy, a lekarz chcę jeszcze sprawdzić wage i ile wód płodowych. A i ja będę spokojniejsza. A po weekendzie majowym 39tc już w trakcie więc mogę rodzic, ciąża będzie donoszona. Termin z USG 14.05, z OM 16.05. Chciałabym próbować SN ale to nie jest zależne tylko odemnie. Jeżeli CC to raczej przed 10.05.
blondynka28
Ile wcześniej u Was przed terminem macie planowane CC?
Zastanawiam się też ile brać podkładów poporodowych i szt pieluszek jednorazowych dla maluszka. Sporo rzeczy trzeba zabrać ze sobą i uzbierała się wielką torba z rzeczami, a i waży trochę. Myślę ile mi będzie potrzebne. Doświadczone mamy jak u Was było z tym przy poprzednich porodach. Ile czego brać.? Wiem że jest możliwość aby mąż podał paczkę, ale czy tak będzie. Dla maluszka zabieram ubranka W razie W choć szpital daje swoje. Ale wolę mieć i na wyjście jakby jednak nie dało rady podać paczki. Ubrania dla siebie to te co w nich pojadę Mąż tylko fotelik by przywiozl w dniu wypisu.
Zastanawiam się też ile brać podkładów poporodowych i szt pieluszek jednorazowych dla maluszka. Sporo rzeczy trzeba zabrać ze sobą i uzbierała się wielką torba z rzeczami, a i waży trochę. Myślę ile mi będzie potrzebne. Doświadczone mamy jak u Was było z tym przy poprzednich porodach. Ile czego brać.? Wiem że jest możliwość aby mąż podał paczkę, ale czy tak będzie. Dla maluszka zabieram ubranka W razie W choć szpital daje swoje. Ale wolę mieć i na wyjście jakby jednak nie dało rady podać paczki. Ubrania dla siebie to te co w nich pojadę Mąż tylko fotelik by przywiozl w dniu wypisu.
Ostatnia edycja:
MDNMO
Tak czytam Wasze historie i aż mi się włos na głowie jeży! Chwała, że mam takiego lekarza, co nie przestał przyjmować, materiał już pobrał, wyniki z GBS mam, ale w sumie robione gdzieś w 33 tc. Teraz się zastanawiam czy nie za wcześnie. No ale to w końcu lekarz, muszę komuś zaufać.
Chociaż z drugiej strony, mówił abym już ani morfologii ani moczu nie robiła na ostatnie spotkanie tj 38 tc. Trochę sie boje nie robić tych badań, bo ja mam często problemy z moczem i zapaleniem i hemoglobiną. Zresztą muszę też kontrolować TSH, więc i tak muszę iść... na szczęście u nas w laboratorium, wspuszczają po 2 osoby i ja mam pierwszeństwo. Biorę numerek i mi krew pobierają, płacę i wychodzę. Wszystko trwa maksymalnie 15 minut od auta do auta także pod tym względem cieszę się, że Katowice dają radę.
A kiedy robiłaś ostatnio badania w lab.?
K
karo88*
Gość
U mnie w szpitalu w którym chce rodzic jest lista co należy wziasc i ile sztukIle wcześniej u Was przed terminem macie planowane CC?
Zastanawiam się też ile brać podkładów poporodowych i szt pieluszek jednorazowych dla maluszka. Sporo rzeczy trzeba zabrać ze sobą i uzbierała się wielką torba z rzeczami, a i waży trochę. Myślę ile mi będzie potrzebne, z czego można by było. Doświadczone mamy jak u Was było z tym przy poprzednich porodach. Ile czego brać.? Wiem że jest możliwość aby mąż podał paczkę, ale czy tak będzie. Dla maluszka zabieram ubranka W razie W choć szpital daje swoje. Ale wolę mieć i na wyjście jakby jednak nie dało rady podać paczki. Ubrania dla siebie to te co w nich pojadę Mąż tylko fotelik by przywiozl w dniu wypisu.
blondynka28
U mnie właśnie nic nie pisza co i ile brać. Wiem od znajomych, od lekarza prowadzącego info i jak byłam na oddziale. 5 dni obserwowałam i pytałam położnej. Ale ile mi pójdzie pieluszek czy podkład nie wiem bo to moje pierwsze maleństwo. A ja jestem taka, że mimo można podać paczki jestem spokojna jak mam przy sobie od razu wszystko co mi będzie potrzebneU mnie w szpitalu w którym chce rodzic jest lista co należy wziasc i ile sztuk
Za Wasza radą kupiłam też butelkę Dafi, aby nie myśleć że trzeba targać nie wiadomo jaka ilość wody ze sobą. Spójnie wezne jedna butelkę 1,5 l a potem się zobaczy.
KundaKunda
Ja na ostatnie badania idę 17go. Będę wtedy w 35+0 i akurat będę miała wymaz. Potem wizyta w 36+3, mam nadzieję, że ostatnia. Też się cieszę, że mój lekarz przyjmuje normalnie, aczkolwiek chodzę do poradni do prywatnego szpitala (ale na NFZ) i po korytarzu widać, że inni specjaliści poza ginekologiem, nie przyjmują...
Pojawiły mi się pleśniawki na języku Co ta ciąża robi z organizmem Dobrze, że są preparaty bez recepty dla kobiet w ciąży, to sobie przemywam, bo ten niesmak w ustach był okropny
Walizki nie mam jeszcze spakowanej, ale u mnie dopiero 34+0, planuję po wizycie u lekarza za 2 tygodnie... Może nie będzie za późno
Pojawiły mi się pleśniawki na języku Co ta ciąża robi z organizmem Dobrze, że są preparaty bez recepty dla kobiet w ciąży, to sobie przemywam, bo ten niesmak w ustach był okropny
Walizki nie mam jeszcze spakowanej, ale u mnie dopiero 34+0, planuję po wizycie u lekarza za 2 tygodnie... Może nie będzie za późno
blondynka28
U mnie przychodnie na nfz i tylko gin przyjmuje i chirurg. Laboo czynne dla pilnych przypadków. Z tego też powodu mnie w pondz odesłali i jeździłam do prowadzącego lekarza tak gdzie robi usg aby mi napisał na skierowaniu że na cito i pilne badania. Szczęście moje że jest tam tylko w niedz i pondz, a to był pondz. W ciąży wiadomo że są ważne z no ale musi jak byk pisać. Do przychodni wpuszczają w rękawiczkach i masce. Do laboo aby wejść czekałam w kolejne przed drzwiami przychodni aż ktoś inny wyjdzie z laboo. Pojedynczo wpuszczał ochroniarz. Jeszcze musiałam mu pokazać że mam skierowanie na badanie i że są pilne. Za tydz wizyta i kurde i imienia nazwiska z listy zapisach będą wpuszczac czy coJa na ostatnie badania idę 17go. Będę wtedy w 35+0 i akurat będę miała wymaz. Potem wizyta w 36+3, mam nadzieję, że ostatnia. Też się cieszę, że mój lekarz przyjmuje normalnie, aczkolwiek chodzę do poradni do prywatnego szpitala (ale na NFZ) i po korytarzu widać, że inni specjaliści poza ginekologiem, nie przyjmują...
U mnie 35+2 i torba spakowana od jakiegoś tyg. Jeszcze pewnie nie raz będę w niej"grzebać" co tam jest i czy wszystko
Ostatnia edycja:
reklama
MDNMO
U mnie właśnie nic nie pisza co i ile brać. Wiem od znajomych, od lekarza prowadzącego info i jak byłam na oddziale. 5 dni obserwowałam i pytałam położnej. Ale ile mi pójdzie pieluszek czy podkład nie wiem bo to moje pierwsze maleństwo. A ja jestem taka, że mimo można podać paczki jestem spokojna jak mam przy sobie od razu wszystko co mi będzie potrzebne
Ja wzięłam jedno opakowanie pieluszek 35 szt, a sobie podkładow 30 i 4 na łóżko.
Podziel się: