reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dramat, zostawic tak kobiety w ciąży samym sobie , współczuję wam. 😣 U mnie póki co bez zmian narazie i wizyty i laboratoria normalnie pracują. Nawet dostalam maila, że jest już możliwość zrobienia testu na przeciwciala korony czy już przechodzilismy czy jeszcze nie . Koszt 70€. I tak sie zastanawaiam czy jak bym miała takie badania z mężem zrobione czy to by była przepustka do porodu rodzinnego, po świętach bede dzwonic w tej sprawie do położnej.

reklama
Właśnie już zadzw do przychodni żeby się dowiedzieć o koszt badania...próbki przyjmują do 9 rano tylko więc będę musiała zanieść na drugi dzień bo nie zdążę ...ale pytanie padło ale Pani jest nasza pacjentką ??? Tak i na dodatek w ciąży i z przekąsem aha ....nie rozumiem tych kobiet tam nie robię tego z nudów tylko z konieczności 🤷
Bedziesz musiala wymaz zostawic w tem. pokojowej (przyslowiowo na biurku). I najlepiej z samego rana zawieżć, zeby nie był jałowy z przetrzymywania (24h). Ja to mam stracha przed wychodzeniem poza teren podworka, a oni myślą, ze chodzenie po lekarzach i lab w aktualnej sytuacji jest przyjemnoscia 🙈

Ja wczoraj dzwoniłam do swojej gin. i nawet nie odebrała i nie oddzwoniła. Nie wiem czy iść do niej skoro ona teraz pracuje w szpitalu, który został przekształcony w jednooimienny zakaźny. Ale z kolei pobrałaby mi GBS, ewentualnie podejdę do znajomego, on pobierze, ale tez pracuje w szpitalu, gdzie maja zakażonych 🤦🏼‍♀️ Normalnie zgłupiałam i się boje teraz do nich chodzić! Nie wiem co mam zrobić.
To może zrób prywatnie w labolatorium, ale też cholera wie czy personel nie ma dyżurów w zakaznym szpitalu ... Ja też się bałam, ale doktorka powiedziała, że mam zrobić i koniec . Wyniki będą u niej na biurku w środę.

Dramat, zostawic tak kobiety w ciąży samym sobie , współczuję wam. 😣 U mnie póki co bez zmian narazie i wizyty i laboratoria normalnie pracują. Nawet dostalam maila, że jest już możliwość zrobienia testu na przeciwciala korony czy już przechodzilismy czy jeszcze nie . Koszt 70€. I tak sie zastanawaiam czy jak bym miała takie badania z mężem zrobione czy to by była przepustka do porodu rodzinnego, po świętach bede dzwonic w tej sprawie do położnej.
Normalnie bez porównania z sytuacją u nas! KURCZE, SUPER BYŚ MIAŁA!!! U nas nie wszystkie lab pracują. Ja robiłam badania i poprosiłam o wyniki online, żeby już nie latać, tylko taki plus.

To może zrób prywatnie w labolatorium, ale też cholera wie czy personel nie ma dyżurów w zakaznym szpitalu ... Ja też się bałam, ale doktorka powiedziała, że mam zrobić i koniec . Wyniki będą u niej na biurku w środę.
Dzwoniłam już do kilku, nie robią poza wymazami z gardła. Mi kolega zrobił w 28 tc na GBS, tak dla info, ale one mają zasadność po 35, bo raz sie kolonizują w pochwie, raz nie. W ostateczności będę traktowana jakbym miala dodatni przy przyjeciu.

Mój lekarz powiedział, że w obecnej sytuacji, jeśli nie uda się zrobić wymazu, to cytuje: "świat się nie zawali, najwyżej dadzą antybiotyk, co w tej sytuacji nie jest takie złe". Jednak mam nadzieję, że uda się zrobić w środę i mieć spokój.

Bedziesz musiala wymaz zostawic w tem. pokojowej (przyslowiowo na biurku). I najlepiej z samego rana zawieżć, zeby nie był jałowy z przetrzymywania (24h). Ja to mam stracha przed wychodzeniem poza teren podworka, a oni myślą, ze chodzenie po lekarzach i lab w aktualnej sytuacji jest przyjemnoscia 🙈
Pani mnie o tym poinformowała wizyte mam we wtorek na 9 rano więc w środę o 7 już będę w przychodni żeby to zanieść ...

Sum sumarum jeszcze trochę i to wszystko się skończy i będziemy wtedy dyskutować i się zastanawiać czy iść do lekarza z noworodkiem, czy szczepic w tej sytuacji czy nie itd itd, matka odkad zostaje matka chyba nigdy nie przestaje się martwić o dziecko 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

Dzwoniłam już do kilku, nie robią poza wymazami z gardła. Mi kolega zrobił w 28 tc na GBS, tak dla info, ale one mają zasadność po 35, bo raz sie kolonizują w pochwie, raz nie. W ostateczności będę traktowana jakbym miala dodatni przy przyjeciu.
Ja miałam robiony w 30 tygodniu i jak rozmawiałam z położna jedna że szpitala gdzie planuje rodzić powiedziała że nie.musze powtarzac za to jakby nie dojechała i musiała rodzić w rodzinnym mieście to będę powtarzać

reklama
Tak czytam Wasze historie i aż mi się włos na głowie jeży! Chwała, że mam takiego lekarza, co nie przestał przyjmować, materiał już pobrał, wyniki z GBS mam, ale w sumie robione gdzieś w 33 tc. Teraz się zastanawiam czy nie za wcześnie. No ale to w końcu lekarz, muszę komuś zaufać.
Chociaż z drugiej strony, mówił abym już ani morfologii ani moczu nie robiła na ostatnie spotkanie tj 38 tc. Trochę sie boje nie robić tych badań, bo ja mam często problemy z moczem i zapaleniem i hemoglobiną. Zresztą muszę też kontrolować TSH, więc i tak muszę iść... na szczęście u nas w laboratorium, wspuszczają po 2 osoby i ja mam pierwszeństwo. Biorę numerek i mi krew pobierają, płacę i wychodzę. Wszystko trwa maksymalnie 15 minut od auta do auta :) także pod tym względem cieszę się, że Katowice dają radę. :)

Do góry