reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja kupiłam bepanpthen bo sudocrem podobmo wysusza na codzien ;) z linomagu mam wszystkie produkty do mycia dziecka i masc do pupy tez z tej formy mam ale sie pomyliłam i kupiłam z rynkiem. ..wiec dlatego zakupiłam jeszcze bepanphten ;) co doz zwykłego balsamu to sie nie znam. Ale bym nie ryzykowala bo maja różne składy.
Oglądam szkole rodzenia online i polozna mówiła żeby nie przesadzać. Żeby smarowac kiedy jest potrzeba. Na pupę i zgiecia. Tam gdzoe otarcia. ;) reszte wietrzyc i w ietrzyc i jeszcze raz wietrzyc ;)
Tak dokładnie moja położna tez mi zawsze powtarza,że kosmetyki dziecięce bardzo zachęcają wyglądem zapachem, ale tak naprawdę nie są potrzebne przez pierwszy miesiac życia. Dzidzia ma swoją florę bakteryjna.
Mi powoedziala, żebym poki nie ma nic na kupie tylko zasypka sypala, żadne masci bo tam się gotuje w środku wszystko, pupę wietrzyc chwilę po umyciu zeby wyschla. Smarować dopiero jak pojawi się rumien. A do kąpieli wystarczy na poczatek dobra oliwa z oliwek żadne emolienty. Czy inne cuda.
Przy pierwszym dziecku zdalo to u mnie egzamin obylo się bez wysyłek, odpazen i potowek. 😊 za to teraz szalejemy z roznosciami w wannie i po kąpieli . Na wszystko przyjdzie czas.

reklama
Mi tak pachną że kostek też nie widać, łydki mam wielkie i wogole ostatnio nie mogłam butów włożyć bo mega opuchnięte miałam.

Mam pytanie zdejmujecie biżuterię, obrączkę pierścionki i kolczyki do cc bo ja nie pamiętam czy ostatnio mialam 🤔

Ja to już w Nowy Rok ściągnąć musiałam bo mi odparzenia się zrobiły 😕

Jaki krem do pupy macie ? Kupiłam balsam do ciała i zastanawiam się czy nie mogę pupę wysmarować bo zmianie pieluchy czy lepiej kupić linomag zielony czy bepanpthen baby? Bo sudocrem kupiłam ale to nie do codziennej pielęgnacji.

Zdecydowanie Bepanthen najlepszy. Tym bardziej, że można też go w razie potrzeby użyć na obolałe popękane brodawki.

Ja wczoraj dzwoniłam do swojej gin. i nawet nie odebrała i nie oddzwoniła. Nie wiem czy iść do niej skoro ona teraz pracuje w szpitalu, który został przekształcony w jednooimienny zakaźny. Ale z kolei pobrałaby mi GBS, ewentualnie podejdę do znajomego, on pobierze, ale tez pracuje w szpitalu, gdzie maja zakażonych 🤦🏼‍♀️ Normalnie zgłupiałam i się boje teraz do nich chodzić! Nie wiem co mam zrobić.

reklama
Daj spokój, myślą, ze z nudów chodzimy. Najlepiej byłoby nie iść, ale co zrobić 🤷🏼‍♀️
Właśnie już zadzw do przychodni żeby się dowiedzieć o koszt badania...próbki przyjmują do 9 rano tylko więc będę musiała zanieść na drugi dzień bo nie zdążę ...ale pytanie padło ale Pani jest nasza pacjentką ??? Tak i na dodatek w ciąży i z przekąsem aha ....nie rozumiem tych kobiet tam nie robię tego z nudów tylko z konieczności 🤷

Do góry