reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ja mam od pierwszej wizyty 8+. Nieszczęście woda mi sie nie odkłada ani nogi nie pachną. Waga idzie pomalutku w górę. Ale jeszcze 2 miesiace hehe. Nastawialam sie na wiecej bo moja mama mówi że ona jak słoń chodziła w 3 ciążach. A ja do niej podobna haha w 99%. Czasem ciezko mi sie oddycha to fakt. I ostatnio nie mialam siły na nic już. Tak do 14 w stanie bylam coś zrobic potwm nic.

reklama
Ja mam 7 na plusie , ale ja już wykminilam o co chodzi z tym tyciem. Jak byłam w pierwszej ciąży przytylam 20 kg , ale wtedy pilo przymusowe 3l wody dziennie , a teraz pije tyle na ile mam ochotę i nie puchnie , jem normalnie niczego sobie nie odmawiam, ale tez się nie obzeram

A ile na plusie jesteś?
O jejeje. Ja to mam juz jakies 12 kg na plusie. Na szczęście należę to wyzszych osób i jak mnie ludzie widza to mam taka normalna wage dla nich. Ale ja zawsze szczupła byłam. Niestety ja co wizyte mialam wWięcej. Ale bylam też na sterydachj i innych lekach wiec to tez wpłynęło. (Nie to ze sie usprawiedliwam, bo jadłam jak opetana). Teraz jak Malutla rosnie to w kocu zabiera mi tluszczyk ;)

Hej, możesz pochwalić się gdzie kupiłaś koszule do porodu? Wszędzie widzę do karmienia, wiec są dosyć długie, a nie chciałabym zapłacić milion monet za koszule, którą użyje pewnie tylko raz w życiu 😂
Dziewczyny mam do Was pytanie pierzecie nowe pieluchy i kocyki ? Czy tylko ubranka ? I powielam pytanie jaka koszule do porodu ?🤔

Koszulę mam z czasów na długo przed ciążą :) sięga do połowy uda. Wstawiam link :)
.
.
Niedrogo, dwa produkty a przydatne bo do porodu nie powinno się mieć długiej (tak bynajmniej wyczytałam).
Leżę w szpitalu, w sali leżała dziewczyna na cc i dali jej koszulę szpitalną za to dziewczyna która chyba rodziła naturalnie (bo ją przewieźli na inny oddział), została w swojej. :)

Ostatnia edycja:
Przykro mi ze cie to spotyka ! Wiem co to za strach jest. Nie mam pessara ani nic z tych rzeczy. Szyjka tez się skrocila. Zobaczyny co bedzie dalej. Ale ja bylam wdzięczna że mogłam być w szpitalu. Czulam sie tam bezpieczna i ppd opieką. Zaluje ze mnie nie przeyrzymali jeszcze z 2 dni. No ale nie mozna mieć wszystkiego.
U mnie Malutka tak sie wierci ze ciagke mam twatdy brzuch. Na szczęście wczoraj wyszlam że szpitala a jutro mam wizyte więc zobaczę czy szyjka znowu sie skraca.
Mam nadzieje dziewczyny ze wszystko bedzie ok. Czasem warto poczekać na wyniki badań, zastanowić się i moze podjac ryzyko. Maluszki po 30 tc juz sie mają leoiej. Ale ja dostajac zastrzyk ze sterydu mialam ogromny strach..

Mnie również mieli podawać sterydy (jak dowiedziałam się na IP, a godzinę później, po badaniu, zdecydowali się na pessar i zatrzymali mnie w szpitalu...

Dziewczyny, weszłam na aptekę GALEN i się przeraziłam... Chciałam zakupić octenisept ale w każdej postaci "produkt niedostępny" :(
Co więc zamiennie mogę nabyć?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, weszłam na aptekę GALEN i się przeraziłam... Chciałam zakupić octenisept ale w każdej postaci "produkt niedostępny" :(
Co więc zamiennie mogę nabyć?
Popatrz na innych aptekach jest ich sporo w internecie.
Proszę znalazłam ci

reklama
Dziewczyny, jakbyście chciały poczytać, to przesyłam link do wydanych właśnie wytycznych Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego dotyczących naszych wizyty i USG w ciąży w obecnej sytuacji - żebyśmy wiedziały, na co się powoływać w razie czego:

Dzięki. W sumie to zalecenia dla lekarzy, ale i my, jako pacjentki, powinnyśmy być świadome, jak będą wyglądać nasze wizyty.

Ja się o swojej wadze nie wypowiem ;)

Jak się czujecie? Piękna pogoda za oknem, a w domu trzeba siedzieć... Balkon mam zagruzowany, ogródka niestety nie mam. Klaustrofobii się tu nabawię ;)

Do góry