reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Szczypie czy oddawaniu moczu ? Czy ciagle ? Czy jest zaczerwienienie? Czy może boli caky brzuch od tego ? Czujesz pęcherz ? Czy stawia ci sie przez to brzuch ? 🙂 to dosyc wazne. Ale jezeli masz dolegliwości to koniecznie zeob jutro mocz. Nie ma co zwlekać. Nawet jak mialas robiony niedawno. Ja po wizycie od lekarza wyszłam i mialam mieć mocz za 2 tygodnir i juz po tygodniu mnie infekcja złapała. Dzisiaj juz nic nie zrobic. Trezba wytrzymac. Chyba ze cie przez to lapia skurcze, kluje w brzuchu i promieniuje ból to zapraszam na IP. Ja tak miałam i dobrze ze poszlam wtedy.
U mnie zapalenie pęcherza wywołało skurcze w 36 tc i rozwarcie na 2 palce , na szczęście antybiotyk zaraz podzialal i urodzilam 3 tyg później

reklama
Mnie tez często robi się słabo.. Mroczki przed oczami tez są mi dobrze znane 🙈 no i chwilowe zawroty głowy...

U mnie zapalenie pęcherza wywołało skurcze w 36 tc i rozwarcie na 2 palce , na szczęście antybiotyk zaraz podzialal i urodzilam 3 tyg później
Super wiedzoec. Bo mi wlasnie w zeszłym tygodniu zapalenie pęcherza ktore przeszło troche na nerki spowodowalo skrocenie szyjki. Lezalam w szpitalu. Szyjka w normie. Woec jestem bardzo przewrazliwioma na punkcie infekcji. Mam nadzieje dotrwac do 39 tc ;) mi antybiotyk słabo zadziałał.

Ja tam miałam ostatnio u lekarza. Osunęłam się i koniec. Okazało się że mam niedobór żelaza i dlatego, w szpitalu brałam żelazo, po wyjściu do domu już nie [emoji14] póki co siedzę w domu to jest ok
Dziewczyny, czy Wam sie tez zdarza momentami, ze zrobi Wam sie troche slabo, taka fala gorąca albo duszno?

Teraz pod koniec rozne wianki będą wychodzic , może to u dobrze ze będziemy uziemione mniej biegania, na zakupy czy po dzieci totalny chill tylko o swoją wagę się boję bo jak tak dalej pójdzie w 2 miesiace przytyk więcej niż przez 7 pierwszych 😁🤦‍♀️

Teraz pod koniec rozne wianki będą wychodzic , może to u dobrze ze będziemy uziemione mniej biegania, na zakupy czy po dzieci totalny chill tylko o swoją wagę się boję bo jak tak dalej pójdzie w 2 miesiace przytyk więcej niż przez 7 pierwszych 😁🤦‍♀️
Ja właśnie widzę, że mi teraz waga mocno idzie w górę, nie wiem czy to wina kwarantanny czy dzieciol tak rosnie ;)

Ostatnia edycja:
Szczypie czy oddawaniu moczu ? Czy ciagle ? Czy jest zaczerwienienie? Czy może boli caky brzuch od tego ? Czujesz pęcherz ? Czy stawia ci sie przez to brzuch ? 🙂 to dosyc wazne. Ale jezeli masz dolegliwości to koniecznie zeob jutro mocz. Nie ma co zwlekać. Nawet jak mialas robiony niedawno. Ja po wizycie od lekarza wyszłam i mialam mieć mocz za 2 tygodnir i juz po tygodniu mnie infekcja złapała. Dzisiaj juz nic nie zrobic. Trezba wytrzymac. Chyba ze cie przez to lapia skurcze, kluje w brzuchu i promieniuje ból to zapraszam na IP. Ja tak miałam i dobrze ze poszlam wtedy.
Bardziej to takie kłócie ale nie często. Ogólnie cały czas mam taki dyskomfort, parcie na siku. Siku robię co chwilę. A jak juz siądę to mogę siedzieć i siedzieć i po troszkę jeszcze kilka razy. A za chwile znow sie chce. Jeszcze mam mieśniaka ktory sytuacji nie ułatwia bo uciska na moczowod. Na szczęście nie mam skurczy. Jadę rano na ten mocz. Bede mieć wyniki jeszcze jutro w wersji mobilnej i bede dzwonic do mojej lekarki. Te e-recepty w dzisiejszych czasach to naprawde dobry pomysł.

reklama
A u mnie w koncu waga stoi !!! Alez sie cieszę. ;) co dwa tygodnie na wizytach ciągle było wiecej i wiecej. Trraz jem o nie tyje. ;) na razie ;) super
Ja co tydzień mam kilo więcej 🤷‍♀️
Aktualnie +15kg no ale teraz dziecko sporo przybiera na końcówce.
Woda mi się zbiera - twarz mam jak księżyc w pełni, dłonie jak Shrek 🤦‍♀️
To musi być straszne obciążenie dla organizmu 😵
Też mam takie napady braku tchu i kołatania.
W dodatku mam takie napady kaszlu 😥
Mam nadzieję że po porodzie to wsystsko minie 🙏

Do góry