reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja mam od pierwszej wizyty 8+. Nieszczęście woda mi sie nie odkłada ani nogi nie pachną. Waga idzie pomalutku w górę. Ale jeszcze 2 miesiace hehe. Nastawialam sie na wiecej bo moja mama mówi że ona jak słoń chodziła w 3 ciążach. A ja do niej podobna haha w 99%. Czasem ciezko mi sie oddycha to fakt. I ostatnio nie mialam siły na nic już. Tak do 14 w stanie bylam coś zrobic potwm nic.

reklama
Ja mam 7 na plusie , ale ja już wykminilam o co chodzi z tym tyciem. Jak byłam w pierwszej ciąży przytylam 20 kg , ale wtedy pilo przymusowe 3l wody dziennie , a teraz pije tyle na ile mam ochotę i nie puchnie , jem normalnie niczego sobie nie odmawiam, ale tez się nie obzeram

A ile na plusie jesteś?
O jejeje. Ja to mam juz jakies 12 kg na plusie. Na szczęście należę to wyzszych osób i jak mnie ludzie widza to mam taka normalna wage dla nich. Ale ja zawsze szczupła byłam. Niestety ja co wizyte mialam wWięcej. Ale bylam też na sterydachj i innych lekach wiec to tez wpłynęło. (Nie to ze sie usprawiedliwam, bo jadłam jak opetana). Teraz jak Malutla rosnie to w kocu zabiera mi tluszczyk ;)

Hej, możesz pochwalić się gdzie kupiłaś koszule do porodu? Wszędzie widzę do karmienia, wiec są dosyć długie, a nie chciałabym zapłacić milion monet za koszule, którą użyje pewnie tylko raz w życiu 😂
Dziewczyny mam do Was pytanie pierzecie nowe pieluchy i kocyki ? Czy tylko ubranka ? I powielam pytanie jaka koszule do porodu ?🤔

Koszulę mam z czasów na długo przed ciążą :) sięga do połowy uda. Wstawiam link :)
.
.
Niedrogo, dwa produkty a przydatne bo do porodu nie powinno się mieć długiej (tak bynajmniej wyczytałam).
Leżę w szpitalu, w sali leżała dziewczyna na cc i dali jej koszulę szpitalną za to dziewczyna która chyba rodziła naturalnie (bo ją przewieźli na inny oddział), została w swojej. :)

Ostatnia edycja:
Przykro mi ze cie to spotyka ! Wiem co to za strach jest. Nie mam pessara ani nic z tych rzeczy. Szyjka tez się skrocila. Zobaczyny co bedzie dalej. Ale ja bylam wdzięczna że mogłam być w szpitalu. Czulam sie tam bezpieczna i ppd opieką. Zaluje ze mnie nie przeyrzymali jeszcze z 2 dni. No ale nie mozna mieć wszystkiego.
U mnie Malutka tak sie wierci ze ciagke mam twatdy brzuch. Na szczęście wczoraj wyszlam że szpitala a jutro mam wizyte więc zobaczę czy szyjka znowu sie skraca.
Mam nadzieje dziewczyny ze wszystko bedzie ok. Czasem warto poczekać na wyniki badań, zastanowić się i moze podjac ryzyko. Maluszki po 30 tc juz sie mają leoiej. Ale ja dostajac zastrzyk ze sterydu mialam ogromny strach..

Mnie również mieli podawać sterydy (jak dowiedziałam się na IP, a godzinę później, po badaniu, zdecydowali się na pessar i zatrzymali mnie w szpitalu...

Dziewczyny, weszłam na aptekę GALEN i się przeraziłam... Chciałam zakupić octenisept ale w każdej postaci "produkt niedostępny" :(
Co więc zamiennie mogę nabyć?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, weszłam na aptekę GALEN i się przeraziłam... Chciałam zakupić octenisept ale w każdej postaci "produkt niedostępny" :(
Co więc zamiennie mogę nabyć?
Popatrz na innych aptekach jest ich sporo w internecie.
Proszę znalazłam ci

reklama
Dziewczyny, jakbyście chciały poczytać, to przesyłam link do wydanych właśnie wytycznych Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego dotyczących naszych wizyty i USG w ciąży w obecnej sytuacji - żebyśmy wiedziały, na co się powoływać w razie czego:

Dzięki. W sumie to zalecenia dla lekarzy, ale i my, jako pacjentki, powinnyśmy być świadome, jak będą wyglądać nasze wizyty.

Ja się o swojej wadze nie wypowiem ;)

Jak się czujecie? Piękna pogoda za oknem, a w domu trzeba siedzieć... Balkon mam zagruzowany, ogródka niestety nie mam. Klaustrofobii się tu nabawię ;)

Do góry