reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja mam dwa wesele w tym roku 27.06 i 18.07.
I na oba chcemy iść bez dzieci. To wesela naszych znajomych i tak żal nam odpuścić i ma szczęście oba na miejscu bo jeden w Warszawie a drugie w Konstancinie. Do tego dość późno bo na 18- także mam nadzieje ze choć do 24 się uda mi zostać. A jakby co będę wracać szybciej.

Mój Tysiek ma wygłuszające słuchawki bo zabieraliśmy go na koncerty ale w sumie był tez już większy bo od 7 miesiąca dopiero. Także nie wiem jak się sprawdza dla małego dziecka. Na tych moich w ogóle było ze są od 6 miesiąca życia ( eci peci słuchawki )

reklama
Właśnie dziewczyny kupujecie jakieś kombinezony jakieś coś grubszego ? 🤔 Bo ja mam dane body i bluzeczki z długim rękawem czy pajacyki z długim ...
Ja mam 2 kombinezony jeden pluszowy drugi taki polarowy czasem może być zimno , wieczory tez chłodne A my lubimy w lecie dlugo na dworze byc . Mam tez kilka sweterkow z Lidla są super jakościowo porzadne grubsze.

Dziewczyny, jaki macie poziom hemoglobiny i RBC na tym etapie ciąży? Bierzecie żelazo?
U mnie RBC 4,11, a hemoglobina 11,3 (badanie z 10.02). Będę powtarzać w piątek, wtedy bedzie 29+0. Od początku ciąży biorę żelazo. Najpierw feroplex, teraz Tardyferon Fol. Wcześniej wyniki były 9,5 i 10,1...
U mnie im wyżej w ciąży, tym lepsze wyniki 😅

Ja mam na wyjście że szpitala kombinezonik taki cieplejszy dostałam od przyjaciółki 2 prezencie. Zobaczymy czy się przyda ale myślę że tak.

Dziewczyny bierzecie coś na zgage?
Mnie powoli wszystko pali w przełyk 😤

Właśnie dziewczyny kupujecie jakieś kombinezony jakieś coś grubszego ? 🤔 Bo ja mam dane body i bluzeczki z długim rękawem czy pajacyki z długim ...
Mam jeden pajacyk polarkowy i kilka bluz z paczki z olx więc myślę że damy radę w maju jakby chłodniej było.
@Kinga1234 RCB 3,92, HGB 13,2 czyli super, z synem starszym pamiętam że miałam z tym problem aż się dziwię że teraz tak dobrze.

Za to po analizie moczu z dzisiaj ketony mi wyszły 40 , mam cukrzycę ciażową, z tym że w nocy miałam gorączkę i diabetolog powiedziała że to może po tej nocnej gorączce. Miesiąc temu miałam negatywne. Zna się któraś z Was kobitki na tych kartonach??

@Karolina1988* ja właśnie kupiłam takie z polarka, jedno na 56 a drugie na 62. :) takie z uszami Misia :D kuzynka rodziła rok temu w maju i podpowiedziała żeby mieć. A jak się nie przyda to trudno :) Wolałam być przygotowana.

@Kinga1234 ja biorę już połowę ciąży żelazo. Feroplex 2x1, takie flakoniki do picia, u mnie hemoglobina była poniżej normy poniżej 10. Teraz mam w porządku. :)

Pytanie, na którym USG (i w sumie czy w ogóle) będą wskazywać na ewentulaną, przypuszczalną długość dziecka? :) przed porodem?

reklama
@Karolina1988* ja właśnie kupiłam takie z polarka, jedno na 56 a drugie na 62. :) takie z uszami Misia :D kuzynka rodziła rok temu w maju i podpowiedziała żeby mieć. A jak się nie przyda to trudno :) Wolałam być przygotowana.

@Kinga1234 ja biorę już połowę ciąży żelazo. Feroplex 2x1, takie flakoniki do picia, u mnie hemoglobina była poniżej normy poniżej 10. Teraz mam w porządku. :)

Pytanie, na którym USG (i w sumie czy w ogóle) będą wskazywać na ewentulaną, przypuszczalną długość dziecka? :) przed porodem?
Kombinezony kupowalas ?🙂 Też się zsopatrze 🙂

Do góry