reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Tez bede mieć takie spotkanie. Moj lekkarz co chodze socniego prywqtnie da mi skierowanie do prywatnego szpitala na NFZ na Lubinowa w Katowicach. Kolo 36 tc musze isc na jakas rozmowę właśnie;) to daje gwarancje że muszą Cię przyjac jak zaczniesz rodzic. ;)
@Karolina1988* ja bym nic nie zmieniala. Liczy sie moim zdaniem termin z USG, ktory jeat zwykle weryfikowany na pierwszyxg prenatalnych. A jak vos powiedza to powiedz ze lekarka mowila aby sie zgłosić wedkug terminu z USG. ;)

reklama
Dziewczyny potrzebuje porady ..zapisałam się na rozmowę kwalifikacyjną do szpitala rozmowa odbywa się w 36 tyg ciąży termin podałam z badania USG i wyszło na 20 kwietnia natomiast jeśli z miesiączki to będzie 37 i nie wiem czy zmienić czy zostawić 🤷
Nie poradzę 😅 ja będę rodzić w państwowym szpitalu. Ale jest to ciekawe, że prywatne szpitale mają jakieś rozmowy kwalifikacyjne.

Dziewczyny, jak się czujecie?
Mnie ostatnio ciągle boli pod prawym żebrem. :/ prawdopodobnie macica uciska jakiś nerw i niestety jest on ciągle podrażniany. Czuję jakbym w tym miejscu miała poparzoną skórę..

Wczoraj byłam u endokrynolog, w piątek powtarzam badania krwi, bo mi TSH aż nadto spadło. 😅

Byłam wczoraj też w second hand. Kupiłam pierwsze rzeczy dla Małego za jakieś grosze. Wyglądają jak nowki z wieszaka i kurcze markowe. Dziecko będzie lepiej ubrane niż mama 😁

My Jesteśmy w szpitalu z waga 760g 28+4tc i asymetria brzucha jest na 5tygodni.... Myślę, że kompletnie nie masz się czym martwić... waga to nie wszystko liczy się jezcze regularny przyrost i to jego dłuższy brak jest groźny... A uwierz rozmawiałem już z wieloma lekarzami...
Mnie też straszą szpitalem z powodu niskiej wagi małej :( 2tyg temu w 28tc miała 1030g..

Nie poradzę 😅 ja będę rodzić w państwowym szpitalu. Ale jest to ciekawe, że prywatne szpitale mają jakieś rozmowy kwalifikacyjne.

Mnie ostatnio ciągle boli pod prawym żebrem. :/ prawdopodobnie macica uciska jakiś nerw i niestety jest on ciągle podrażniany. Czuję jakbym w tym miejscu miała poparzoną skórę..

Wczoraj byłam u endokrynolog, w piątek powtarzam badania krwi, bo mi TSH aż nadto spadło. 😅

Byłam wczoraj też w second hand. Kupiłam pierwsze rzeczy dla Małego za jakieś grosze. Wyglądają jak nowki z wieszaka i kurcze markowe. Dziecko będzie lepiej ubrane niż mama 😁

Ja złapałam rwę kulszową, więc leżę cały czas, wychodzę tylko do toalety. Poza tym kłucia, skurcze, bóle w obrębie całego brzucha i krocza, ale nie są jakieś tragiczne, raczej wszystko w granicach normy...

Ta rozmowa kwalifikacyjna polega na tym że Cię badają patrza na wszystkie Twoje wyniki badań i decydują czy naturalny poród czy CC wypisują skierowanie i tyle 🙂 czasami każą się zostać w szpitalu np. moja koleżanka musiała na 4 dni że względu na krótką szyjkę

chyba ok 👍
wczoraj poprasowałam ubranka tzn bardziej mi zależało potraktować je gorącą parą niż żeby nie były pogniecione, po czym miałam nogi i plecy do wymiany 😒
teraz już mam właściwie wszystko poukładane :)

te ciuszki są o wiele lepsze jakościowo niż np nowe z pepco
sama wyszperałam kilka z zary, nexta w super stanie

te ciuszki są o wiele lepsze jakościowo niż np nowe z pepco
sama wyszperałam kilka z zary, nexta w super stanie
No, byłam w szoku ile tam marek: M&S za 5-6 zł :D Aż nie chcę wiedzieć ile kosztowały te ciuszki w firmowych sklepach.

W ogóle to składam sprzeciw - w sklepach chłopcy są dyskryminowani ;) Pełno różowych, pastelowych ślicznych ciuszków dla dziewczynek, a dla chłopców o 50% mniejszy wybór ;)

Ja mam to samo pod prawym zebrem i tez mnie piecze nie chce straszyć ale później będzie jeszcze gorzej w pierwszej ciąży jak wstawalam w 8,9 miesiącu z łóżka to musiałam powolutku i bokiem bo inaczej tak mnie szczypalo ze zwariować mozna. A o długiej jeździe samochodem to juz nie wspomne jak to przeszkadza.

Też mnóstwo rzeczy kupuje w lumpeksie najczęściej nawet z metkami:)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam to samo pod prawym zębem i tez mnie piecze nie chce straszyć ale później będzie jeszcze gorzej w pierwszej ciąży jak wstawalam w 8,9 miesiącu z łóżka to musiałam powolutku i bokiem bo inaczej tak mnie szczypalo ze zwariować mozna. A o długiej jeździe samochodem to juz nie wspomne jak to przeszkadza.

Też mnóstwo rzeczy kupuje w lumpeksie najczęściej nawet z metkami:)
Nie straszysz, już sama to widzę. Szczypie, piecze, wkurza. Jeszcze 3 miesiące ... Wytrwamy ;)

Do góry