reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

U mnie Rbc 3,41 i Hgb 10.4, przy systematycznym zażywaniu żelaza (Tardyferon). Więc u mnie dziś będziemy z pania dr myśleć co z tym fantem
Zmieńcie żelazo. :) polecam feroplex. Brałam jeden flakonik dziennie, trochę się polepszyło to biore teraz 2 razy na dobę z tabletką z witaminą C. Przed jedzeniem. :) z Tardyferonem trzeba się mocno pilnować aby odpowiedni czas przed jedzenim, aby siie zdąrzył wchłonąć. Jak miałam anamie (nie będąc w ciąży) to brałam taki z żółtym paskiem, wzbogacony o witaminę C.

reklama
Kombinezony kupowalas ?🙂 Też się zsopatrze 🙂
Może źle to napisałam :D takie pajacyki polarowe :p Jam ma akurat z Vinted. Kupiłam jak już pisałam 2 za klika złotych. Jeden różowy i biały, bo jednej osoby aby nie płacić dwa razy za przesyłkę.

Załączniki

• pajacyk polarowy.PNG
    pajacyk polarowy.PNG
    63,1 KB · Wyświetleń: 76
W pierwszej ciąży mialam przypisany Feroplex, ale u mnie problem z anemią jest już prawie 20 lat [emoji33] Raz na jakis czas sie poprawia, by znów spaść. Dziś idę do pani dr, zobaczę co ona powie.
Ps. Feroplexh nie lubie, po niczym jie miałam takich zaparć jak po nim ( aż o rozwolnieniu marzyłam [emoji1787])
Zmieńcie żelazo. :) polecam feroplex. Brałam jeden flakonik dziennie, trochę się polepszyło to biore teraz 2 razy na dobę z tabletką z witaminą C. Przed jedzeniem. :) z Tardyferonem trzeba się mocno pilnować aby odpowiedni czas przed jedzenim, aby siie zdąrzył wchłonąć. Jak miałam anamie (nie będąc w ciąży) to brałam taki z żółtym paskiem, wzbogacony o witaminę C.

W pierwszej ciąży mialam przypisany Feroplex, ale u mnie problem z anemią jest już prawie 20 lat [emoji33] Raz na jakis czas sie poprawia, by znów spaść. Dziś idę do pani dr, zobaczę co ona powie.
Ps. Feroplexh nie lubie, po niczym jie miałam takich zaparć jak po nim ( aż o rozwolnieniu marzyłam [emoji1787])
Oj tak! wiem coś o tym. Ale po tardyferonie czułam się znacznie gorzej. Dlatego pomimo.. iż Feroplex znacznie droższy to wole żelazo pić, bo mam tyle tabletek na dzień, że już nie mogę patrzeć na taką postać. :)

Ja też nie kupuję żadnego kombinezonu, wystarczy mi kocyk, tzn. dziecku 😜

Zaczęłam od dzisiaj inhalacje z soli fizjologicznej. Jako alergik powinnam być już na lekach, ale że w ciąży nie można i podczas karmienia piersią też nie, to muszę jakoś ratować swoje zatoki i oskrzela 😲

Przynajmniej nebulizator już mam, jak mały zacznie chorować. Tfu, tfu odpukać 😜

Dziewczyny help! 😥 macie jakieś sprawdzone sposoby na hemoroidy? 🙄 moje są już na zewnątrz i pupa boli strasznie jak siedzę i chodzę.. A wizyta u lekarza dopiero w piątek 😓

reklama
Do góry