reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Też mialam tą rozmowę tylko nie kwalifikacyjna, a odrazu zapisując do szpitala mają moja badania, plan porodu itd jak przyjeżdżam to tylko rodzić nic nie muszę wypełniać.

Jeśli chodzi o wesele to na pewno to nie odpuszczę bo to mój brat takze nie mam wyjścia najwyżej moj mąż i ja i babcia beda sie zmieniać moze się nie pobawimy, ale być musze nie wyobrażam sobie inaczej. Na pewno będę miała osobny pokój, oby tylko cycek jadla zeby bylo mniej problemy z butelkami i tym wszystkim bo przy pierwszem dziecku tylko miesiąc karmilam i z dnia na dzień pokarm zanikl laktatorka nie dała rady nawet no ale nic teraz mam.nadizeje się uda dluzej.

Ja mam.od wczoraj zjazd emocjonalny. Jeszcze dziecko mam w domu chore i tak mnie on irytuje bo ciągle za mną chodzi jak taki roczniak i mama i mama i sam sobą się nie potrafi zająć bo w przrdszkolu pełno dzieci ciagle zabawy teraz nagle został sam z ciezarna zmęczona matka i mu się nudzi , a we mnie tyka bomba.
Wczoraj pierwsze ubranka popralam, dziś druga tura , piękna pogoda ladnie schnie i pięknie pachnie w domu.

reklama
Nie poradzę 😅 ja będę rodzić w państwowym szpitalu. Ale jest to ciekawe, że prywatne szpitale mają jakieś rozmowy kwalifikacyjne.

Dziewczyny, jak się czujecie?
Mnie ostatnio ciągle boli pod prawym żebrem. :/ prawdopodobnie macica uciska jakiś nerw i niestety jest on ciągle podrażniany. Czuję jakbym w tym miejscu miała poparzoną skórę..

Wczoraj byłam u endokrynolog, w piątek powtarzam badania krwi, bo mi TSH aż nadto spadło. 😅

Byłam wczoraj też w second hand. Kupiłam pierwsze rzeczy dla Małego za jakieś grosze. Wyglądają jak nowki z wieszaka i kurcze markowe. Dziecko będzie lepiej ubrane niż mama 😁
A ja ostatnio mam wrażenie że moje dziecko nagle przestało się mieścić w brzuchu 😀 rozpycha się tak że naciąga mi skórę i mięśnie w taki nieprzyjemny sposób. W dzień to jeszcze w miarę, za to jak położę się spać to zaczyna się najlepsza zabawa. Do mnie tego chodzę jakas taka wkurzona, mam wrażenie że utknęłam w domu bo u nas sezon grypowo-jelitówkowy zniechęca do spotykania się z ludźmi. Nawet na spacery chodzę krótko, bo mimo tempa zmęczonej emerytki jest mi już ciezko🙁

No, byłam w szoku ile tam marek: M&S za 5-6 zł :D Aż nie chcę wiedzieć ile kosztowały te ciuszki w firmowych sklepach.

W ogóle to składam sprzeciw - w sklepach chłopcy są dyskryminowani ;) Pełno różowych, pastelowych ślicznych ciuszków dla dziewczynek, a dla chłopców o 50% mniejszy wybór ;)
A jak dla mnie chłopięce są fajniejsze 😁😁😁.

A co do ciuszkow też uwielbiam używane. 😁

Też mialam tą rozmowę tylko nie kwalifikacyjna, a odrazu zapisując do szpitala mają moja badania, plan porodu itd jak przyjeżdżam to tylko rodzić nic nie muszę wypełniać.

Jeśli chodzi o wesele to na pewno to nie odpuszczę bo to mój brat takze nie mam wyjścia najwyżej moj mąż i ja i babcia beda sie zmieniać moze się nie pobawimy, ale być musze nie wyobrażam sobie inaczej. Na pewno będę miała osobny pokój, oby tylko cycek jadla zeby bylo mniej problemy z butelkami i tym wszystkim bo przy pierwszem dziecku tylko miesiąc karmilam i z dnia na dzień pokarm zanikl laktatorka nie dała rady nawet no ale nic teraz mam.nadizeje się uda dluzej.

Ja mam.od wczoraj zjazd emocjonalny. Jeszcze dziecko mam w domu chore i tak mnie on irytuje bo ciągle za mną chodzi jak taki roczniak i mama i mama i sam sobą się nie potrafi zająć bo w przrdszkolu pełno dzieci ciagle zabawy teraz nagle został sam z ciezarna zmęczona matka i mu się nudzi , a we mnie tyka bomba.
Wczoraj pierwsze ubranka popralam, dziś druga tura , piękna pogoda ladnie schnie i pięknie pachnie w domu.

Mam podobnie... z tym, że moje dziecko jest zdrowe *jeszcze* ale cała jej grupa choruje... dziś zaprowadziłam ja do przedszkola i była jedyna z gr. Wiec do końca tygodnia robimy wolne. Tez jak jest w domu to się nudzi i ciągle coś chce...

To ja siw dobrze czuje w 3 trymestrze. W koncu lepiej mi głowa funkcjonuje. ;) ciągle coś na studia mam zrobić. Piszw pracę mgr, badania, ankiety, zaliczenia, wyprawka. Budujemy teraz mały domek z mężem, dodatkowo trzeba mieć oko na firme i tak w kolko. Jak sie poloze po obiadku na sofie z netflixem to jestem najszczesliwsza na ziemi ;)
Do mnie wlasnie przyszła paczka z Vinted. Czeka w paczkomacie. Nie moge się doczekac az je odbiore 😃
Dzisiak jednak mam jakis gorszy dzien. Sily witalnej brak. ;/ i mam mdłości! Az dziwne.
Co so ubranek w sklepach to ja mam wrażenie że właśnie wszystko dla chłopców takie fajne A dla dziewczynki jakoes mało fajne wzory:/ ale ja tez wszystko uzywane kupilam. ;) Vinted pokochalam. Juz 3 paczki przyszły. Wczoraj odebralam dwa takie pluszowe kombinezony jakbycbylo chłodniej w maju. ;) kupiłam 2 sztuki z przesylka a 30 ;)

Właśnie dziewczyny kupujecie jakieś kombinezony jakieś coś grubszego ? 🤔 Bo ja mam dane body i bluzeczki z długim rękawem czy pajacyki z długim ...

reklama
Dostałam jeden taki nie gruby polarowy to zostawiłam, chociaż wątpię że go u bierzemy. Pogoda w przód pokazuje ze 14 kwietnia ma nic u mnie 15 st. Więc u bierzemy tylko body i bluzę.
Właśnie dziewczyny kupujecie jakieś kombinezony jakieś coś grubszego ? [emoji848] Bo ja mam dane body i bluzeczki z długim rękawem czy pajacyki z długim ...

Do góry