reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Też mialam tą rozmowę tylko nie kwalifikacyjna, a odrazu zapisując do szpitala mają moja badania, plan porodu itd jak przyjeżdżam to tylko rodzić nic nie muszę wypełniać.

Jeśli chodzi o wesele to na pewno to nie odpuszczę bo to mój brat takze nie mam wyjścia najwyżej moj mąż i ja i babcia beda sie zmieniać moze się nie pobawimy, ale być musze nie wyobrażam sobie inaczej. Na pewno będę miała osobny pokój, oby tylko cycek jadla zeby bylo mniej problemy z butelkami i tym wszystkim bo przy pierwszem dziecku tylko miesiąc karmilam i z dnia na dzień pokarm zanikl laktatorka nie dała rady nawet no ale nic teraz mam.nadizeje się uda dluzej.

Ja mam.od wczoraj zjazd emocjonalny. Jeszcze dziecko mam w domu chore i tak mnie on irytuje bo ciągle za mną chodzi jak taki roczniak i mama i mama i sam sobą się nie potrafi zająć bo w przrdszkolu pełno dzieci ciagle zabawy teraz nagle został sam z ciezarna zmęczona matka i mu się nudzi , a we mnie tyka bomba.
Wczoraj pierwsze ubranka popralam, dziś druga tura , piękna pogoda ladnie schnie i pięknie pachnie w domu.

reklama
Nie poradzę 😅 ja będę rodzić w państwowym szpitalu. Ale jest to ciekawe, że prywatne szpitale mają jakieś rozmowy kwalifikacyjne.

Dziewczyny, jak się czujecie?
Mnie ostatnio ciągle boli pod prawym żebrem. :/ prawdopodobnie macica uciska jakiś nerw i niestety jest on ciągle podrażniany. Czuję jakbym w tym miejscu miała poparzoną skórę..

Wczoraj byłam u endokrynolog, w piątek powtarzam badania krwi, bo mi TSH aż nadto spadło. 😅

Byłam wczoraj też w second hand. Kupiłam pierwsze rzeczy dla Małego za jakieś grosze. Wyglądają jak nowki z wieszaka i kurcze markowe. Dziecko będzie lepiej ubrane niż mama 😁
A ja ostatnio mam wrażenie że moje dziecko nagle przestało się mieścić w brzuchu 😀 rozpycha się tak że naciąga mi skórę i mięśnie w taki nieprzyjemny sposób. W dzień to jeszcze w miarę, za to jak położę się spać to zaczyna się najlepsza zabawa. Do mnie tego chodzę jakas taka wkurzona, mam wrażenie że utknęłam w domu bo u nas sezon grypowo-jelitówkowy zniechęca do spotykania się z ludźmi. Nawet na spacery chodzę krótko, bo mimo tempa zmęczonej emerytki jest mi już ciezko🙁

No, byłam w szoku ile tam marek: M&S za 5-6 zł :D Aż nie chcę wiedzieć ile kosztowały te ciuszki w firmowych sklepach.

W ogóle to składam sprzeciw - w sklepach chłopcy są dyskryminowani ;) Pełno różowych, pastelowych ślicznych ciuszków dla dziewczynek, a dla chłopców o 50% mniejszy wybór ;)
A jak dla mnie chłopięce są fajniejsze 😁😁😁.

A co do ciuszkow też uwielbiam używane. 😁

Też mialam tą rozmowę tylko nie kwalifikacyjna, a odrazu zapisując do szpitala mają moja badania, plan porodu itd jak przyjeżdżam to tylko rodzić nic nie muszę wypełniać.

Jeśli chodzi o wesele to na pewno to nie odpuszczę bo to mój brat takze nie mam wyjścia najwyżej moj mąż i ja i babcia beda sie zmieniać moze się nie pobawimy, ale być musze nie wyobrażam sobie inaczej. Na pewno będę miała osobny pokój, oby tylko cycek jadla zeby bylo mniej problemy z butelkami i tym wszystkim bo przy pierwszem dziecku tylko miesiąc karmilam i z dnia na dzień pokarm zanikl laktatorka nie dała rady nawet no ale nic teraz mam.nadizeje się uda dluzej.

Ja mam.od wczoraj zjazd emocjonalny. Jeszcze dziecko mam w domu chore i tak mnie on irytuje bo ciągle za mną chodzi jak taki roczniak i mama i mama i sam sobą się nie potrafi zająć bo w przrdszkolu pełno dzieci ciagle zabawy teraz nagle został sam z ciezarna zmęczona matka i mu się nudzi , a we mnie tyka bomba.
Wczoraj pierwsze ubranka popralam, dziś druga tura , piękna pogoda ladnie schnie i pięknie pachnie w domu.

Mam podobnie... z tym, że moje dziecko jest zdrowe *jeszcze* ale cała jej grupa choruje... dziś zaprowadziłam ja do przedszkola i była jedyna z gr. Wiec do końca tygodnia robimy wolne. Tez jak jest w domu to się nudzi i ciągle coś chce...

To ja siw dobrze czuje w 3 trymestrze. W koncu lepiej mi głowa funkcjonuje. ;) ciągle coś na studia mam zrobić. Piszw pracę mgr, badania, ankiety, zaliczenia, wyprawka. Budujemy teraz mały domek z mężem, dodatkowo trzeba mieć oko na firme i tak w kolko. Jak sie poloze po obiadku na sofie z netflixem to jestem najszczesliwsza na ziemi ;)
Do mnie wlasnie przyszła paczka z Vinted. Czeka w paczkomacie. Nie moge się doczekac az je odbiore 😃
Dzisiak jednak mam jakis gorszy dzien. Sily witalnej brak. ;/ i mam mdłości! Az dziwne.
Co so ubranek w sklepach to ja mam wrażenie że właśnie wszystko dla chłopców takie fajne A dla dziewczynki jakoes mało fajne wzory:/ ale ja tez wszystko uzywane kupilam. ;) Vinted pokochalam. Juz 3 paczki przyszły. Wczoraj odebralam dwa takie pluszowe kombinezony jakbycbylo chłodniej w maju. ;) kupiłam 2 sztuki z przesylka a 30 ;)

Właśnie dziewczyny kupujecie jakieś kombinezony jakieś coś grubszego ? 🤔 Bo ja mam dane body i bluzeczki z długim rękawem czy pajacyki z długim ...

reklama
Dostałam jeden taki nie gruby polarowy to zostawiłam, chociaż wątpię że go u bierzemy. Pogoda w przód pokazuje ze 14 kwietnia ma nic u mnie 15 st. Więc u bierzemy tylko body i bluzę.
Właśnie dziewczyny kupujecie jakieś kombinezony jakieś coś grubszego ? [emoji848] Bo ja mam dane body i bluzeczki z długim rękawem czy pajacyki z długim ...

Do góry