reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Tez bede mieć takie spotkanie. Moj lekkarz co chodze socniego prywqtnie da mi skierowanie do prywatnego szpitala na NFZ na Lubinowa w Katowicach. Kolo 36 tc musze isc na jakas rozmowę właśnie;) to daje gwarancje że muszą Cię przyjac jak zaczniesz rodzic. ;)
@Karolina1988* ja bym nic nie zmieniala. Liczy sie moim zdaniem termin z USG, ktory jeat zwykle weryfikowany na pierwszyxg prenatalnych. A jak vos powiedza to powiedz ze lekarka mowila aby sie zgłosić wedkug terminu z USG. ;)

reklama
Dziewczyny potrzebuje porady ..zapisałam się na rozmowę kwalifikacyjną do szpitala rozmowa odbywa się w 36 tyg ciąży termin podałam z badania USG i wyszło na 20 kwietnia natomiast jeśli z miesiączki to będzie 37 i nie wiem czy zmienić czy zostawić 🤷
Nie poradzę 😅 ja będę rodzić w państwowym szpitalu. Ale jest to ciekawe, że prywatne szpitale mają jakieś rozmowy kwalifikacyjne.

Dziewczyny, jak się czujecie?
Mnie ostatnio ciągle boli pod prawym żebrem. :/ prawdopodobnie macica uciska jakiś nerw i niestety jest on ciągle podrażniany. Czuję jakbym w tym miejscu miała poparzoną skórę..

Wczoraj byłam u endokrynolog, w piątek powtarzam badania krwi, bo mi TSH aż nadto spadło. 😅

Byłam wczoraj też w second hand. Kupiłam pierwsze rzeczy dla Małego za jakieś grosze. Wyglądają jak nowki z wieszaka i kurcze markowe. Dziecko będzie lepiej ubrane niż mama 😁

My Jesteśmy w szpitalu z waga 760g 28+4tc i asymetria brzucha jest na 5tygodni.... Myślę, że kompletnie nie masz się czym martwić... waga to nie wszystko liczy się jezcze regularny przyrost i to jego dłuższy brak jest groźny... A uwierz rozmawiałem już z wieloma lekarzami...
Mnie też straszą szpitalem z powodu niskiej wagi małej :( 2tyg temu w 28tc miała 1030g..

Nie poradzę 😅 ja będę rodzić w państwowym szpitalu. Ale jest to ciekawe, że prywatne szpitale mają jakieś rozmowy kwalifikacyjne.

Mnie ostatnio ciągle boli pod prawym żebrem. :/ prawdopodobnie macica uciska jakiś nerw i niestety jest on ciągle podrażniany. Czuję jakbym w tym miejscu miała poparzoną skórę..

Wczoraj byłam u endokrynolog, w piątek powtarzam badania krwi, bo mi TSH aż nadto spadło. 😅

Byłam wczoraj też w second hand. Kupiłam pierwsze rzeczy dla Małego za jakieś grosze. Wyglądają jak nowki z wieszaka i kurcze markowe. Dziecko będzie lepiej ubrane niż mama 😁

Ja złapałam rwę kulszową, więc leżę cały czas, wychodzę tylko do toalety. Poza tym kłucia, skurcze, bóle w obrębie całego brzucha i krocza, ale nie są jakieś tragiczne, raczej wszystko w granicach normy...

Ta rozmowa kwalifikacyjna polega na tym że Cię badają patrza na wszystkie Twoje wyniki badań i decydują czy naturalny poród czy CC wypisują skierowanie i tyle 🙂 czasami każą się zostać w szpitalu np. moja koleżanka musiała na 4 dni że względu na krótką szyjkę

chyba ok 👍
wczoraj poprasowałam ubranka tzn bardziej mi zależało potraktować je gorącą parą niż żeby nie były pogniecione, po czym miałam nogi i plecy do wymiany 😒
teraz już mam właściwie wszystko poukładane :)

te ciuszki są o wiele lepsze jakościowo niż np nowe z pepco
sama wyszperałam kilka z zary, nexta w super stanie

te ciuszki są o wiele lepsze jakościowo niż np nowe z pepco
sama wyszperałam kilka z zary, nexta w super stanie
No, byłam w szoku ile tam marek: M&S za 5-6 zł :D Aż nie chcę wiedzieć ile kosztowały te ciuszki w firmowych sklepach.

W ogóle to składam sprzeciw - w sklepach chłopcy są dyskryminowani ;) Pełno różowych, pastelowych ślicznych ciuszków dla dziewczynek, a dla chłopców o 50% mniejszy wybór ;)

Ja mam to samo pod prawym zebrem i tez mnie piecze nie chce straszyć ale później będzie jeszcze gorzej w pierwszej ciąży jak wstawalam w 8,9 miesiącu z łóżka to musiałam powolutku i bokiem bo inaczej tak mnie szczypalo ze zwariować mozna. A o długiej jeździe samochodem to juz nie wspomne jak to przeszkadza.

Też mnóstwo rzeczy kupuje w lumpeksie najczęściej nawet z metkami:)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam to samo pod prawym zębem i tez mnie piecze nie chce straszyć ale później będzie jeszcze gorzej w pierwszej ciąży jak wstawalam w 8,9 miesiącu z łóżka to musiałam powolutku i bokiem bo inaczej tak mnie szczypalo ze zwariować mozna. A o długiej jeździe samochodem to juz nie wspomne jak to przeszkadza.

Też mnóstwo rzeczy kupuje w lumpeksie najczęściej nawet z metkami:)
Nie straszysz, już sama to widzę. Szczypie, piecze, wkurza. Jeszcze 3 miesiące ... Wytrwamy ;)

Do góry