reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja w poprzedniej ciazy mialam mlodego glowka do gory do 35tc, wtedy dopiero sie obrocil. U nas wykonuja tez obrot w brzuchu jakby maluch sam tego nie zrobil. Chociaz szczerze o ja bym sie chyba na to nie zdecydowala. We wtorek mam USG zeby zobaczyc czy lozysko dobrze pracuje i od razu bede miala szczepienie przeciwko krztuscowi.
U nas tez mozna znalezc kogos, chyba polozna🤔, ktora obraca jakos dziecko w brzuchu. Niektórym to się nawet udaje 🙂

U mnie pessar trzyma jakos te resztki szyjki, nic sie nie zmienilo od zeszlego tyg, ale zaczyna sie jakiś stan zapalny, a tu tak nie dają antybiotyków. Dzieci ważą 1150 i 1300 (końcówka 29 tyg) i jedno jest główką w dół, a drugie w poprzek😂

reklama
U nas podobno to lekarz robi. Najpierw podlaczaja ktg, pozniej chyba jakis zastrzyk zeby skurczy to obracanie nie wywolalo i znowu ktg. Ale nie wiem, rozne rzeczy czytalam i w poprzedniej ciazy zdecydowalam, ze jak sie nie obroci to cc. Na szczescie sie obrocil.
U nas tez mozna znalezc kogos, chyba polozna[emoji848], ktora obraca jakos dziecko w brzuchu. Niektórym to się nawet udaje [emoji846]

U mnie pessar trzyma jakos te resztki szyjki, nic sie nie zmienilo od zeszlego tyg, ale zaczyna sie jakiś stan zapalny, a tu tak nie dają antybiotyków. Dzieci ważą 1150 i 1300 (końcówka 29 tyg) i jedno jest główką w dół, a drugie w poprzek[emoji23]

U nas podobno to lekarz robi. Najpierw podlaczaja ktg, pozniej chyba jakis zastrzyk zeby skurczy to obracanie nie wywolalo i znowu ktg. Ale nie wiem, rozne rzeczy czytalam i w poprzedniej ciazy zdecydowalam, ze jak sie nie obroci to cc. Na szczescie sie obrocil.
Tez bym raczej na to nie poszla przy takim obracaniu mozna powyciagac dziecku stawy , a co gorsze połamać kości nol nol. Mój przy porodzie naturalnym i bezproblemowym mial skrecona kostkę na szczęście przy takiej maliznie szybko wszystko się goi i po 2 tyg masowania śladu nie było 😊 dlatego ja takim ekspertymentom mowie nie dziękuję 🤣

Moim zdaniem tez to jednak za duze ryzyko. Chociaz tutaj to norma, ale ja mimo wszystko bym sie nie zgodzila. Moja mala ostatnio byla glowa do dolu i chyba Nadal tak jest, bo czulam czkawke na dole dzisiaj, a nogami mi zaczela zebra rozpychac.
Tez bym raczej na to nie poszla przy takim obracaniu mozna powyciagac dziecku stawy , a co gorsze połamać kości nol nol. Mój przy porodzie naturalnym i bezproblemowym mial skrecona kostkę na szczęście przy takiej maliznie szybko wszystko się goi i po 2 tyg masowania śladu nie było [emoji4] dlatego ja takim ekspertymentom mowie nie dziękuję [emoji1787]

Rany u mnie w grę tylko cc wchodzi i uwaga. Mój szpital wstrzymał przyjęcia oprócz nagłych zagrożonych porodów, do odwolowania. I teraz sie martwie jak to będzie....

reklama
Dlaczego wstrzymali? Do porodu jeszcze troche, to moze sie cos zmieni
No niby czas mam, ale już chyba panikuje w nadmiarze.
Screenshot_20200227-193320_Facebook.jpeg

Do góry