reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Jeszcze mi nic nie mówiła na 100% 🙂 bo nie chce u mnie disco paniki 😅 moja Pani doktor się go mi mówić a co nie żebym spała spokojnie 😅 a do okulisty tak zapisałam się po to by mi pow czy mogę naturalnie czy też z powodu mojej wady okulistyczne też CC . Idę go tej okulistki pierwszy raz i nie pow o co mi chodzi no bo co z Panią z rejestracji będę rozmawiała
Mam -3,5 i -3 z astygmatyzmem +przez ostatni rok diagnozuję jaskrę(właściwie to musiałam odstawić leki ze względu na ciążę więc teraz tylko kontrole ciścienia oka) i nie jest to wskazaniem do cc. Na szczęście...

reklama
Ja to nie wiem czy mój ma 😅 nie wiem jak to odróżnić od ruchów jego czkawkę 🤔😁
to są takie rytmiczne ruchy , np co sekundę , dwie :)
Ja już po wizycie mała waży ponad 2 kg 😁
Ale nadal głową do góry 😓 mamy czas do 19 marca wtedy mam kolejną wizytę i zobaczymy co dalej. Jak się nie odwróci to cesarka która dla mnie jest jak koniec świata... Serio.
Mojej koleżance obrocila się 2 tygodnie przed porodem. Więc bądź dobrej myśli :)

Dziewczyny. Ja juz po wizycie. I potem ze niczym sie ona nie różniła od tej którą robi mój doktor prywatnie nawet powiedziałabym zarobi więcej bo okresla jeszcze szyjkę bada mnie mechanicznie.
Maluyka jest cały czas glowa w dol i tak nisko ze bylo bardzo trudno rozmiar glowki sprawdzic. O 3d nie bylo mowy bo twarzą wcisnieta w koj kregoslup. Juz wiem ze to co mi wystawia przy pępku to dupcia a w boki wstaeia mi nogi. Wedlug obrazu wszystko ok. Przepływy i nawet jak byky jakieś różnice w we wzroście to w ogolnym ujeciu mam idealnie 30 tc. Przyblizona waga to 1500 g. ;)
Az mi sie płakać chcialo jak wyszlam z gabinetu. Wiecej mi mowi mój lekarz prywatnie. Nie mam 3d. Prosilam o zdjecie dla meza. Ale nawet reki nie byko widać. Stopa ledwo widoczna. ! Mam same przepływy na kartce. ... eh. Jakos mi smutno ze nie moglam jej zobaczyc. Tak sie nastawialam ze buzie zobacze.

Powiem wam ze mi znowu wrocily humory z pierwszego trymestru. Ciągle o byle co placze.

Widocznie Malutka czeka do porodu. Ale i tak zapłaciłam cale 330 zl za prenatalne i dowiedzialam się mniej niz na wizycie za ktora place 180 zl...jestem rozzalona. Oczywoscoe cieszę się niezmiernie ze jest cala i zdrowa i lekarz gratulowal ze rozwija sie super. Ale i tal mam niedosyt. Z tego wszystkiego bie poprosilam nawet o okreslenie dlugosci szyjki.
No nic. Wizytę i swojego lekarza mam za tydzien to sie okaże.

Dziewczyny. Ja juz po wizycie. I potem ze niczym sie ona nie różniła od tej którą robi mój doktor prywatnie nawet powiedziałabym zarobi więcej bo okresla jeszcze szyjkę bada mnie mechanicznie.
Maluyka jest cały czas glowa w dol i tak nisko ze bylo bardzo trudno rozmiar glowki sprawdzic. O 3d nie bylo mowy bo twarzą wcisnieta w koj kregoslup. Juz wiem ze to co mi wystawia przy pępku to dupcia a w boki wstaeia mi nogi. Wedlug obrazu wszystko ok. Przepływy i nawet jak byky jakieś różnice w we wzroście to w ogolnym ujeciu mam idealnie 30 tc. Przyblizona waga to 1500 g. ;)
Az mi sie płakać chcialo jak wyszlam z gabinetu. Wiecej mi mowi mój lekarz prywatnie. Nie mam 3d. Prosilam o zdjecie dla meza. Ale nawet reki nie byko widać. Stopa ledwo widoczna. ! Mam same przepływy na kartce. ... eh. Jakos mi smutno ze nie moglam jej zobaczyc. Tak sie nastawialam ze buzie zobacze.

Powiem wam ze mi znowu wrocily humory z pierwszego trymestru. Ciągle o byle co placze.

Widocznie Malutka czeka do porodu. Ale i tak zapłaciłam cale 330 zl za prenatalne i dowiedzialam się mniej niz na wizycie za ktora place 180 zl...jestem rozzalona. Oczywoscoe cieszę się niezmiernie ze jest cala i zdrowa i lekarz gratulowal ze rozwija sie super. Ale i tal mam niedosyt. Z tego wszystkiego bie poprosilam nawet o okreslenie dlugosci szyjki.
No nic. Wizytę i swojego lekarza mam za tydzien to sie okaże.

Ojej to rzeczywiście szkoda. Tym bardziej, ze czeka się na to badanie z niecierpliwością. Ale najważniejsze, ze wszystko dobrze [emoji5]

@Charlotte21 doskonale cię rozumiem też szłam na 3 prenatalne z nastawieniem że zobaczę buzke bo mamy super zdj z 2gich i chciałam porównać a tu nic ledwo stopę się udało uchwycić w 3D 🤷‍♀️no ale to nie wina lekarza mój robił co się dało i sam był zawiedziony. Najważniejsze że wszystko ok

Jednak za takie pieniądze oczekuje się od lekarza dość konkretnych informacji i badania na najwyższym poziomie

U nas w sypialni bardzo mało miejsca, nawet dostawka by nie weszła. Zdecydowaliśmy się na kolyske, a po kilku miesiącach wyląduje łóżeczko u dziewczyn w pokoju i będą tam we trójkę
A tak z innej beczki ;)
Jestem teraz z mezem na kawalerce. Bedziemy w niej przez dwa pierwsze miesiace zycia Malutkiej. Potem u rodzicow na jakoes pół roku. Potem juz na swoje. Zastanawiam sie coś kupić. Dostawke o lozka czy zwykle lozeczko ? Miejsca mało, a słyszałam że dostawki do 6 misiecy mogą posłużyć i sa fajne przy karmieniu piersia. ;) jak to u was bylo i bedzie. ?

Dziewczyny ważne jest to , że macie zdrowe dzieci , że jesteście spokojnie. Pomyślcie ile kobiet nie robi nawet prenatalnych bo ich nie stać, albo maja za daleko do specjalistów. Także i tak jesteśmy w komfortowej sytuacji. Mój lekarz mowi , ze nie ma wskazan do 3 prenatalnego, dwa poprzednie super. Pierwsza ciąża bez komplikacji , dziecko zdrowe się urodzilo , w sumie w pierwszej ciąży tez nie robiłam tego trzeciego. Ja mam wizytę dopiero 18 marca , dzień po moich urodzinach takze prezencik taki i sobie uświadomiłam ze to będzie moja przedostatnia wizyta u lekarza prowadzacego kiedy to zleciało to nie wiem...
W poniedziałek mam spotkanie z anestezjologiem.
A dziś jak szłam po młodego do przedszkola to takich skurczu dostalam, że myślałam że nie dojdę do domu. Mlody cos chyba wyczuł bo jak cała drogę wariuje i muszę za nim biegać do samego domu tak dzisiaj trzymała mnie za rękę i ani słowem się nie odezwał, a ja dyszlalam jak lokomotywa, więc to znak ze już ostania prosta.
Jeszcze trochę, a będziemy się chwalić babelkami tutaj.

Oczywiacie dzoewczyny że macie racje ;) Maluyka zdrowa i to soe liczy. ! Fakt, wiem ze niektórych nie stać na badania, inne nawet nie robia.
Ja od swojego lekarza uskyszalam żebym szla na 3 prenatalne bo z brzuszkiem ciagle było w tyl z 2 tygodnie. ;) ale malutka ma go po prostu mniejszego. Za to nogi dlugie, wiec się wlasnie wstrzymalam z kupnem ubranek na 56 ;)
Ale czytakam tez że na tych prenatalnych komouter potrafi wyliczyc ewentualna mase dziecka do porodu. Ale tocchybs za wczesbie coś?

Ja w poprzedniej ciazy mialam mlodego glowka do gory do 35tc, wtedy dopiero sie obrocil. U nas wykonuja tez obrot w brzuchu jakby maluch sam tego nie zrobil. Chociaz szczerze to ja bym sie chyba na to nie zdecydowala. We wtorek mam USG zeby zobaczyc czy lozysko dobrze pracuje i od razu bede miala szczepienie przeciwko krztuscowi.

reklama
Do góry