reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Jeszcze mi nic nie mówiła na 100% 🙂 bo nie chce u mnie disco paniki 😅 moja Pani doktor się go mi mówić a co nie żebym spała spokojnie 😅 a do okulisty tak zapisałam się po to by mi pow czy mogę naturalnie czy też z powodu mojej wady okulistyczne też CC . Idę go tej okulistki pierwszy raz i nie pow o co mi chodzi no bo co z Panią z rejestracji będę rozmawiała
Mam -3,5 i -3 z astygmatyzmem +przez ostatni rok diagnozuję jaskrę(właściwie to musiałam odstawić leki ze względu na ciążę więc teraz tylko kontrole ciścienia oka) i nie jest to wskazaniem do cc. Na szczęście...

reklama
Ja to nie wiem czy mój ma 😅 nie wiem jak to odróżnić od ruchów jego czkawkę 🤔😁
to są takie rytmiczne ruchy , np co sekundę , dwie :)
Ja już po wizycie mała waży ponad 2 kg 😁
Ale nadal głową do góry 😓 mamy czas do 19 marca wtedy mam kolejną wizytę i zobaczymy co dalej. Jak się nie odwróci to cesarka która dla mnie jest jak koniec świata... Serio.
Mojej koleżance obrocila się 2 tygodnie przed porodem. Więc bądź dobrej myśli :)

Dziewczyny. Ja juz po wizycie. I potem ze niczym sie ona nie różniła od tej którą robi mój doktor prywatnie nawet powiedziałabym zarobi więcej bo okresla jeszcze szyjkę bada mnie mechanicznie.
Maluyka jest cały czas glowa w dol i tak nisko ze bylo bardzo trudno rozmiar glowki sprawdzic. O 3d nie bylo mowy bo twarzą wcisnieta w koj kregoslup. Juz wiem ze to co mi wystawia przy pępku to dupcia a w boki wstaeia mi nogi. Wedlug obrazu wszystko ok. Przepływy i nawet jak byky jakieś różnice w we wzroście to w ogolnym ujeciu mam idealnie 30 tc. Przyblizona waga to 1500 g. ;)
Az mi sie płakać chcialo jak wyszlam z gabinetu. Wiecej mi mowi mój lekarz prywatnie. Nie mam 3d. Prosilam o zdjecie dla meza. Ale nawet reki nie byko widać. Stopa ledwo widoczna. ! Mam same przepływy na kartce. ... eh. Jakos mi smutno ze nie moglam jej zobaczyc. Tak sie nastawialam ze buzie zobacze.

Powiem wam ze mi znowu wrocily humory z pierwszego trymestru. Ciągle o byle co placze.

Widocznie Malutka czeka do porodu. Ale i tak zapłaciłam cale 330 zl za prenatalne i dowiedzialam się mniej niz na wizycie za ktora place 180 zl...jestem rozzalona. Oczywoscoe cieszę się niezmiernie ze jest cala i zdrowa i lekarz gratulowal ze rozwija sie super. Ale i tal mam niedosyt. Z tego wszystkiego bie poprosilam nawet o okreslenie dlugosci szyjki.
No nic. Wizytę i swojego lekarza mam za tydzien to sie okaże.

Dziewczyny. Ja juz po wizycie. I potem ze niczym sie ona nie różniła od tej którą robi mój doktor prywatnie nawet powiedziałabym zarobi więcej bo okresla jeszcze szyjkę bada mnie mechanicznie.
Maluyka jest cały czas glowa w dol i tak nisko ze bylo bardzo trudno rozmiar glowki sprawdzic. O 3d nie bylo mowy bo twarzą wcisnieta w koj kregoslup. Juz wiem ze to co mi wystawia przy pępku to dupcia a w boki wstaeia mi nogi. Wedlug obrazu wszystko ok. Przepływy i nawet jak byky jakieś różnice w we wzroście to w ogolnym ujeciu mam idealnie 30 tc. Przyblizona waga to 1500 g. ;)
Az mi sie płakać chcialo jak wyszlam z gabinetu. Wiecej mi mowi mój lekarz prywatnie. Nie mam 3d. Prosilam o zdjecie dla meza. Ale nawet reki nie byko widać. Stopa ledwo widoczna. ! Mam same przepływy na kartce. ... eh. Jakos mi smutno ze nie moglam jej zobaczyc. Tak sie nastawialam ze buzie zobacze.

Powiem wam ze mi znowu wrocily humory z pierwszego trymestru. Ciągle o byle co placze.

Widocznie Malutka czeka do porodu. Ale i tak zapłaciłam cale 330 zl za prenatalne i dowiedzialam się mniej niz na wizycie za ktora place 180 zl...jestem rozzalona. Oczywoscoe cieszę się niezmiernie ze jest cala i zdrowa i lekarz gratulowal ze rozwija sie super. Ale i tal mam niedosyt. Z tego wszystkiego bie poprosilam nawet o okreslenie dlugosci szyjki.
No nic. Wizytę i swojego lekarza mam za tydzien to sie okaże.

Ojej to rzeczywiście szkoda. Tym bardziej, ze czeka się na to badanie z niecierpliwością. Ale najważniejsze, ze wszystko dobrze [emoji5]

@Charlotte21 doskonale cię rozumiem też szłam na 3 prenatalne z nastawieniem że zobaczę buzke bo mamy super zdj z 2gich i chciałam porównać a tu nic ledwo stopę się udało uchwycić w 3D 🤷‍♀️no ale to nie wina lekarza mój robił co się dało i sam był zawiedziony. Najważniejsze że wszystko ok

Jednak za takie pieniądze oczekuje się od lekarza dość konkretnych informacji i badania na najwyższym poziomie

U nas w sypialni bardzo mało miejsca, nawet dostawka by nie weszła. Zdecydowaliśmy się na kolyske, a po kilku miesiącach wyląduje łóżeczko u dziewczyn w pokoju i będą tam we trójkę
A tak z innej beczki ;)
Jestem teraz z mezem na kawalerce. Bedziemy w niej przez dwa pierwsze miesiace zycia Malutkiej. Potem u rodzicow na jakoes pół roku. Potem juz na swoje. Zastanawiam sie coś kupić. Dostawke o lozka czy zwykle lozeczko ? Miejsca mało, a słyszałam że dostawki do 6 misiecy mogą posłużyć i sa fajne przy karmieniu piersia. ;) jak to u was bylo i bedzie. ?

Dziewczyny ważne jest to , że macie zdrowe dzieci , że jesteście spokojnie. Pomyślcie ile kobiet nie robi nawet prenatalnych bo ich nie stać, albo maja za daleko do specjalistów. Także i tak jesteśmy w komfortowej sytuacji. Mój lekarz mowi , ze nie ma wskazan do 3 prenatalnego, dwa poprzednie super. Pierwsza ciąża bez komplikacji , dziecko zdrowe się urodzilo , w sumie w pierwszej ciąży tez nie robiłam tego trzeciego. Ja mam wizytę dopiero 18 marca , dzień po moich urodzinach takze prezencik taki i sobie uświadomiłam ze to będzie moja przedostatnia wizyta u lekarza prowadzacego kiedy to zleciało to nie wiem...
W poniedziałek mam spotkanie z anestezjologiem.
A dziś jak szłam po młodego do przedszkola to takich skurczu dostalam, że myślałam że nie dojdę do domu. Mlody cos chyba wyczuł bo jak cała drogę wariuje i muszę za nim biegać do samego domu tak dzisiaj trzymała mnie za rękę i ani słowem się nie odezwał, a ja dyszlalam jak lokomotywa, więc to znak ze już ostania prosta.
Jeszcze trochę, a będziemy się chwalić babelkami tutaj.

Oczywiacie dzoewczyny że macie racje ;) Maluyka zdrowa i to soe liczy. ! Fakt, wiem ze niektórych nie stać na badania, inne nawet nie robia.
Ja od swojego lekarza uskyszalam żebym szla na 3 prenatalne bo z brzuszkiem ciagle było w tyl z 2 tygodnie. ;) ale malutka ma go po prostu mniejszego. Za to nogi dlugie, wiec się wlasnie wstrzymalam z kupnem ubranek na 56 ;)
Ale czytakam tez że na tych prenatalnych komouter potrafi wyliczyc ewentualna mase dziecka do porodu. Ale tocchybs za wczesbie coś?

Ja w poprzedniej ciazy mialam mlodego glowka do gory do 35tc, wtedy dopiero sie obrocil. U nas wykonuja tez obrot w brzuchu jakby maluch sam tego nie zrobil. Chociaz szczerze to ja bym sie chyba na to nie zdecydowala. We wtorek mam USG zeby zobaczyc czy lozysko dobrze pracuje i od razu bede miala szczepienie przeciwko krztuscowi.

reklama
Do góry