reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ja w poprzedniej ciazy mialam mlodego glowka do gory do 35tc, wtedy dopiero sie obrocil. U nas wykonuja tez obrot w brzuchu jakby maluch sam tego nie zrobil. Chociaz szczerze o ja bym sie chyba na to nie zdecydowala. We wtorek mam USG zeby zobaczyc czy lozysko dobrze pracuje i od razu bede miala szczepienie przeciwko krztuscowi.
U nas tez mozna znalezc kogos, chyba polozna🤔, ktora obraca jakos dziecko w brzuchu. Niektórym to się nawet udaje 🙂

U mnie pessar trzyma jakos te resztki szyjki, nic sie nie zmienilo od zeszlego tyg, ale zaczyna sie jakiś stan zapalny, a tu tak nie dają antybiotyków. Dzieci ważą 1150 i 1300 (końcówka 29 tyg) i jedno jest główką w dół, a drugie w poprzek😂

reklama
U nas podobno to lekarz robi. Najpierw podlaczaja ktg, pozniej chyba jakis zastrzyk zeby skurczy to obracanie nie wywolalo i znowu ktg. Ale nie wiem, rozne rzeczy czytalam i w poprzedniej ciazy zdecydowalam, ze jak sie nie obroci to cc. Na szczescie sie obrocil.
U nas tez mozna znalezc kogos, chyba polozna[emoji848], ktora obraca jakos dziecko w brzuchu. Niektórym to się nawet udaje [emoji846]

U mnie pessar trzyma jakos te resztki szyjki, nic sie nie zmienilo od zeszlego tyg, ale zaczyna sie jakiś stan zapalny, a tu tak nie dają antybiotyków. Dzieci ważą 1150 i 1300 (końcówka 29 tyg) i jedno jest główką w dół, a drugie w poprzek[emoji23]

U nas podobno to lekarz robi. Najpierw podlaczaja ktg, pozniej chyba jakis zastrzyk zeby skurczy to obracanie nie wywolalo i znowu ktg. Ale nie wiem, rozne rzeczy czytalam i w poprzedniej ciazy zdecydowalam, ze jak sie nie obroci to cc. Na szczescie sie obrocil.
Tez bym raczej na to nie poszla przy takim obracaniu mozna powyciagac dziecku stawy , a co gorsze połamać kości nol nol. Mój przy porodzie naturalnym i bezproblemowym mial skrecona kostkę na szczęście przy takiej maliznie szybko wszystko się goi i po 2 tyg masowania śladu nie było 😊 dlatego ja takim ekspertymentom mowie nie dziękuję 🤣

Moim zdaniem tez to jednak za duze ryzyko. Chociaz tutaj to norma, ale ja mimo wszystko bym sie nie zgodzila. Moja mala ostatnio byla glowa do dolu i chyba Nadal tak jest, bo czulam czkawke na dole dzisiaj, a nogami mi zaczela zebra rozpychac.
Tez bym raczej na to nie poszla przy takim obracaniu mozna powyciagac dziecku stawy , a co gorsze połamać kości nol nol. Mój przy porodzie naturalnym i bezproblemowym mial skrecona kostkę na szczęście przy takiej maliznie szybko wszystko się goi i po 2 tyg masowania śladu nie było [emoji4] dlatego ja takim ekspertymentom mowie nie dziękuję [emoji1787]

Rany u mnie w grę tylko cc wchodzi i uwaga. Mój szpital wstrzymał przyjęcia oprócz nagłych zagrożonych porodów, do odwolowania. I teraz sie martwie jak to będzie....

reklama
Dlaczego wstrzymali? Do porodu jeszcze troche, to moze sie cos zmieni
No niby czas mam, ale już chyba panikuje w nadmiarze.
Screenshot_20200227-193320_Facebook.jpeg

Do góry