reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Hej dziewczyny. Jak się czujecie ? U nas lekki mróz. Mąż przed wyjściem do pracy , zrobił mi niespodziankę i napalil w kominku. Dziś zaczynam 32 tydzień 😀 i tak już nie mogę się doczekać. Dziękuję Bogu ,że ta ciąża oszczędza mi dolegliwości.

reklama
Hej dziewczyny. Jak się czujecie ? U nas lekki mróz. Mąż przed wyjściem do pracy , zrobił mi niespodziankę i napalil w kominku. Dziś zaczynam 32 tydzień 😀 i tak już nie mogę się doczekać. Dziękuję Bogu ,że ta ciąża oszczędza mi dolegliwości.
U mnie spadł śnieg a już miała być wiosna 🤨
Wczoraj dopadła mnie taka migrena że z bólu myślałam że już będę z okna skakać. Wytrzymałam z narastającym bólem 6 godzin
Wzięłam w końcu pół apapu i po 20 minutach zasnęłam. To był 1 raz jak wzięłam jakiś lek w ciąży 🙈 aż dziwne że taka mała dawka na mnie zadziałała.
Dziś chyba nie wychodzę z łóżka

Wczoraj myślałam że odwiedzę szpital. Skurcze miałam tak częste ze masakra [emoji848] minęło. Dziś za to nerka się odezwała znowu [emoji849][emoji849] zazdroszczę kominka [emoji7]
Hej dziewczyny. Jak się czujecie ? U nas lekki mróz. Mąż przed wyjściem do pracy , zrobił mi niespodziankę i napalil w kominku. Dziś zaczynam 32 tydzień [emoji3] i tak już nie mogę się doczekać. Dziękuję Bogu ,że ta ciąża oszczędza mi dolegliwości.

U nas tylko kominkiem palimy. Jest tanio i ekologicznie, do tego.cieplutko :)

Mnie wczoraj też dwa razy tak złapało 🤦‍♂️ no dziewczyny trzeba torby do szpitala szykować 😁

U mnie dzis słoneczko, ale wiatr wieje 😁
W Wiedniu mimo , że są juz 3 przypadki koronawirusa to nie ma paniki, dziwnie się ogląda to, jak Polskie media to przedstawiają bo wcale tak naprawdę to tutaj nie wygląda. Maseczk owszem i nie ma w aptekach , ale na ulicy tez ich nie widac wszystko funkcjonuje normalnie. Rodzice tylko dostali informacje w przedszkolu , że może być zamknięte jak coś się pogorszy zeby sobie zorganizować opiekę dla dzieci w razie czego. Oczywoscie Wiedeńskie gazetki kolorowe cos tam piszą zeby podkręcić, ale taka ich rola.

U mnie spadł śnieg a już miała być wiosna 🤨
Wczoraj dopadła mnie taka migrena że z bólu myślałam że już będę z okna skakać. Wytrzymałam z narastającym bólem 6 godzin
Wzięłam w końcu pół apapu i po 20 minutach zasnęłam. To był 1 raz jak wzięłam jakiś lek w ciąży 🙈 aż dziwne że taka mała dawka na mnie zadziałała.
Dziś chyba nie wychodzę z łóżka
W ciąży można bezpiecznie 4x2 tabletki apapu brać na dobę. Potwierdzone przez kilku lekarzy

Na ślasku lekki przymrozek 😊 troche , troszeczke widac śniegu pod drzewami.
Ja tam sie ciesze. Z checia bym teraz miala mrozy, bo w tej ciazy jest mi strasznie gorąco 😁
Ja dzisiaj slabo spałam. Jakies myśli mi po glowie chodziły. Jeszcze nasza suka nie spala w nocy tylko chodziła po mieszkaniu i pazurami o parkiet dawala czadu 🐕
Obudzil mnie w nocy bol gardla. Przejelam się trochę. Wiec dzisiaj na dwór bez zbędnej potrzeby nie wychodze. Ale tak sie składa, zr akurat maz jedzie na 3 dni na wyjazd i zostane sama na mieszkaniu z psem ;) wiec i tak spacer musi byc.
Troche gardło boli, lekki kaszel i taka licha jestem. Wiec miód cytryna i próbujemy to wygonic. ;)

@Aurelka1994 a skurcze bolały? Bo ja czasem tez mam bardzo często stawianie sie brzucha ale bez bolu.

reklama
Ja też jestem antytabletkowa. :)
No ja też na spokojnie podchodzę do tego wirusa. Nie ma co panikować , bo nerwy i lęk niczego nie wniosą. U mnie dziś sporo sprzątania. Jutro do teściów jedziemy na obiad i w gości i chce mieć dziś ogarnięte co potrzeba. Trochę odpocznę od tego gotowania :)

Do góry