reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Hej dziewczyny. Jak się czujecie ? U nas lekki mróz. Mąż przed wyjściem do pracy , zrobił mi niespodziankę i napalil w kominku. Dziś zaczynam 32 tydzień 😀 i tak już nie mogę się doczekać. Dziękuję Bogu ,że ta ciąża oszczędza mi dolegliwości.

reklama
Hej dziewczyny. Jak się czujecie ? U nas lekki mróz. Mąż przed wyjściem do pracy , zrobił mi niespodziankę i napalil w kominku. Dziś zaczynam 32 tydzień 😀 i tak już nie mogę się doczekać. Dziękuję Bogu ,że ta ciąża oszczędza mi dolegliwości.
U mnie spadł śnieg a już miała być wiosna 🤨
Wczoraj dopadła mnie taka migrena że z bólu myślałam że już będę z okna skakać. Wytrzymałam z narastającym bólem 6 godzin
Wzięłam w końcu pół apapu i po 20 minutach zasnęłam. To był 1 raz jak wzięłam jakiś lek w ciąży 🙈 aż dziwne że taka mała dawka na mnie zadziałała.
Dziś chyba nie wychodzę z łóżka

Wczoraj myślałam że odwiedzę szpital. Skurcze miałam tak częste ze masakra [emoji848] minęło. Dziś za to nerka się odezwała znowu [emoji849][emoji849] zazdroszczę kominka [emoji7]
Hej dziewczyny. Jak się czujecie ? U nas lekki mróz. Mąż przed wyjściem do pracy , zrobił mi niespodziankę i napalil w kominku. Dziś zaczynam 32 tydzień [emoji3] i tak już nie mogę się doczekać. Dziękuję Bogu ,że ta ciąża oszczędza mi dolegliwości.

U nas tylko kominkiem palimy. Jest tanio i ekologicznie, do tego.cieplutko :)

Mnie wczoraj też dwa razy tak złapało 🤦‍♂️ no dziewczyny trzeba torby do szpitala szykować 😁

U mnie dzis słoneczko, ale wiatr wieje 😁
W Wiedniu mimo , że są juz 3 przypadki koronawirusa to nie ma paniki, dziwnie się ogląda to, jak Polskie media to przedstawiają bo wcale tak naprawdę to tutaj nie wygląda. Maseczk owszem i nie ma w aptekach , ale na ulicy tez ich nie widac wszystko funkcjonuje normalnie. Rodzice tylko dostali informacje w przedszkolu , że może być zamknięte jak coś się pogorszy zeby sobie zorganizować opiekę dla dzieci w razie czego. Oczywoscie Wiedeńskie gazetki kolorowe cos tam piszą zeby podkręcić, ale taka ich rola.

U mnie spadł śnieg a już miała być wiosna 🤨
Wczoraj dopadła mnie taka migrena że z bólu myślałam że już będę z okna skakać. Wytrzymałam z narastającym bólem 6 godzin
Wzięłam w końcu pół apapu i po 20 minutach zasnęłam. To był 1 raz jak wzięłam jakiś lek w ciąży 🙈 aż dziwne że taka mała dawka na mnie zadziałała.
Dziś chyba nie wychodzę z łóżka
W ciąży można bezpiecznie 4x2 tabletki apapu brać na dobę. Potwierdzone przez kilku lekarzy

Na ślasku lekki przymrozek 😊 troche , troszeczke widac śniegu pod drzewami.
Ja tam sie ciesze. Z checia bym teraz miala mrozy, bo w tej ciazy jest mi strasznie gorąco 😁
Ja dzisiaj slabo spałam. Jakies myśli mi po glowie chodziły. Jeszcze nasza suka nie spala w nocy tylko chodziła po mieszkaniu i pazurami o parkiet dawala czadu 🐕
Obudzil mnie w nocy bol gardla. Przejelam się trochę. Wiec dzisiaj na dwór bez zbędnej potrzeby nie wychodze. Ale tak sie składa, zr akurat maz jedzie na 3 dni na wyjazd i zostane sama na mieszkaniu z psem ;) wiec i tak spacer musi byc.
Troche gardło boli, lekki kaszel i taka licha jestem. Wiec miód cytryna i próbujemy to wygonic. ;)

@Aurelka1994 a skurcze bolały? Bo ja czasem tez mam bardzo często stawianie sie brzucha ale bez bolu.

reklama
Ja też jestem antytabletkowa. :)
No ja też na spokojnie podchodzę do tego wirusa. Nie ma co panikować , bo nerwy i lęk niczego nie wniosą. U mnie dziś sporo sprzątania. Jutro do teściów jedziemy na obiad i w gości i chce mieć dziś ogarnięte co potrzeba. Trochę odpocznę od tego gotowania :)

Do góry