reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja już po badaniach 🙂 wszystko dobrze 🙂 miedniczki się unormowały 🙂 więc narazie mam się nie przejmować tylko do kontroli w 37 tyg 🙂 ale no ale powiedział mi że mam się niby nie przejmować FL wyszło mu troszkę poniżej normy ale waga i obwód brzuszka prawidłowy ...tylko że będzie mały w dniu narodzin 53 54 cm ...w komentarzu napisał mi eutrophia czyli podobno że dziecko dobrze żywione tylko małe ...może któraś z Was się spotkała z tym terminem ...niby cieszę się że jest wszystko ok ulgą niesamowita 🙂 ale ja się zawsze czegoś doszukuje ...

reklama
Ja już po badaniach 🙂 wszystko dobrze 🙂 miedniczki się unormowały 🙂 więc narazie mam się nie przejmować tylko do kontroli w 37 tyg 🙂 ale no ale powiedział mi że mam się niby nie przejmować FL wyszło mu troszkę poniżej normy ale waga i obwód brzuszka prawidłowy ...tylko że będzie mały w dniu narodzin 53 54 cm ...w komentarzu napisał mi eutrophia czyli podobno że dziecko dobrze żywione tylko małe ...może któraś z Was się spotkała z tym terminem ...niby cieszę się że jest wszystko ok ulgą niesamowita 🙂 ale ja się zawsze czegoś doszukuje ...
54 cm to male? Moje mialo 47 cm i niecałe 3 kg i było wszystko w normie żadnych odchyleń, jakiś nadgorliwy ten lekarz chyba , nic się nie martw.

Powiedziałabym że 53-56 to taki normalna długość dziecka ;) jak sie urodziłam, to wazylam 3.5 kg i mialam.59 cm. Podobno bylam długa i chuda ;) i tak bylo az do 29 urodzin zanim nie zaszlam w ciaze 😁
Bardzo soe cieszę że wszystko u ciebie ok. Ja mam jutro prenatlane. 30t1d. U mnie były rozbieżności z brzuszkiem malutkiej i tez się trochę martwię czy wszystko bedzie dobrze. ;) ale to chyba każda z nas tak ma ;)
Super ze prenatalne poszly dobrze. ;) masz jakies zdjeciocho ?

Cieszę się, że wszystko w porządku ❤️❤️❤️
Średnia długość donoszonych dzieci z tego co mi mówią internety to 46-56 cm. Więc twój w normie się mieści, jeśli ma mieć 53, 54 cm ❤️
A termin eutrophia oznacza tyle, że masz zdrowe dzieciątko, tylko ma być niższe i nic więcej 😜

Cieszę się, że wszystko w porządku ❤❤❤
Średnia długość donoszonych dzieci z tego co mi mówią internety to 46-56 cm. Więc twój w normie się mieści, jeśli ma mieć 53, 54 cm ❤
A termin eutrophia oznacza tyle, że masz zdrowe dzieciątko, tylko ma być niższe i nic więcej 😜
Dzięki za wytłumaczenie tego terminu 🙂niższe że w dniu narodzin czy ogólnie nie będzie wysokie 🤔

Powiedziałabym że 53-56 to taki normalna długość dziecka ;) jak sie urodziłam, to wazylam 3.5 kg i mialam.59 cm. Podobno bylam długa i chuda ;) i tak bylo az do 29 urodzin zanim nie zaszlam w ciaze 😁
Bardzo soe cieszę że wszystko u ciebie ok. Ja mam jutro prenatlane. 30t1d. U mnie były rozbieżności z brzuszkiem malutkiej i tez się trochę martwię czy wszystko bedzie dobrze. ;) ale to chyba każda z nas tak ma ;)
Super ze prenatalne poszly dobrze. ;) masz jakies zdjeciocho ?
Zdjęcie mam 🙂 ale gagatek zakrył się rączkami i widać trochę noska i ust 😁 i nic nie chciał zmienić pozycji 😁 uparty jak nie wiem 🙃 nic się mamie nie chciał pokazać 🙂

Dzięki za wytłumaczenie tego terminu 🙂niższe że w dniu narodzin czy ogólnie nie będzie wysokie 🤔
Haha 😆Tego to nie wiem, ale tak na ludzki rozum,to chodzi chyba tylko o długość urodzeniową, bo jak niby po badaniu usg lekarz miałby stwierdzić, że dzieciątko będzie należało do niskiej populacji, do tego są chyba potrzebne badania DNA 🤔🤔

reklama
Do góry