reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

A w ogóle miałam dzisiaj zajebisty sen. (Mały od wczorajszego wieczoru strasznie mnie uciska i kopie w pęcherz).
Śniło mi się, że okropnie się wiercił, co powodowało ból więc próbowałam go uspokoić, głaskając. A ten mały brzdąc, jak nie zaczął mi się rzucać w brzuchu i kopać nogami i wrzeszczeć: Zostawcie mnie! Nie wygodnie mi! 😂😂😂 Więc zacisnęłam zęby, żeby spokojnie się ułożył i po chwili usnął. A jak ktoś chciał dotknąć mojego brzucha, to mówiłam: Zostaw! Bo znowu dostanie histerii! 😂😂😂

Także tego, takie miewam sny 😜😜 Dziwnie było usłyszeć taki malutki, wkurzony głosik mówiący do ciebie z brzucha 🤣

reklama
Wyniki odnoszą się wyłącznie do prawdopodobnej długości dziecka w dniu narodzin. Bo należy mieć na uwadze błąd pomiaru. Waga i długość urodzeniowa nie są powiązane z tymi wartościami w życiu dorosłym [emoji846] możesz być spokojna. Poza tym jak piszą forumowe Ciocie, 53/54 cm to normalny czyt. w normie wzrost dziecka. Rozpiętość jest większa.

Ostatnia edycja:
Wyniki odnoszą się wyłącznie do prawdopodobnej długości dziecka w dniu narodzin. Bo należy mieć na uwadze błąd pomiaru. Waga i długość urodzeniowa nie są powiązane z tymi wartościami w życiu dorosłym [emoji846] możesz być spokojna. Poza tym jak piszą forumowe Ciocie, 53/54 cm to normalny czyt. w normie wzrost dziecka. Rozpiętość jest większa.

Ja dzień przed porodem miałam usg i mówiona ze 3200 waga a dZien później już urodzony 3840

Ja dzień przed porodem miałam usg i mówiona ze 3200 waga a dZien później już urodzony 3840

To u mnie podobnie było. Mówili w dniu porodu, ze syn będzie miał do 3500g, a chwile pózniej urodził się 4000g. Tak wiec ta granica ma nawet do +/- 500g. Choć zdarza się i więcej i to jest normalne.

Ostatnia edycja:
To u mnie podobnie było. Mówili w dniu porodu, ze syn będzie miał do 3500g, a chwile pózniej urodził się 4000g. Tak wiec ta granica ma nawet do +/- 500g. Choć zdarza się i więcej i to jest normalne.
U mnie odwrotnie mówili, że 3500 a urodził się 2980 😁

Właśnie czekam w przychodni żeby porozmawiać z położna 🙂 i jestem w szoku żyjemy w 21 wieku uważam że takie coś jak mydło i higiena powinno być na porządku dziennym 🤔 smród niesamowity id ludzi pot techlizna czuć i od niektórych alkoholem. 😱 Jestem w szoku i chyba tutaj już nie wysiedze

To ja odliczam dni do wizyty. Jeszcze półtora tygodnia do 9 marca. Mała niesamowicie się rusza 😁. Chyba doktor pobierze minwymaz na paciorkowca na wizycie. Dziś kończę 31 tydzień 😁, a jutro zaczynam kolejny. Jeszcze tydzień i biorę się za pranie i pakowanie torby.

Ja dzis pokochalam swoja polożną juz całkowicie. Od rana pogoda okropna: deszcz i śnieg przy temp. 1 stopnia.
Zadzwoniła i pyta jak sie czuję, mówię, że w miarę dobrze, ale lekko jestem podziębiona, kaszel i katar. To ona bym w taka pogodę poleżała, tylko podesłać mam jej zdjęcia książeczki ciąży by założyć karte i ona do mnie przyjedzie jak tylko ja poczuje sie lepiej [emoji7]

reklama
Właśnie czekam w przychodni żeby porozmawiać z położna 🙂 i jestem w szoku żyjemy w 21 wieku uważam że takie coś jak mydło i higiena powinno być na porządku dziennym 🤔 smród niesamowity id ludzi pot techlizna czuć i od niektórych alkoholem. 😱 Jestem w szoku i chyba tutaj już nie wysiedze
norma... w kolejce w sklepie to samo fuj. współczuje tym lekarzom co musza badać tych ludzi :no2::szok:

I dobrze że poszłam 🙃 położna ogarnięta niesamowita ciepła osoba 🙂 i pierwsze spotkanie 9 marca mam 🙂
super :) ciesze się ze po prenatalnych tez jesteś spokojna i już tak ma zostać ! 😁

ja mam dziś wizytę o 12.00 mam nadzieje ze mało odwrócona 🙏

Do góry