reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

A w ogóle miałam dzisiaj zajebisty sen. (Mały od wczorajszego wieczoru strasznie mnie uciska i kopie w pęcherz).
Śniło mi się, że okropnie się wiercił, co powodowało ból więc próbowałam go uspokoić, głaskając. A ten mały brzdąc, jak nie zaczął mi się rzucać w brzuchu i kopać nogami i wrzeszczeć: Zostawcie mnie! Nie wygodnie mi! 😂😂😂 Więc zacisnęłam zęby, żeby spokojnie się ułożył i po chwili usnął. A jak ktoś chciał dotknąć mojego brzucha, to mówiłam: Zostaw! Bo znowu dostanie histerii! 😂😂😂

Także tego, takie miewam sny 😜😜 Dziwnie było usłyszeć taki malutki, wkurzony głosik mówiący do ciebie z brzucha 🤣

reklama
Wyniki odnoszą się wyłącznie do prawdopodobnej długości dziecka w dniu narodzin. Bo należy mieć na uwadze błąd pomiaru. Waga i długość urodzeniowa nie są powiązane z tymi wartościami w życiu dorosłym [emoji846] możesz być spokojna. Poza tym jak piszą forumowe Ciocie, 53/54 cm to normalny czyt. w normie wzrost dziecka. Rozpiętość jest większa.

Ostatnia edycja:
Wyniki odnoszą się wyłącznie do prawdopodobnej długości dziecka w dniu narodzin. Bo należy mieć na uwadze błąd pomiaru. Waga i długość urodzeniowa nie są powiązane z tymi wartościami w życiu dorosłym [emoji846] możesz być spokojna. Poza tym jak piszą forumowe Ciocie, 53/54 cm to normalny czyt. w normie wzrost dziecka. Rozpiętość jest większa.

Ja dzień przed porodem miałam usg i mówiona ze 3200 waga a dZien później już urodzony 3840

Ja dzień przed porodem miałam usg i mówiona ze 3200 waga a dZien później już urodzony 3840

To u mnie podobnie było. Mówili w dniu porodu, ze syn będzie miał do 3500g, a chwile pózniej urodził się 4000g. Tak wiec ta granica ma nawet do +/- 500g. Choć zdarza się i więcej i to jest normalne.

Ostatnia edycja:
To u mnie podobnie było. Mówili w dniu porodu, ze syn będzie miał do 3500g, a chwile pózniej urodził się 4000g. Tak wiec ta granica ma nawet do +/- 500g. Choć zdarza się i więcej i to jest normalne.
U mnie odwrotnie mówili, że 3500 a urodził się 2980 😁

Właśnie czekam w przychodni żeby porozmawiać z położna 🙂 i jestem w szoku żyjemy w 21 wieku uważam że takie coś jak mydło i higiena powinno być na porządku dziennym 🤔 smród niesamowity id ludzi pot techlizna czuć i od niektórych alkoholem. 😱 Jestem w szoku i chyba tutaj już nie wysiedze

To ja odliczam dni do wizyty. Jeszcze półtora tygodnia do 9 marca. Mała niesamowicie się rusza 😁. Chyba doktor pobierze minwymaz na paciorkowca na wizycie. Dziś kończę 31 tydzień 😁, a jutro zaczynam kolejny. Jeszcze tydzień i biorę się za pranie i pakowanie torby.

Ja dzis pokochalam swoja polożną juz całkowicie. Od rana pogoda okropna: deszcz i śnieg przy temp. 1 stopnia.
Zadzwoniła i pyta jak sie czuję, mówię, że w miarę dobrze, ale lekko jestem podziębiona, kaszel i katar. To ona bym w taka pogodę poleżała, tylko podesłać mam jej zdjęcia książeczki ciąży by założyć karte i ona do mnie przyjedzie jak tylko ja poczuje sie lepiej [emoji7]

reklama
Właśnie czekam w przychodni żeby porozmawiać z położna 🙂 i jestem w szoku żyjemy w 21 wieku uważam że takie coś jak mydło i higiena powinno być na porządku dziennym 🤔 smród niesamowity id ludzi pot techlizna czuć i od niektórych alkoholem. 😱 Jestem w szoku i chyba tutaj już nie wysiedze
norma... w kolejce w sklepie to samo fuj. współczuje tym lekarzom co musza badać tych ludzi :no2::szok:

I dobrze że poszłam 🙃 położna ogarnięta niesamowita ciepła osoba 🙂 i pierwsze spotkanie 9 marca mam 🙂
super :) ciesze się ze po prenatalnych tez jesteś spokojna i już tak ma zostać ! 😁

ja mam dziś wizytę o 12.00 mam nadzieje ze mało odwrócona 🙏

Do góry