reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Czyli np mogę iść do przychodni gdzie jestem zapisana już teraz i zapisać się do konkretnej pani lub iść do innej przychodni i tam się zapisać? I wtedy będzie przychodziła dana osoba ?
Po porodzie odwiedzi cię 6 razy, głównie bedzie pytala o samopoczucie, mierzyła i warzyła dzidzię, oraz robiła wpisy do książeczki zdrowia dziecka.

reklama
A ja mam pytanie takie jeśli nie chodzę do szkoły rodzenia ani nie jestem zapisana do żadnej położnej porodu nie planuje w swoim miejscu zamieszkania to skąd położna będzie wiedziała żeby przychodzić do mnie ???[emoji848] Może głupie pytanie ale jestem zielona bo to moja pierwsza ciąża

Po urodzeniu dziecka jest obowiązek zapisania go do przychodni. I tam tez położona odrazu w tzw pakiecie. Przynajmniej u mnie tak to wyglądało

Ja dla Tytusa prasowałam ciuszki jakoś ponad rok. Później już zaszłam w ciąże i miałam zle samopoczucie to jakoś zaniechałem. Ale tez więcej zaczął nosić takich nie gniecacych.
Teraz dla małego tez będę prasowała. Sprawiało mi to wielka frajdę samo prasowanie jak i to, ze tak ładnie wyglądał. Zreszta te małe to tylko w sumie żelazko przyłożyć i już wyprasowane :)
Ja to nawet pościel prasuje bo lubię taka ładna prosta :)

Ale żeście postów naprodukowały 😲 Nie idzie tego ogarnąć 😜
Mnie pochłonęła robótka, o taka
IMG_20200226_000552.jpg
Trzy dni ją dziergałam - pierwszy raz miałam szydełko w ręku, ale się zaparłam, że zrobię małemu ośmiorniczkę i jako tako się udało 😉

Co do samopoczucia, to fizycznie u mnie kiepsko. Na nic nie mam siły. Gdybym nie wyznaczyła sobie celu, to bym leżała jak kłoda przez cały dzień.

Co do prasowania- mam zamiar przynajmniej raz ciuszki przeprasować po pierwszym praniu, a co potem, okaże się ile będę miała czasu i energii po przyjściu na świat małego 😉😜😂

Z wyprawką nam się nie spieszy, uważamy z mężem, że jeszcze szmat czasu mamy. Aktualnie ogarniamy szafę do pokoju 😉 Pewnie obudzimy się w kwietniu ręką w nocniku i ogarnie nas panika 😂

Karolina trzymam kciuki za jutrzejsze prenatalne, byś wreszcie po nim mogła trochę odetchnąć z tym zamartwianiem.

Dobrej nocy wszystkim. Kto może spać, niech się wyśpi 😜

Czyli np mogę iść do przychodni gdzie jestem zapisana już teraz i zapisać się do konkretnej pani lub iść do innej przychodni i tam się zapisać? I wtedy będzie przychodziła dana osoba ?
Tak I każda położna jeśli będzie miała z Tobą spotkania w ciazy wszystko ci powie są różne tematy np wyprawka, torba do szpitala, pierwsza pomoc, papierologia itp. Bo one mają tam plan i będziesz podpisywala każdy przerobiony temat.

Tak I każda położna jeśli będzie miała z Tobą spotkania w ciazy wszystko ci powie są różne tematy np wyprawka, torba do szpitala, pierwsza pomoc, papierologia itp. Bo one mają tam plan i będziesz podpisywala każdy przerobiony temat.
Dzięki wielkie 🙂 już się dowiedziałam że u mnie w przychodni jest mega położna bardzo miła dobra itp. 🙃 więc jutro pójdę i się wszystkiego dowiem 🙂

Dzień dobry ! Juz środa, pol tygodnia zleciało. Wczoraj mój starszy mial bal przebierancow, wrzucę fotkę. A ja w końcu pierwszy raz od nie wiem kiedy przespalam cala noc od 22 do 6 rano bez wstawiania na siusiu, szkoda że za oknem szaro buro. Męża mam jeszcze dziś w domu to zaraz wspólne sniadanko i zabieram się za jakieś prasowanie bo 2 pralki czekają, 3 idzie...
Karolina trzymam kciuki powodzenia !20200225_075448.jpg

Ja po porodzie podjechałam zapisać córkę. W szpitalu podawałam dane , gdzie córka będzie należała do przychodni. I w sumie to nie musiałam jechać , ale że nie lubię jak ktoś mi się ładuje do domu bez zapowiedzi , to byłam zapytać kiedy będzie wizyta. Była raz pielęgniarka środowiskowa , po tygodniu pediatra z polozną i ze 3 razy sama położna. Odpuściła sobie przychodzenie , gdy mnie w domu nie zastała , a był tylko mąż. Tyle ,że ona była bardzo miła. Teraz dzwoni do mnie co miesiąc i pyta o samopoczucie. Nie spotykam się z nią , bo nie mam takiej potrzeby , ale w razie czego już wolę mieć z nią kontakt.

reklama
Ale żeście postów naprodukowały 😲 Nie idzie tego ogarnąć 😜
Mnie pochłonęła robótka, o taka
Zobacz załącznik 1084994
Trzy dni ją dziergałam - pierwszy raz miałam szydełko w ręku, ale się zaparłam, że zrobię małemu ośmiorniczkę i jako tako się udało 😉

Co do samopoczucia, to fizycznie u mnie kiepsko. Na nic nie mam siły. Gdybym nie wyznaczyła sobie celu, to bym leżała jak kłoda przez cały dzień.

Co do prasowania- mam zamiar przynajmniej raz ciuszki przeprasować po pierwszym praniu, a co potem, okaże się ile będę miała czasu i energii po przyjściu na świat małego 😉😜😂

Z wyprawką nam się nie spieszy, uważamy z mężem, że jeszcze szmat czasu mamy. Aktualnie ogarniamy szafę do pokoju 😉 Pewnie obudzimy się w kwietniu ręką w nocniku i ogarnie nas panika 😂

Karolina trzymam kciuki za jutrzejsze prenatalne, byś wreszcie po nim mogła trochę odetchnąć z tym zamartwianiem.

Dobrej nocy wszystkim. Kto może spać, niech się wyśpi 😜

Ooo jaka fajna ośmiorniczka :D Mamy wspólną pasję widzę :D też dziergam na szydełku, baardzo mnie to uspokaja i relaksuje. Szczególnie w sytuacjach kiedy przypomnę sobie co jeszcze muszę dokupić dla maleństwa ;)

Załączniki

• mis.jpg
    mis.jpg
    338,5 KB · Wyświetleń: 62
  • misia.jpg
    misia.jpg
    286,3 KB · Wyświetleń: 60
  • misimisia.jpg
    misimisia.jpg
    341,1 KB · Wyświetleń: 58
Do góry