reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Właśnie dziewczyny, czy któraś ma listę, co powinna zawierać torba do szpitala? :)
Pierwsze dziecko rodziłam w Niemczech i tam większość była zapewniona w szpitalu. Także nie do końca jestem w temacie 🙈

reklama
cześć :) ja też ma głupie sny ale śpię bardzo dobrze

kołyska stoi rozłożona i ciuszki rozmiarowo ogarnięte. Ale pranie tego wszystkiego mnie przeraża i tak odwlekam. A gdzie tu jeszcze torbę spakować.
ja planuje takie rzeczy dopiero na marzec ;)
na razie mam 2 kartony ubranek - używane i nowe 😁

Właśnie dziewczyny, czy któraś ma listę, co powinna zawierać torba do szpitala? :)
Pierwsze dziecko rodziłam w Niemczech i tam większość była zapewniona w szpitalu. Także nie do końca jestem w temacie 🙈
pełno takich list na necie ale to chyba bardziej na wyczucie.
na stronie mojego szpitala jest lista - bardzo uboga heh
dla dziecka - paczka pampersów i paczka chusteczek mokrych. ubranko tylko na wyjscie
dla mnie - 2 koszule, kosmetyczka, klapki, ręcznik, podkłady bella mama

więc reszta to już moje widzimisię ale nie mam zamiaru przesadzać

No w moim szpitalu niby lista jest , że laktatora nie trzeba brać ze sobą, ale niech mnie w nos pocałują . Nie mam zamiaru się prosić , jestem wyczulona.. Biorę na 100 procent ze sobą laktator. ;) A reszta wg uznania. Wiecie , że w kiku można fajne jakościowo ubranka kupić na promocji dla dzieci ? Moja mama nakupowala na święta mojej starszej córce :) wczoraj sama dresik kupiłam za 13 zł , obniżony z 45

No w moim szpitalu niby lista jest , że laktatora nie trzeba brać ze sobą, ale niech mnie w nos pocałują . Nie mam zamiaru się prosić , jestem wyczulona.. Biorę na 100 procent ze sobą laktator. ;) A reszta wg uznania. Wiecie , że w kiku można fajne jakościowo ubranka kupić na promocji dla dzieci ? Moja mama nakupowala na święta mojej starszej córce :) wczoraj sama dresik kupiłam za 13 zł , obniżony z 45
Ja od lat kupuje w kik np body maja super tam jest seria taka ekobawelniana i są rewelacyjne jakościowo jak hm , polowe taniej z tymi z pepko nie do porównania. Wiadomo sa tez bubble ale to jak w każdym sklepie.

Ja od lat kupuje w kik np body maja super tam jest seria taka ekobawelniana i są rewelacyjne jakościowo jak hm , polowe taniej z tymi z pepko nie do porównania. Wiadomo sa tez bubble ale to jak w każdym sklepie.
O mamo, to nawet nie wiedzialam! Zawsze tam wchodze po rzeczy papiernicze, bo mi sie wydawalo, ze tam wlasnie same buble z ciuchow. To musze zajrzec przy okazji :D

Chciałam zgłosić zażalenie: miało mi się spać rewelacyjnie po intensywnym dniu i co? I cztery litery 😫😭
Ledwo zasnęłam o 1, by obudzić się o 4ej. Oczywiście żeby nie było zbyt kolorowo z przerwą od 2ej do 2.30. Dzisiejszej nocy pobiłam swój oficjalny rekord 😴
Ja dziś w ogóle nie spałam.... Takie drzemki raczej... :/

Zaraz poszukam, miałam gdzieś taką listę i wrzucę. :)

W ogóle muszę się ogarnąć. Nie mam nic zrobione 🤦🏻‍♀️. Jak byłam z pierwszą córka w ciąży to cała.wyprawka była już gotowa a teraz mimo ,że wszystko mam w domu , to nie wiem jak i kiedy się za to wziąć 😁...
Ja nie mam totalnie nic, oprócz chusty do noszenia (dostałam w prezencie). Nie wiem kiedy się zabiorę za wyprawkę... Na razie mam dwa mieszkania do ogarnięcia, budowę, przeprowadzkę w marcu. 😂

Tymczasem w piątek u matki Polki "pierogowej"... :)
IMG_20200124_135253.jpeg
IMG_20200124_125834.jpeg

reklama
Do góry