reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Właśnie dziewczyny, czy któraś ma listę, co powinna zawierać torba do szpitala? :)
Pierwsze dziecko rodziłam w Niemczech i tam większość była zapewniona w szpitalu. Także nie do końca jestem w temacie 🙈

reklama
cześć :) ja też ma głupie sny ale śpię bardzo dobrze

kołyska stoi rozłożona i ciuszki rozmiarowo ogarnięte. Ale pranie tego wszystkiego mnie przeraża i tak odwlekam. A gdzie tu jeszcze torbę spakować.
ja planuje takie rzeczy dopiero na marzec ;)
na razie mam 2 kartony ubranek - używane i nowe 😁

Właśnie dziewczyny, czy któraś ma listę, co powinna zawierać torba do szpitala? :)
Pierwsze dziecko rodziłam w Niemczech i tam większość była zapewniona w szpitalu. Także nie do końca jestem w temacie 🙈
pełno takich list na necie ale to chyba bardziej na wyczucie.
na stronie mojego szpitala jest lista - bardzo uboga heh
dla dziecka - paczka pampersów i paczka chusteczek mokrych. ubranko tylko na wyjscie
dla mnie - 2 koszule, kosmetyczka, klapki, ręcznik, podkłady bella mama

więc reszta to już moje widzimisię ale nie mam zamiaru przesadzać

No w moim szpitalu niby lista jest , że laktatora nie trzeba brać ze sobą, ale niech mnie w nos pocałują . Nie mam zamiaru się prosić , jestem wyczulona.. Biorę na 100 procent ze sobą laktator. ;) A reszta wg uznania. Wiecie , że w kiku można fajne jakościowo ubranka kupić na promocji dla dzieci ? Moja mama nakupowala na święta mojej starszej córce :) wczoraj sama dresik kupiłam za 13 zł , obniżony z 45

No w moim szpitalu niby lista jest , że laktatora nie trzeba brać ze sobą, ale niech mnie w nos pocałują . Nie mam zamiaru się prosić , jestem wyczulona.. Biorę na 100 procent ze sobą laktator. ;) A reszta wg uznania. Wiecie , że w kiku można fajne jakościowo ubranka kupić na promocji dla dzieci ? Moja mama nakupowala na święta mojej starszej córce :) wczoraj sama dresik kupiłam za 13 zł , obniżony z 45
Ja od lat kupuje w kik np body maja super tam jest seria taka ekobawelniana i są rewelacyjne jakościowo jak hm , polowe taniej z tymi z pepko nie do porównania. Wiadomo sa tez bubble ale to jak w każdym sklepie.

Ja od lat kupuje w kik np body maja super tam jest seria taka ekobawelniana i są rewelacyjne jakościowo jak hm , polowe taniej z tymi z pepko nie do porównania. Wiadomo sa tez bubble ale to jak w każdym sklepie.
O mamo, to nawet nie wiedzialam! Zawsze tam wchodze po rzeczy papiernicze, bo mi sie wydawalo, ze tam wlasnie same buble z ciuchow. To musze zajrzec przy okazji :D

Chciałam zgłosić zażalenie: miało mi się spać rewelacyjnie po intensywnym dniu i co? I cztery litery 😫😭
Ledwo zasnęłam o 1, by obudzić się o 4ej. Oczywiście żeby nie było zbyt kolorowo z przerwą od 2ej do 2.30. Dzisiejszej nocy pobiłam swój oficjalny rekord 😴
Ja dziś w ogóle nie spałam.... Takie drzemki raczej... :/

Zaraz poszukam, miałam gdzieś taką listę i wrzucę. :)

W ogóle muszę się ogarnąć. Nie mam nic zrobione 🤦🏻‍♀️. Jak byłam z pierwszą córka w ciąży to cała.wyprawka była już gotowa a teraz mimo ,że wszystko mam w domu , to nie wiem jak i kiedy się za to wziąć 😁...
Ja nie mam totalnie nic, oprócz chusty do noszenia (dostałam w prezencie). Nie wiem kiedy się zabiorę za wyprawkę... Na razie mam dwa mieszkania do ogarnięcia, budowę, przeprowadzkę w marcu. 😂

Tymczasem w piątek u matki Polki "pierogowej"... :)
IMG_20200124_135253.jpeg
IMG_20200124_125834.jpeg

reklama
Do góry