reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

🙈 Buuu... czy to moze byc niedobor magnezu? Tak sobie czytam, że coraz więcej będziemy miały tych dolegliwości. W zw z nastrojem również... :/
A czasami mam wrażenie, że jestem już wystarczająco wkurzająca :p
Też czasami mam skurcz w nodze nocą, to chyba od twardości łóżka zależy, Ja zaczełam chrapać i poszłam spać na inne łóżko do innego pokoju, jest tam chłodniej i lepiej mi dię zasypia, natomisast łóżko twardsze i skurcze się zaczeły:( a na zgage migdały polecam:D

reklama
Do dr Kwineckiej chodze do poradni wlasnie. Z tego co widzialam polozne pomagaja dziewczyna po cesarkach. Jedyne co wazne i wiem to z doswiadczenia ze jak tylko pozwola to trzeba rozchodzic ten bol po cesarce.powiem tak ja mam bardzo niski prog bolu i jak ja to przezylam to wszyscy to przezyja i porafza sobie z bolem
A masz już może termin cc czy tez planowanego przyjęcia do szpitala? Ja mam termin według usg na 3maja ale z tego co widziałam leżąc na patologii to kobitki z nadciśnieniem czy cukrzyca maja wywoływany tydzień czy nawet dwa tygodnie szybciej poród by nie doszło do zakażenia dróg płodowych. Tak sobie myśle ze w takim razie powinnam rodzic pod koniec kwietnia....

Dziewczyny a jak to jest z tą cukrzycą ciążową ? Robią cesarkę jak jest cukrzyca czy nie ? Ja mam stwierdzoną chociaż myślę że trochę na wyrost i się zastanawiam jak u nas w szpitalu robią . Chyba bym nie protestowała … ;)
Mnie skurcze łydek nie łapią, za to dzisiaj mam spadek formy, cały dzień w domu pod kocykiem, ale to pewnie z tej pogody . :baffled:

Ostatnia edycja:
Co do cesarki się nie wypowiem, bo nie wiem....
A tak z innej beczki. Macie jakieś polecone wkładki higieniczne, które dobrze się trzymają bielizny i dają ciału oddychać?
Bo natrafiam na takie, które albo się do tyłka przyklejają, zwijają albo dają uczucie gorąca🤭

Nie wiem jak w Polsce, ale w UK nie robia cc ze wzgledu na cukrzyce. Jedynie wywoluja porod gdzies w 38tc w zalezy od stanu mamy i dziecka.
Dziewczyny a jak to jest z tą cukrzycą ciążową ? Robią cesarkę jak jest cukrzyca czy nie ? Ja mam stwierdzoną chociaż myślę że trochę na wyrost i się zastanawiam jak u nas w szpitalu robią . Chyba bym nie protestowała … ;)
Mnie skurcze łydek nie łapią, za to dzisiaj mam spadek formy, cały dzień w domu pod kocykiem, ale to pewnie z tej pogody . :baffled:

Wszystko zależy od badań - oceniają pod koniec ciąży stan łożyska, przepływy. Jak zauważą, że łożysko zaczyna się starzeć, to wywołują, nie zawsze kończy się cesarką.

reklama
Do góry