reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

🙈 Buuu... czy to moze byc niedobor magnezu? Tak sobie czytam, że coraz więcej będziemy miały tych dolegliwości. W zw z nastrojem również... :/
A czasami mam wrażenie, że jestem już wystarczająco wkurzająca :p
Też czasami mam skurcz w nodze nocą, to chyba od twardości łóżka zależy, Ja zaczełam chrapać i poszłam spać na inne łóżko do innego pokoju, jest tam chłodniej i lepiej mi dię zasypia, natomisast łóżko twardsze i skurcze się zaczeły:( a na zgage migdały polecam:D

reklama
Do dr Kwineckiej chodze do poradni wlasnie. Z tego co widzialam polozne pomagaja dziewczyna po cesarkach. Jedyne co wazne i wiem to z doswiadczenia ze jak tylko pozwola to trzeba rozchodzic ten bol po cesarce.powiem tak ja mam bardzo niski prog bolu i jak ja to przezylam to wszyscy to przezyja i porafza sobie z bolem
A masz już może termin cc czy tez planowanego przyjęcia do szpitala? Ja mam termin według usg na 3maja ale z tego co widziałam leżąc na patologii to kobitki z nadciśnieniem czy cukrzyca maja wywoływany tydzień czy nawet dwa tygodnie szybciej poród by nie doszło do zakażenia dróg płodowych. Tak sobie myśle ze w takim razie powinnam rodzic pod koniec kwietnia....

Dziewczyny a jak to jest z tą cukrzycą ciążową ? Robią cesarkę jak jest cukrzyca czy nie ? Ja mam stwierdzoną chociaż myślę że trochę na wyrost i się zastanawiam jak u nas w szpitalu robią . Chyba bym nie protestowała … ;)
Mnie skurcze łydek nie łapią, za to dzisiaj mam spadek formy, cały dzień w domu pod kocykiem, ale to pewnie z tej pogody . :baffled:

Ostatnia edycja:
Co do cesarki się nie wypowiem, bo nie wiem....
A tak z innej beczki. Macie jakieś polecone wkładki higieniczne, które dobrze się trzymają bielizny i dają ciału oddychać?
Bo natrafiam na takie, które albo się do tyłka przyklejają, zwijają albo dają uczucie gorąca🤭

Nie wiem jak w Polsce, ale w UK nie robia cc ze wzgledu na cukrzyce. Jedynie wywoluja porod gdzies w 38tc w zalezy od stanu mamy i dziecka.
Dziewczyny a jak to jest z tą cukrzycą ciążową ? Robią cesarkę jak jest cukrzyca czy nie ? Ja mam stwierdzoną chociaż myślę że trochę na wyrost i się zastanawiam jak u nas w szpitalu robią . Chyba bym nie protestowała … ;)
Mnie skurcze łydek nie łapią, za to dzisiaj mam spadek formy, cały dzień w domu pod kocykiem, ale to pewnie z tej pogody . :baffled:

Wszystko zależy od badań - oceniają pod koniec ciąży stan łożyska, przepływy. Jak zauważą, że łożysko zaczyna się starzeć, to wywołują, nie zawsze kończy się cesarką.

reklama
Do góry