reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Kupiłam podpaski na cycki na tą siarę, tego jeszcze nie było, myślałam że to takie małe coś będzie dyskretne a tu jednak nie 😂😂

Mam plan na dzisiaj, trzeba zrobić rachunek sumienia co już mam a czego jeszcze mi brakuje do wyprawki. A ceny.... Matko bosko skąd oni je biorą? 😱
serio to takie duże?? a trzyma się przynajmniej? na aliexpres jak ogladałam to wydawały się małe, Ja nic nie mam po za łózeczkiem i ubrankami ktore dostałam od koleżanki, w lutym wózek planuje a w marcu reszte (kosmetyki, pampersy, no i dla mnie jakies podpaski poporodowe, biustonosz do karmienia itd)

Dzieczyny z tymi wkładkami zalezy jaki macie biust , jak ktoś ma B to wiadomo , że wkładki będą wielkie , ale dla Pań D,E,F wkładki będą ok ;)

Ja mam wrodzona wadę serca i również mam już skierowanie od mojego kardiologa na cesarkę. Jest to moja pierwsza ciąża. Planuje rodzic na Polnej. Możesz podzielić się wrażeniami jak po tej operacji wyglada pomoc położnych w wspomnianym wyżej szpitalu?
Jezeli chodzi o Polna i cesarke nie wiem duzo..poprzednie mialam na Raszeji jak dla mnie byli ok. Teraz bede miala na Polnej z wzgledu na moj stan zdowia. Jestem rowniez pod opieka poradni patologi. Na odziale pg4 jestem co miesiac. Z tego co udalo mi sie dowiedziec to... Przed planowana cesarka przychodzisz pare dni wczesniej. Robia badania i ustalaha dzien. Znieczulenie podpajeczynkowe. Zakladaja cewnik i tna. Potem na sale obserwacji dziecko masz juz przy sobie. Potem pi paru godzinach na odzial wstajesz przy pomocy polozej i zaczynasz funkcjonowac...

Jezeli chodzi o Polna i cesarke nie wiem duzo..poprzednie mialam na Raszeji jak dla mnie byli ok. Teraz bede miala na Polnej z wzgledu na moj stan zdowia. Jestem rowniez pod opieka poradni patologi. Na odziale pg4 jestem co miesiac. Z tego co udalo mi sie dowiedziec to... Przed planowana cesarka przychodzisz pare dni wczesniej. Robia badania i ustalaha dzien. Znieczulenie podpajeczynkowe. Zakladaja cewnik i tna. Potem na sale obserwacji dziecko masz juz przy sobie. Potem pi paru godzinach na odzial wstajesz przy pomocy polozej i zaczynasz funkcjonowac...
Dzieki za info. Z tego co wiem to 4pg jest jednym z lepszych. Tam w listopadzie leżałam bo miałam amniopunkcję robioną przez dr Kwinecką. Ja się jedynie boje tego początku jak już będę po operacji i będę musiała dać sobie sama radę z ogarnięciem siebie i dzieciątka.

Dzieki za info. Z tego co wiem to 4pg jest jednym z lepszych. Tam w listopadzie leżałam bo miałam amniopunkcję robioną przez dr Kwinecką. Ja się jedynie boje tego początku jak już będę po operacji i będę musiała dać sobie sama radę z ogarnięciem siebie i dzieciątka.
Do dr Kwineckiej chodze do poradni wlasnie. Z tego co widzialam polozne pomagaja dziewczyna po cesarkach. Jedyne co wazne i wiem to z doswiadczenia ze jak tylko pozwola to trzeba rozchodzic ten bol po cesarce.powiem tak ja mam bardzo niski prog bolu i jak ja to przezylam to wszyscy to przezyja i porafza sobie z bolem

Dziewczyny, czy też łapią Was skurcze łydek i stóp? Ja od wczoraj mam jakiś armagedon z tym :/ Szczególnie podczas spania...

reklama
Tak! W nocy zwłaszcza skurcz w stopach.
Nie mogę się spokojnie przeciągnąć bo zaraz zaczyna coś rwac w nodze 🤷🏼‍♂️

Aaa i pojawiła mi się ta linia na brzuchu :)
🙈 Buuu... czy to moze byc niedobor magnezu? Tak sobie czytam, że coraz więcej będziemy miały tych dolegliwości. W zw z nastrojem również... :/
A czasami mam wrażenie, że jestem już wystarczająco wkurzająca :p

Do góry