Tak niby czytałam w necie, że niby nie cukrzyca nie przesądza o cesarce ale myślałam, ze może to zależy od szpitalaWszystko zależy od badań - oceniają pod koniec ciąży stan łożyska, przepływy. Jak zauważą, że łożysko zaczyna się starzeć, to wywołują, nie zawsze kończy się cesarką.
reklama
Aurelka1994
Fanka BB :)
Ja te z Lidla polecam [emoji4]
Witaj [emoji847]Co do cesarki się nie wypowiem, bo nie wiem....
A tak z innej beczki. Macie jakieś polecone wkładki higieniczne, które dobrze się trzymają bielizny i dają ciału oddychać?
Bo natrafiam na takie, które albo się do tyłka przyklejają, zwijają albo dają uczucie gorąca[emoji2960]
Hej dziewczyny , dołączam do Was. Termin na 3 maja ale czeka mnie cesarka i to pierwsza. Chętnie posłucham historii
Pszczoła2020
Oho uważaj bo to świadczy że może brakować ci magnezu. Skurcze łydek to pikuś, macica to też mięsień. Wcinaj magnezDziewczyny, czy też łapią Was skurcze łydek i stóp? Ja od wczoraj mam jakiś armagedon z tym :/ Szczególnie podczas spania...
Pszczoła2020
Koleżanka miała cukrzycę ciążową, połowę ciąży na insulinie. Poród naturalny w terminie a bobas nie był nawet jakoś wyrośnięty przez tą cukrzycę bo 3500. Także najważniejsze mieć cukrzycę pod kontrolą i będzie dobrzeDziewczyny a jak to jest z tą cukrzycą ciążową ? Robią cesarkę jak jest cukrzyca czy nie ? Ja mam stwierdzoną chociaż myślę że trochę na wyrost i się zastanawiam jak u nas w szpitalu robią . Chyba bym nie protestowała …
Mnie skurcze łydek nie łapią, za to dzisiaj mam spadek formy, cały dzień w domu pod kocykiem, ale to pewnie z tej pogody .
A masz już może termin cc czy tez planowanego przyjęcia do szpitala? Ja mam termin według usg na 3maja ale z tego co widziałam leżąc na patologii to kobitki z nadciśnieniem czy cukrzyca maja wywoływany tydzień czy nawet dwa tygodnie szybciej poród by nie doszło do zakażenia dróg płodowych. Tak sobie myśle ze w takim razie powinnam rodzic pod koniec kwietnia....
Anipul
Ok. Myślę, że jakby się coś działo to macica dałaby mi się we znaki, prawda? W sensie odczulabym to, hm?Oho uważaj bo to świadczy że może brakować ci magnezu. Skurcze łydek to pikuś, macica to też mięsień. Wcinaj magnez
Pszczoła2020
Nie wiem. Wiem że ja miałam skurcze i napinała mi się macica. Zaczęłam brać asmag 3x dziennie i po jakimś czasie przestało. To nie działa od razu od pierwszej tabletki magnezu, nie od razu są też skurcze jak zaczyna się niedobórOk. Myślę, że jakby się coś działo to macica dałaby mi się we znaki, prawda? W sensie odczulabym to, hm?
Anipul
Ok. a czułaś te napięcia?Nie wiem. Wiem że ja miałam skurcze i napinała mi się macica. Zaczęłam brać asmag 3x dziennie i po jakimś czasie przestało. To nie działa od razu od pierwszej tabletki magnezu, nie od razu są też skurcze jak zaczyna się niedobór
reklama
Podziel się: