reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Ja te z Lidla polecam [emoji4]
Co do cesarki się nie wypowiem, bo nie wiem....
A tak z innej beczki. Macie jakieś polecone wkładki higieniczne, które dobrze się trzymają bielizny i dają ciału oddychać?
Bo natrafiam na takie, które albo się do tyłka przyklejają, zwijają albo dają uczucie gorąca[emoji2960]
Witaj [emoji847]
Hej dziewczyny , dołączam do Was. Termin na 3 maja ale czeka mnie cesarka i to pierwsza. Chętnie posłucham historii :)

Dziewczyny a jak to jest z tą cukrzycą ciążową ? Robią cesarkę jak jest cukrzyca czy nie ? Ja mam stwierdzoną chociaż myślę że trochę na wyrost i się zastanawiam jak u nas w szpitalu robią . Chyba bym nie protestowała … ;)
Mnie skurcze łydek nie łapią, za to dzisiaj mam spadek formy, cały dzień w domu pod kocykiem, ale to pewnie z tej pogody . :baffled:
Koleżanka miała cukrzycę ciążową, połowę ciąży na insulinie. Poród naturalny w terminie a bobas nie był nawet jakoś wyrośnięty przez tą cukrzycę bo 3500. Także najważniejsze mieć cukrzycę pod kontrolą i będzie dobrze

A masz już może termin cc czy tez planowanego przyjęcia do szpitala? Ja mam termin według usg na 3maja ale z tego co widziałam leżąc na patologii to kobitki z nadciśnieniem czy cukrzyca maja wywoływany tydzień czy nawet dwa tygodnie szybciej poród by nie doszło do zakażenia dróg płodowych. Tak sobie myśle ze w takim razie powinnam rodzic pod koniec kwietnia....

Ja mam termin na 21 maja. Z tego co mowila pani doktor to beda chcieli ciac 38+1 jezeli bedzie wszystko ok. Tydzien wczesniej do szpitala.

Ok. Myślę, że jakby się coś działo to macica dałaby mi się we znaki, prawda? W sensie odczulabym to, hm? 🙈
Nie wiem. Wiem że ja miałam skurcze i napinała mi się macica. Zaczęłam brać asmag 3x dziennie i po jakimś czasie przestało. To nie działa od razu od pierwszej tabletki magnezu, nie od razu są też skurcze jak zaczyna się niedobór🤷‍♀️

reklama
Do góry