reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
w moim przypadku po tym jak straciłam 2 dzieci , to bym się nie zdecydowała wchodzić. Zwłaszcza ,że a to mn brzuch boli a to kość lonowa, ciekawe jak tym razem będzie z moja szyjka. Ale jak Ty nie miałaś przeciwskazan to spoko ;) ;) . A co do dzieci to ja bym z nimi chodziła dopiero jak beda większe , a nie takie ,że trzeba je wnosic zaraz , jeszcze zależy jakie jest dziecko ;) ale to wiele dzieci trochę pochodzi i już wola na rączki 🙄
My uzywamy tego

Załączniki

• 20190815_154026.jpg
    20190815_154026.jpg
    529,8 KB · Wyświetleń: 85
Ja prenatalne mam w poniedziałek i wtedy zapisze się na połówkowe bo u tego samego lekarza, poza moim miastem. Skończę 20 tyg 5 stycznia , to umówię się po 6 stycznia.

Ja prenatalne mam w poniedziałek i wtedy zapisze się na połówkowe bo u tego samego lekarza, poza moim miastem. Skończę 20 tyg 5 stycznia , to umówię się po 6 stycznia.
Ja będę równe 20 tyg +0 dni 7 stycznia , i też się zastanawiam czy się nie zapisać już właśnie u tego samego jakoś koło połowy stycznia. 8 stycznia będę miała wizytę u swojej gin

Witajcie.
Chciałabym się odnieść do dzisiejszej dyskusji na temat forum zamkniętego.
Po pierwsze - nie „trzeba być VIP” by do niego należeć. Była tworzona lista, która została wysłana do admina na podstawie, której został stworzony wątek zamknięty. Te z Was, które zgłosiły się po czasie, (kiedy lista już wywędrowała) proszę byście napisały do mnie jeszcze raz - wyśle ponownie do admina z prośbą o dodanie. (Pisałam już o tym na forum przy poprzedniej dyskusji na temat wątku zamkniętego).
Uważam osobiście, że takie sformułowania jak dzisiaj są nie na miejscu i poniekąd są krzywdzące bo nikt nikogo nie chciał wyeliminować, ograniczyć, pominąć. Wątek miał być otwarty w piątek, powstał późno w niedziele. Dodatkowo @luna91 nie dostała moderatora - wszystko jest w trakcie wyjaśniania, a ja mam dziecko i rodzine i nie jestem wstanie ogarnąć ponad 100 osób i wiadomości sama, dlatego to trochę dłużej trwa. (Zresztą ja mówiłam od początku, że moderatorem mogę być na chwile - jak przyszło co do czego nikt prócz @luna91 się nie zgłosił by nim zostać - to również przypominam w obliczu powstałych pretensji.) Każde działanie (dodanie nowych osób, usunięcie kogoś z listy) i tak musi przejść przez admina - a to wymaga czasu. Proszę na przyszłość zanim zostaną wysnute pochopne wnioski by napisać i się dowiedzieć w czym jest rzecz. @Anulka. faktycznie wysłałam listę tą pierwszą gdzie nie było dodanej „.” w Twoim nicku, ale już poprosiłam Anie o dostęp dla Ciebie - przepraszam, mój błąd.

wszystkim wizytującym gratuluje i życzę zdrówka 😘 Dobrej nocy.

Mam w czwartek za tydzień a teraz jestem 12+1
U mnie 17 właśnie się zaczął. [emoji846] Także duża różnica.
A czemu nie miałyście ?
Ja nie chciałam. Dużo dała mi do myślenia rozmowa z ginekologiem, który spytał bezpośrednio czy usunełabym ciąże, gdyby wyniki wyszły złe. Akurat dla mnie było jasne, że nie zrobiłabym tego. Jakieby nie było to w końcu moje dziecko. [emoji6]
Także zwykłe usg było dla mnie wystarczające, a wiedza z prenatalnych zbyteczna. Po za tym przerażają mnie sytuację, gdy wychodzą złe wyniki, mimo że dziecko jest zdrowe i kobieta stresuje się przez całą ciąże. Jaki to musi mieć zły wpływ na malucha.

reklama
Odebrałam dziś kompletne wyniki Pappa uzupełnione o biochemię, i mogę odetchnąć :) prawdopodobieństwo zespołu Downa z wieku to było 1:110, po wszystkich badaniach 1:2200 u obojga dzieci :) pozostałe trisomie jeszcze lepsze wyniki.
Ktoś pytał o wózek rok po roku dla dzieci z różnicą 2 lat. To zależy od dziecka ;) u nas była różnica rok i 10 miesięcy, syn był starszy, w tym wieku bardzo się nie słuchał, nic sensownego nie mówił za to bardzo szybko biegał. Musiałam mieć wózek żeby przemieścić się z punktu A do punktu B, po tym jak go do wózka zapędziłam i mocno zapiełam pasy ;) koleżanka która miała starszą córkę, grzeczną i usłuchaną miała tylko dostawkę stojącą dla starszaka.

Do góry