reklama
A kiedy masz prenatalne? I który teraz masz tydzień? Nie bój się, szybko zleci. [emoji846]
Ja nie miałam w ogóle pierwszych badań prenatalnych, dlatego nie mogę doczekać się połówkowych [emoji1]
Też prenatalnych nie miałam
Kala07
Fanka BB :)
My uzywamy tegow moim przypadku po tym jak straciłam 2 dzieci , to bym się nie zdecydowała wchodzić. Zwłaszcza ,że a to mn brzuch boli a to kość lonowa, ciekawe jak tym razem będzie z moja szyjka. Ale jak Ty nie miałaś przeciwskazan to spoko . A co do dzieci to ja bym z nimi chodziła dopiero jak beda większe , a nie takie ,że trzeba je wnosic zaraz , jeszcze zależy jakie jest dziecko ale to wiele dzieci trochę pochodzi i już wola na rączki
Załączniki
marti0621
Mam w czwartek za tydzień a teraz jestem 12+1A kiedy masz prenatalne? I który teraz masz tydzień? Nie bój się, szybko zleci. [emoji846]
Ja nie miałam w ogóle pierwszych badań prenatalnych, dlatego nie mogę doczekać się połówkowych [emoji1]
marti0621
A czemu nie miałyście ?Też prenatalnych nie miałam
Ewa konewa
Zaciekawiona BB
Ja prenatalne mam w poniedziałek i wtedy zapisze się na połówkowe bo u tego samego lekarza, poza moim miastem. Skończę 20 tyg 5 stycznia , to umówię się po 6 stycznia.
marti0621
Ja będę równe 20 tyg +0 dni 7 stycznia , i też się zastanawiam czy się nie zapisać już właśnie u tego samego jakoś koło połowy stycznia. 8 stycznia będę miała wizytę u swojej ginJa prenatalne mam w poniedziałek i wtedy zapisze się na połówkowe bo u tego samego lekarza, poza moim miastem. Skończę 20 tyg 5 stycznia , to umówię się po 6 stycznia.
MB91
Witajcie.
Chciałabym się odnieść do dzisiejszej dyskusji na temat forum zamkniętego.
Po pierwsze - nie „trzeba być VIP” by do niego należeć. Była tworzona lista, która została wysłana do admina na podstawie, której został stworzony wątek zamknięty. Te z Was, które zgłosiły się po czasie, (kiedy lista już wywędrowała) proszę byście napisały do mnie jeszcze raz - wyśle ponownie do admina z prośbą o dodanie. (Pisałam już o tym na forum przy poprzedniej dyskusji na temat wątku zamkniętego).
Uważam osobiście, że takie sformułowania jak dzisiaj są nie na miejscu i poniekąd są krzywdzące bo nikt nikogo nie chciał wyeliminować, ograniczyć, pominąć. Wątek miał być otwarty w piątek, powstał późno w niedziele. Dodatkowo @luna91 nie dostała moderatora - wszystko jest w trakcie wyjaśniania, a ja mam dziecko i rodzine i nie jestem wstanie ogarnąć ponad 100 osób i wiadomości sama, dlatego to trochę dłużej trwa. (Zresztą ja mówiłam od początku, że moderatorem mogę być na chwile - jak przyszło co do czego nikt prócz @luna91 się nie zgłosił by nim zostać - to również przypominam w obliczu powstałych pretensji.) Każde działanie (dodanie nowych osób, usunięcie kogoś z listy) i tak musi przejść przez admina - a to wymaga czasu. Proszę na przyszłość zanim zostaną wysnute pochopne wnioski by napisać i się dowiedzieć w czym jest rzecz. @Anulka. faktycznie wysłałam listę tą pierwszą gdzie nie było dodanej „.” w Twoim nicku, ale już poprosiłam Anie o dostęp dla Ciebie - przepraszam, mój błąd.
wszystkim wizytującym gratuluje i życzę zdrówka Dobrej nocy.
Chciałabym się odnieść do dzisiejszej dyskusji na temat forum zamkniętego.
Po pierwsze - nie „trzeba być VIP” by do niego należeć. Była tworzona lista, która została wysłana do admina na podstawie, której został stworzony wątek zamknięty. Te z Was, które zgłosiły się po czasie, (kiedy lista już wywędrowała) proszę byście napisały do mnie jeszcze raz - wyśle ponownie do admina z prośbą o dodanie. (Pisałam już o tym na forum przy poprzedniej dyskusji na temat wątku zamkniętego).
Uważam osobiście, że takie sformułowania jak dzisiaj są nie na miejscu i poniekąd są krzywdzące bo nikt nikogo nie chciał wyeliminować, ograniczyć, pominąć. Wątek miał być otwarty w piątek, powstał późno w niedziele. Dodatkowo @luna91 nie dostała moderatora - wszystko jest w trakcie wyjaśniania, a ja mam dziecko i rodzine i nie jestem wstanie ogarnąć ponad 100 osób i wiadomości sama, dlatego to trochę dłużej trwa. (Zresztą ja mówiłam od początku, że moderatorem mogę być na chwile - jak przyszło co do czego nikt prócz @luna91 się nie zgłosił by nim zostać - to również przypominam w obliczu powstałych pretensji.) Każde działanie (dodanie nowych osób, usunięcie kogoś z listy) i tak musi przejść przez admina - a to wymaga czasu. Proszę na przyszłość zanim zostaną wysnute pochopne wnioski by napisać i się dowiedzieć w czym jest rzecz. @Anulka. faktycznie wysłałam listę tą pierwszą gdzie nie było dodanej „.” w Twoim nicku, ale już poprosiłam Anie o dostęp dla Ciebie - przepraszam, mój błąd.
wszystkim wizytującym gratuluje i życzę zdrówka Dobrej nocy.
AtomicTOY
U mnie 17 właśnie się zaczął. [emoji846] Także duża różnica.Mam w czwartek za tydzień a teraz jestem 12+1
Ja nie chciałam. Dużo dała mi do myślenia rozmowa z ginekologiem, który spytał bezpośrednio czy usunełabym ciąże, gdyby wyniki wyszły złe. Akurat dla mnie było jasne, że nie zrobiłabym tego. Jakieby nie było to w końcu moje dziecko. [emoji6]A czemu nie miałyście ?
Także zwykłe usg było dla mnie wystarczające, a wiedza z prenatalnych zbyteczna. Po za tym przerażają mnie sytuację, gdy wychodzą złe wyniki, mimo że dziecko jest zdrowe i kobieta stresuje się przez całą ciąże. Jaki to musi mieć zły wpływ na malucha.
reklama
Kffiatek
Odebrałam dziś kompletne wyniki Pappa uzupełnione o biochemię, i mogę odetchnąć prawdopodobieństwo zespołu Downa z wieku to było 1:110, po wszystkich badaniach 1:2200 u obojga dzieci pozostałe trisomie jeszcze lepsze wyniki.
Ktoś pytał o wózek rok po roku dla dzieci z różnicą 2 lat. To zależy od dziecka u nas była różnica rok i 10 miesięcy, syn był starszy, w tym wieku bardzo się nie słuchał, nic sensownego nie mówił za to bardzo szybko biegał. Musiałam mieć wózek żeby przemieścić się z punktu A do punktu B, po tym jak go do wózka zapędziłam i mocno zapiełam pasy koleżanka która miała starszą córkę, grzeczną i usłuchaną miała tylko dostawkę stojącą dla starszaka.
Ktoś pytał o wózek rok po roku dla dzieci z różnicą 2 lat. To zależy od dziecka u nas była różnica rok i 10 miesięcy, syn był starszy, w tym wieku bardzo się nie słuchał, nic sensownego nie mówił za to bardzo szybko biegał. Musiałam mieć wózek żeby przemieścić się z punktu A do punktu B, po tym jak go do wózka zapędziłam i mocno zapiełam pasy koleżanka która miała starszą córkę, grzeczną i usłuchaną miała tylko dostawkę stojącą dla starszaka.
Podziel się: