reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

O to niespotykane. Aczkolwiek sama od kilku dni odczuwam więcej mdłości niż wcześniej. Tyle ze u mnie to chyba stres przed prenatalnymi.
W poprzedniej ciąży w ogóle nie miałam mdłości i nie wymiotowałam , raz zrobiło mi się nie dobrze może w 9 tyg jak wracalam na czco z pobrania krwi i myślałam ,że nie zdążę do domu, ale zdążyłam i nie zwymiotowalam bo wszystko się cofnęło a kolejny raz zwymiotowalam w 13-14 tyg idąc do lekarza, także jest to możliwe ;) w tej ciąży dużo wymiotowałam między 6-9 tyg ,ale też z przerwami , potem przeszło na w tyg i w 11 tyg znowu 😆

reklama
Dziewczyny czy wszystkie mialyscie/bedziecie mialy do prenatalnych badanie z krwi (test podwojny PAPPA)? Dzisiaj mam usg prenatalne i nie wiem czy szukac jakiegos laboratorium dodatkowo czy zostawic to w spokoju 🤔

Dziewczyny... jak od początku nie wymiotowałam, tak dziś zaliczyłam to razy cztery. Nie mam siły tak mnie wymeczyło...
Myślałam, że takie coś jest możliwe na samym początku ciazy... a tu 13 tydzien i jazda :(

Ja tak samo jak Ty na początku ciąży w ogóle nie wymiotowalam. Raz mi się zdarzył chyba taki przykry dzień w 10-11 tygodniu bodajże, potem przeszło i aktualnie jestem w 13+6 i przedwczoraj również zdarzyło mi się wymiotować. Więc niestety różnie to bywa...ja się tylko już modle, żeby to nie wróciło i żebym w końcu mogła na sto procent cieszyć się maluszkiem bo takie wymioty czy mdłości potrafią niemiłosiernie wymęczyć człowieka...

W poprzedniej ciąży w ogóle nie miałam mdłości i nie wymiotowałam , raz zrobiło mi się nie dobrze może w 9 tyg jak wracalam na czco z pobrania krwi i myślałam ,że nie zdążę do domu, ale zdążyłam i nie zwymiotowalam bo wszystko się cofnęło a kolejny raz zwymiotowalam w 13-14 tyg idąc do lekarza, także jest to możliwe ;) w tej ciąży dużo wymiotowałam między 6-9 tyg ,ale też z przerwami , potem przeszło na w tyg i w 11 tyg znowu 😆
o masakra 😕 a myślałam, że już mnie to nie dotyczy :(

@majaperk mocno 3mam za Was kciuki. To trudne chwile, ale postaraj się zachować spokój w miarę możliwości.

@julia2s oby mam to przyszło z czasem. Ja mam nadzieję, że jak w końcu poukładam w pracy i będę na l4 to w końcu się z tym oswoje. Póki co jestem tak zajechana, że nie mam zwyczajnie siły się cieszyć....

Dziewczyny czy wszystkie mialyscie/bedziecie mialy do prenatalnych badanie z krwi (test podwojny PAPPA)? Dzisiaj mam usg prenatalne i nie wiem czy szukac jakiegos laboratorium dodatkowo czy zostawic to w spokoju [emoji848]
Ja miałam. Wg mnie, jeśli usg będzie w porządku, to sobie odpuść. Zresztą zawsze możesz podpytać lekarza co on na ten temat myśli.

reklama
Ja tak samo jak Ty na początku ciąży w ogóle nie wymiotowalam. Raz mi się zdarzył chyba taki przykry dzień w 10-11 tygodniu bodajże, potem przeszło i aktualnie jestem w 13+6 i przedwczoraj również zdarzyło mi się wymiotować. Więc niestety różnie to bywa...ja się tylko już modle, żeby to nie wróciło i żebym w końcu mogła na sto procent cieszyć się maluszkiem bo takie wymioty czy mdłości potrafią niemiłosiernie wymęczyć człowieka...
Ojej... ja dziś pierwszy dzień z wymiotami i juz nie mam siły wiec współczuję dziewczynom, które wymiotują non stop :/
Masz rację - oby to szybko minęło :(

Do góry