Ja robiłam bo jednak jest to dokładniejsze. Przy okazji test papp-a może wykryć tendencje do nadciśnienia w ciąży i innych problemów więc stwierdziłam, że warto.Dziewczyny czy wszystkie mialyscie/bedziecie mialy do prenatalnych badanie z krwi (test podwojny PAPPA)? Dzisiaj mam usg prenatalne i nie wiem czy szukac jakiegos laboratorium dodatkowo czy zostawic to w spokoju
Ja miałam mdłości od ok 8 tygodnia ciąży, ale wymioty zdarzyły mi się bodajże dopiero jakoś w 12 tyg? I teraz jak np. Kaszle to bierze mnie na wymioty (a mam astmę więc minimum raz dziennie odczuwam potrzebę zwrócenia... :/). Na szczęście udaje mi się na razie nad tym panować. Ale są kobiety, które większość ciąży czują się jak na hardcorowym kacu... A są takie co całą ciążę jak młode boginie ;pJa tak samo jak Ty na początku ciąży w ogóle nie wymiotowalam. Raz mi się zdarzył chyba taki przykry dzień w 10-11 tygodniu bodajże, potem przeszło i aktualnie jestem w 13+6 i przedwczoraj również zdarzyło mi się wymiotować. Więc niestety różnie to bywa...ja się tylko już modle, żeby to nie wróciło i żebym w końcu mogła na sto procent cieszyć się maluszkiem bo takie wymioty czy mdłości potrafią niemiłosiernie wymęczyć człowieka...