reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja za gowniarki jak sobie w głowie planowałam dzieci, to zawsze mówiłam, że 1 córka będzie Oliwia.
Jak zaszłam w ciążę to nie było dyskusji, corka Oliwia, mąż jedynie wrzucił swoje 3grosze i postanowił że Olivia pisana przez v.
Brał jeszcze pod uwagę Dagmara i Samantha (byliśmy akurat w Chicago i poznaliśmy sympatyczna Panią o tym imieniu)
Syn miał być Dawid albo Gabriel.
Przy drugim dziecku dziewczynek w ogóle nie braliśmy pod uwagę.
Od razu stawialismy na Janka.
A teraz.. Nie wiem może Gabryś, Leoś. Dziewczynka Laura, Julka.

reklama
Nie bardzo możesz coś brać - herbata z cytryną, miodem, imbirem. Na gardło woda z solą do płukania. Ewentualnie syrop z cebuli. Ja jak byłam chora to jeszcze czasem wzięłam Apap.
Hej 😊 Czy cos Ci szczególnie pomogło? Mój mąż przyniósł do domu jakieś paskudztwo, wczoraj zaczęło się i u mnie totalnie znienacka. Meczy mnie głównie katar 😥

Ja nie mam kompletnie pomysłu na imiona, kiedyś mi w ucho wpadło Blanka ale nie wiem czy sama bym tak nazwała a dla męża na pewno będzie zbyt wymyślne.

Ja za gowniarki jak sobie w głowie planowałam dzieci, to zawsze mówiłam, że 1 córka będzie Oliwia.
Jak zaszłam w ciążę to nie było dyskusji, corka Oliwia, mąż jedynie wrzucił swoje 3grosze i postanowił że Olivia pisana przez v.
Brał jeszcze pod uwagę Dagmara i Samantha (byliśmy akurat w Chicago i poznaliśmy sympatyczna Panią o tym imieniu)
Syn miał być Dawid albo Gabriel.
Przy drugim dziecku dziewczynek w ogóle nie braliśmy pod uwagę.
Od razu stawialismy na Janka.
A teraz.. Nie wiem może Gabryś, Leoś. Dziewczynka Laura, Julka.
Mi za nastolatki się Klaudia podobała, jak już za mąż wychodziłam to Nikola ale urodził się chłopak. Jak zaczęłam 2 planować to chciałam milenke. Nigdy nie miałam imion dla chłopca i pewnie chłopak będzie hehe

Kochane, ja dalej z tą niedoczynnoscią 🙈
Nie nabrałyscie kg? Bo czytałam, że przyrost wagi tez jest możliwy...
Aaa i czy to depresyjne samopoczucie minęło Wam wraz z przyjmowaniem lekarstw?

O rany, dziewczyny dobijamy do 1000 strony! :) Ja nie znam płci jeszcze więc na serio nie myślę jeszcze o imionach. Dla żartu powiedziałam znajomym że jak będzie dwóch chłopców to nazwę ich Czesław i Miłosz ;) ale serio, nie mam ulubionych imion męskich, a jeśli będzie ich dwóch to w ogóle będzie dramat ;) dla syna nie mogliśmy się zdecydować, jak się urodził to dwa dni był bezimienny :p dla dziewczynek już mam sporą listę, od Eli i Laury do Róży i Lilii :)

Hej 😊 Czy cos Ci szczególnie pomogło? Mój mąż przyniósł do domu jakieś paskudztwo, wczoraj zaczęło się i u mnie totalnie znienacka. Meczy mnie głównie katar 😥
Polecam ciepłą wodę z dodatkiem połowy cytryny z miodem.
Czosnek (chociaż go nienawidzę:) też działa cuda. Mi udało się tak zwalczyć przeziębienie.

U nas dziewczynka na pewno Sara, bo to imie mam juz wybrane 2 ciaze temu 🙈. Poki co sie nie doczekalam i same chlopaki. Mam Marcela, Szymka i Olafa. Teraz jezeli bedzie chlopak to po szwagrze Marcin. Chociaz jakos to imie nie podoba mi sie jakos specjalnie, tak zasluzyl na to.

Współczuję bardzo. Mój synek też alergik w okresie wiosenno-letnio- wczesnojesiennym. Na brzozy, trawy w szczególności. Odkryłam właśnie przez krwotok.

Kurzajkę też przerabialiśmy ...2 miesiące leczenia :(
No ja podejrzewałam ale pediatra się upierała ze to problem laryngologiczny a tu proszę. Tyle się dziecko męczyło. Teraz przynajmniej wiemy ze to alergia i można coś poradzić żeby ulżyć. Ja od dwóch dni od imprezy do imprezy. Pepkowka parapetówka:) trochę się zmęczyłam. Teraz czuje podbrzusze ze ciągnie wiec leze.

reklama
Mówicie że brzuchy wam twardnieją i nospy i magnezy nie pomagają, mi też twardnieje i coraz bardziej się zastanawiam: może to normalne, może tak ma być? Może macica musi sobie ćwiczyć? Ktoś ma teraz wizytę i może zapytać lekarza czy twardniejący brzuch to takie zagrożenie dla ciąży? Albo przeankietujmy kilku lekarzy, w kupie siła! ;)
Dziewczyny nie bardzo wiem o co chodzisz twardniejącym brzuchem. Może tez mam a nie wiem. Mnie tylko pobolewa podbrzusze od wczoraj ale od dwóch dni przesądzałam
Z jedzeniem i nie wiem czy to właśnie przeżarcie nie powoduje tego uczucia.

Do góry