AniaSkrzat1
Fanka BB :)
Ja wczoraj zrobiłam jaja faszerowane, śledzie z cebulką i sałatkę jarzynowa.... Hahaha i dzisiaj na śniadanie taki zestaw poszedł... Pyychaaaaa
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kiniawk pomysl o pozytywach wroci i bedzie nabuzowany energią dotleniony i odstresowany :-)Dzień dobry
Ach liczyłam na śniadanie do wyrka, po całym tygodniu pracy.. Niestety obudziłam się, i widzę, męża niema. Lukam na mapę google na lokalizację i widzę, że lata po lesie.. No cóż [emoji14]
Mnie też brzuch twardnieje, nie często ale się zdarza. Nie biorę nospy, przechodzi samo.
Śniła mi się dziś teściowa.. Że wróciliśmy na stare śmieci.. Masakra co za koszmar [emoji14]
W środę mam wizytę, ciekawe czy też usg mi zrobi.miałam już dwa, plus prenatalne.. Właściwie nie mam nic przeciwko, żeby zaglądał
Udanej niedzieli Wam życzę!
Ja w trzeciej ciazy karmilam piersia do samego konca. Od 34tc powodowalo u mnie mega bolesne skurcze. Normalnie regularne, a pozniej sie wyciszaly. Nic a nic to nie powodowalo. Szyjka dluga, zamknieta. Wywolywali mi porod 38+6.Moja trzecia ciaza . Potwierdzam. Slyszalam o tym. Nigdy nospy nie bralam. Nie rozumiem fenomenu. Jesli są wskazania ok. W drugiej ciazy musialam brac aspargin. O nospie tylko slysze ze kazdy nospe. Nawet moja babcia z 10 lat temu wciskala mi ja na ból podczas miesiaczki. Nie wzięłam. Wole sie polozyc wypic herbatę rozchodzic a czasem to mialam az tak bolesne ze mnie poty oblewaly.
Na szczescie dziś ja ogarniam tylko rosołek, a 2 zajmie się narzeczonyHehe ja juz mam rosolek ...fajowo teraz drugie danie i w kimano
Ja jutro zaczynam 15 tydzień![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Wrócił.. Od 5minut kaszle, próbuję się odflegmować. Choruje na astmę oskrzelową, ogólnie pogoda mu nie służy, jak za oknem zimno a w domu ciepło..Kiniawk pomysl o pozytywach wroci i bedzie nabuzowany energią dotleniony i odstresowany :-)
Dopóki nie skraca szyjki jest ok. Ja mialam całą ciążę co kilka minut i nic z tego nie wyniknelo.Mówicie że brzuchy wam twardnieją i nospy i magnezy nie pomagają, mi też twardnieje i coraz bardziej się zastanawiam: może to normalne, może tak ma być? Może macica musi sobie ćwiczyć? Ktoś ma teraz wizytę i może zapytać lekarza czy twardniejący brzuch to takie zagrożenie dla ciąży? Albo przeankietujmy kilku lekarzy, w kupie siła!![]()
Też bardzo liczyłam, że będzie u Ciebie wszystko dobrze i bardzo się cieszę z Twoich dobrych wieści.Mąż musiał w domu z Kośką zostać, a ja chciałam żebyśmy razem się dowiedzieli. [emoji1] a strasznie się cieszę, że to druga córka [emoji2] jakoś nie umiem sobie wyobrazić siebie jako mamy chłopca [emoji23]
Dziękuje dziewczyny za troskę [emoji173]
Teraz już postaram się uspokoić z tymi zmartwieniami. Chociaż mam wrażenie, że mimo kilku gorszych dni i tak całkiem nieźle przeżyłam ten miesiąc. [emoji5]
Mam nadzieję, że Ty również już jesteś spokojniejsza. Zobacz już prawie 2 trymestr u Ciebie, mam wrażenie, że najgorszy okres za Tobą.
A tu na forum człowiek dostaję tyle wsparcia i troski, że naprawdę niejednokrotnie internetowe koleżanki mogłyby zawstydzić realnych znajomych, którym nie raz brakuję ludzkich odruchów i życzliwości.
Olejek z Weledy dla ciężarnych to dla mnie rewelacja. Właśnie zaczęłam używać, bo już czuję, że brzuszek swędzi.W pierwszej ciąży używałam olejek z Weledy. Nie wiem czy jest w Polsce dostępny. Smarowałam od początku raz na dzień, a od 6 miesiąca 2 razy.
Po ciąży zostało mi kilka maleńkich rozstępów które wyszły dopiero po cesarce i mniej więcej w rejonie blizny. Wtedy przytyłam 18kg wiec całkiem sporo ale mimo wszystko jestem zadowolona. Teraz smaruje się znowu.
Co do witamin to czytałam ostatnio ulotkę witaminy D 1000 jednostek. W opisie było ze przyjmowanie dawki 1000 przez dłuższy czas codziennie może doprowadzić do ciężkiego upośledzenia umysłowego dziecka i można brać tylko po konsultacji z lekarzem i potwierdzeniu niedoboru.
Też szukałam ładnej kuchni, myślałam o tej z Ikei, bo pasuje mi estetycznie. Jednak jak córeczka zobaczyła u koleżanki kuchnię z Lidla, która ma dźwięk w mikrofali, piekarniku i płycie indukcyjnej z efektami światła to wiedziałam, że musimy postawić na tą. Czego nie robi się dla córeczki...Lucyfer jest fajnyna netflix. Albo The Suits, Orphan Black, Breaking Bad ...
Ja już dzisiaj myśle o świętach powiem Wam. Już rozglądam się za prezentami gwiazdkowymi dla córkiOgólnie kupujemy jej kuchnie - drewnianą z akcesoriami (metalowe garnki, naczynka, owoce do krojenia). Wow są takie cuda, że zdecydować się nie umiem. Cała rodzina daje mi kasę - ja kupuje i potem rozwożę by włożyli pod choinkę - uważam, że super to w tym roku wyjdzie bo przynajmniej mała będzie mieć kuchnie z prawdziwego zdarzenia. Ja mam fioła na punkcie wystroju ... masakra jakaś, nawet kuchenka dla dziecka musi współgrać z resztą mieszkania :/
Pszczoła najlepiej skonsultuj to ze swoim ginemDopóki nie skraca szyjki jest ok. Ja mialam całą ciążę co kilka minut i nic z tego nie wyniknelo.
Pszczoła najlepiej skonsultuj to ze swoim ginemmi powiedział że kilka na dzień to jest normalne, ale jak długo to lepiej zapobiegać. Czasem sam asmag nie pomaga. I mój lekarz nie chce czekać aż szyjka się będzie skracac.
Nie to za cytowalam, sorki.
A imiona już wybrane macie??