reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dzień dobry :)
Ach liczyłam na śniadanie do wyrka, po całym tygodniu pracy.. Niestety obudziłam się, i widzę, męża niema. Lukam na mapę google na lokalizację i widzę, że lata po lesie.. No cóż [emoji14]

Mnie też brzuch twardnieje, nie często ale się zdarza. Nie biorę nospy, przechodzi samo.

Śniła mi się dziś teściowa.. Że wróciliśmy na stare śmieci.. Masakra co za koszmar [emoji14]

W środę mam wizytę, ciekawe czy też usg mi zrobi. :D miałam już dwa, plus prenatalne.. Właściwie nie mam nic przeciwko, żeby zaglądał :D

Udanej niedzieli Wam życzę!

reklama

Dziś zaczynam 13t i jakoś nie mogę w to uwierzyc. Tak to szybko zleciało. A i samopoczucie tez nie za wiele się zmieniło. Wczoraj dopoludnie trochę ogarnęłam dom, ale pozniej zaczął mnie pobolewa brzuch i podłogi już musiał narzeczony ogarniać. I tez mi pierwszy raz zaczął twardniec brzuch. Jak o tym czytałam to nie miałam pojęcia o co chodzi, ale teraz już wiem. Faktycznie dobry pomysł, żeby popytać lekarzy, czy to normalny objaw, czy może coś niepokojącego.
Rosolek już się gotuje, a ja muszę isc zjesc śniadanie, bo okrutnie mnie ssie:)
Miłej niedzieli:)

Witam się i ja. Rosołek ugotowalam wczoraj, bo już nie mogłam wytrzymać taka ochotę miałam. Jestem nie do zyci
To normalne. W kazdej ciazy mi szybko twardnial. Ja nie biore no spy, chyba, ze mam kolke nerkowa, ale ostatnio mialam w drugiej ciazy. Generalnie w Pl przepisuja no spe ciezarnym jak cukierki, a ona wcale nie jest taka dobra. Tutaj jak powiedzialam co biore na kolke to mi lekarka powiedziala, ze to moze spowodowac przedwczesny porod. I faktycznie poczytalam i nie wiem czemu lekarze tego nie mowia, ale no spa moze powodowac skracanie szyjki. Gdzies nawet tez czytalam, ze w nadmiarze moze powodowac wzmozone napiecie miesniowe u dzieci jak kobieta duzo jej brala w ciazy. Dopoki twardnienie nie jest bolesne to jest to normalne i ja nic nie biore.
Ja tam nie wiem jak z tą nospa, ale ja mam zalecona w każdej ciąży i dzieci żadnego napięcia nie mialy. Twardnienie brzucha owszem może występować do kilku razy na dzien, ale nie całymi dniami. W pierwszej ciąży lekarz nie reagował jak mówiłam, że mnie brzuch boli i jest twardy. Nawet moja mama się dziwila, bo ona 5 dzieci urodziła i nigdy tak nie miala. I co głupia byłam, miałam dopiero 16 lat i nic z tym nie zrobiłam. Skoro lekarz mówi że tak ma być.... I co wkoncu poród zaczął się w 26tc, pewnie gdybym trafiła to innego lekarza to inaczej by się to potoczyło.
Także najlepiej takie rzeczy konsultowac ze swoim lekarzem.

To normalne. W kazdej ciazy mi szybko twardnial. Ja nie biore no spy, chyba, ze mam kolke nerkowa, ale ostatnio mialam w drugiej ciazy. Generalnie w Pl przepisuja no spe ciezarnym jak cukierki, a ona wcale nie jest taka dobra. Tutaj jak powiedzialam co biore na kolke to mi lekarka powiedziala, ze to moze spowodowac przedwczesny porod. I faktycznie poczytalam i nie wiem czemu lekarze tego nie mowia, ale no spa moze powodowac skracanie szyjki. Gdzies nawet tez czytalam, ze w nadmiarze moze powodowac wzmozone napiecie miesniowe u dzieci jak kobieta duzo jej brala w ciazy. Dopoki twardnienie nie jest bolesne to jest to normalne i ja nic nie biore.
Moja trzecia ciaza . Potwierdzam. Slyszalam o tym. Nigdy nospy nie bralam. Nie rozumiem fenomenu. Jesli są wskazania ok. W drugiej ciazy musialam brac aspargin. O nospie tylko slysze ze kazdy nospe. Nawet moja babcia z 10 lat temu wciskala mi ja na ból podczas miesiaczki. Nie wzięłam. Wole sie polozyc wypic herbatę rozchodzic a czasem to mialam az tak bolesne ze mnie poty oblewaly.

Witam się i ja. Rosołek ugotowalam wczoraj, bo już nie mogłam wytrzymać taka ochotę miałam. Jestem nie do zyci
Ja tam nie wiem jak z tą nospa, ale ja mam zalecona w każdej ciąży i dzieci żadnego napięcia nie mialy. Twardnienie brzucha owszem może występować do kilku razy na dzien, ale nie całymi dniami. W pierwszej ciąży lekarz nie reagował jak mówiłam, że mnie brzuch boli i jest twardy. Nawet moja mama się dziwila, bo ona 5 dzieci urodziła i nigdy tak nie miala. I co głupia byłam, miałam dopiero 16 lat i nic z tym nie zrobiłam. Skoro lekarz mówi że tak ma być.... I co wkoncu poród zaczął się w 26tc, pewnie gdybym trafiła to innego lekarza to inaczej by się to potoczyło.
Także najlepiej takie rzeczy konsultowac ze swoim lekarzem.
Nie no jak non stop, to wiadomo, ze trzeba skonsultowac. A co do wzmozonego napiecia - moze, ale nie musi powodowac.

Dziś zaczynam 13t i jakoś nie mogę w to uwierzyc. Tak to szybko zleciało. A i samopoczucie tez nie za wiele się zmieniło. Wczoraj dopoludnie trochę ogarnęłam dom, ale pozniej zaczął mnie pobolewa brzuch i podłogi już musiał narzeczony ogarniać. I tez mi pierwszy raz zaczął twardniec brzuch. Jak o tym czytałam to nie miałam pojęcia o co chodzi, ale teraz już wiem. Faktycznie dobry pomysł, żeby popytać lekarzy, czy to normalny objaw, czy może coś niepokojącego.
Rosolek już się gotuje, a ja muszę isc zjesc śniadanie, bo okrutnie mnie ssie:)
Miłej niedzieli:)
Hehe ja juz mam rosolek ...fajowo teraz drugie danie i w kimano :-) :)
Ja jutro zaczynam 15 tydzień :-) :) :-) :) 😍 😍 😍 😘

reklama
Do góry