reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja mam ten luksus ze mam starszego syna. Jest to mega duza pomoc i zabawi i uśpi. Az wstyd ze go tak nie raz wykorzystuje :-( :( chociaz widzę ze uwielbia sie bawic z małą.

Pomoc to nie wykorzystywanie :)

U mnie najgorzej to ze wszędzie muszę z nim, do dentysty, do lekarzy, do ginekologa, do urzędów. W kwietniu poprawiałam tatuaż to tez ze mną szedł. Do fryzjera...
Ja mam wrażenie, ze już nie umiem chodzić bez wózka :p

Ostatnio jak byłam u gina to jak ten ubrał niebieskie rękawiczki i poszedł mnie badać to młody zaczął płakać :( ogólnie zawsze się śmiał nie wiem skąd teraz ten płacz..

reklama
Pomoc to nie wykorzystywanie :)

U mnie najgorzej to ze wszędzie muszę z nim, do dentysty, do lekarzy, do ginekologa, do urzędów. W kwietniu poprawiałam tatuaż to tez ze mną szedł. Do fryzjera...
Ja mam wrażenie, ze już nie umiem chodzić bez wózka :p

Ostatnio jak byłam u gina to jak ten ubrał niebieskie rękawiczki i poszedł mnie badać to młody zaczął płakać :( ogólnie zawsze się śmiał nie wiem skąd teraz ten płacz..
No to faktycznie ale oto nie da rady jak nie Matka Polka !
... wiesz gdyby moj M nie pracował na zmiany to mialabym podobnie. Tak to do lekarza itp umawiam sie zeby byl ze mna ... na prenatalnych , chwile po pobraniu krwi zemdlałam. Stracilam sie i gdyby nie stal obok ... mial corke na rekach wiec ogolnie masakra podlecialy zaraz wszystkie babki i od tego nomentu nie chce chodzic sama z dzieckiem. Gdybym ja stala z nia na rekach i spadła. W sumie mozna z wozkiem, ale jakos tak j7z nie chce siedziec w tym wozku chce wszedzie lazic . Jak bylan ost. W urzedzie w wydziale komunikacji zalatwiac sie nabiegalam z nia na rekach nagonilam za nia po korytarzu. Od budynku do budynku po jakies karteczki tu do kasy potem zas na pietro w kolejce dac papierek. Jeny! W domu to bylam flak kregoslup bolal az sie poryczalam . .. z tej bezsilności tegp zmeczenia dzwigania :-( :(

Damy radę dziewczyny, teraz i tak jest luz. Pomyslcie te które maja takie roczniaki dwulatki jak to bedzie jeszcze z niemowlakiem :-) :) najbardziej sie tego boje...albo jak juz bedzie 8-9 miesiac czy dam radę

No to faktycznie ale oto nie da rady jak nie Matka Polka !
... wiesz gdyby moj M nie pracował na zmiany to mialabym podobnie. Tak to do lekarza itp umawiam sie zeby byl ze mna ... na prenatalnych , chwile po pobraniu krwi zemdlałam. Stracilam sie i gdyby nie stal obok ... mial corke na rekach wiec ogolnie masakra podlecialy zaraz wszystkie babki i od tego nomentu nie chce chodzic sama z dzieckiem. Gdybym ja stala z nia na rekach i spadła. W sumie mozna z wozkiem, ale jakos tak j7z nie chce siedziec w tym wozku chce wszedzie lazic . Jak bylan ost. W urzedzie w wydziale komunikacji zalatwiac sie nabiegalam z nia na rekach nagonilam za nia po korytarzu. Od budynku do budynku po jakies karteczki tu do kasy potem zas na pietro w kolejce dac papierek. Jeny! W domu to bylam flak kregoslup bolal az sie poryczalam . .. z tej bezsilności tegp zmeczenia dzwigania :-( :(

Trzeba wózek jednak. Mój tez nie chce siedzieć ale na kryzysowe sytuacje mam lubisie z czekolada lub co gorsza telefon. Ale czasem po prostu mus. Na szczęście zawsze się znajdzie jakaś pielęgniarka czy student i trochę go zabawi a on jak ma uwagę to zadowolony :)

Tqkze przesylam Wam duzo mocy 🏋️‍♂️ 🏋️‍♂️ 🏋️‍♂️ :tak::tak::tak::D dzis chce zrobic cos dla siebie, moze wlosy paznokcie pomaluje ogolnie domowe spa
Wszystkim Wam duzo sił :* zero smutków 😍🥳

Trzeba wózek jednak. Mój tez nie chce siedzieć ale na kryzysowe sytuacje mam lubisie z czekolada lub co gorsza telefon. Ale czasem po prostu mus. Na szczęście zawsze się znajdzie jakaś pielęgniarka czy student i trochę go zabawi a on jak ma uwagę to zadowolony :)
Moja ma ostatnio bunt , co ma w ręce bach na ziemię, czy jedzenie czy zabawkę, prosze prosze żeby nie wyrosla na te krzyczace dziwciaki w sklepach... przedwczoraj slyszalam takiego . Wrzask na caly sklep ale jakby go ze skory obdzierali :-( :( moja ma powoli zapędy

Nie mogę spać. Tragedia. Zasnelam około 21 obudziłam się o 24i koczuje. Nerwy mnie noszą w związku z pracą. Mąż mówi że mam olać temat ale ja nie umiem. Tragedia :(
Atram a co się dzieje w pracy?
Ja poprzedniej nocy nie mogłam spać bo przyśniło mi się że już nie jestem w ciąży i z tych nerwów leżałam tylko w ciemności i płakałam. Dziś na szczęście już lepiej chociaż te trzy razy na siku i tak wstaję więc z mocnego snu nici :(

Mówicie że brzuchy wam twardnieją i nospy i magnezy nie pomagają, mi też twardnieje i coraz bardziej się zastanawiam: może to normalne, może tak ma być? Może macica musi sobie ćwiczyć? Ktoś ma teraz wizytę i może zapytać lekarza czy twardniejący brzuch to takie zagrożenie dla ciąży? Albo przeankietujmy kilku lekarzy, w kupie siła! ;)
To normalne. W kazdej ciazy mi szybko twardnial. Ja nie biore no spy, chyba, ze mam kolke nerkowa, ale ostatnio mialam w drugiej ciazy. Generalnie w Pl przepisuja no spe ciezarnym jak cukierki, a ona wcale nie jest taka dobra. Tutaj jak powiedzialam co biore na kolke to mi lekarka powiedziala, ze to moze spowodowac przedwczesny porod. I faktycznie poczytalam i nie wiem czemu lekarze tego nie mowia, ale no spa moze powodowac skracanie szyjki. Gdzies nawet tez czytalam, ze w nadmiarze moze powodowac wzmozone napiecie miesniowe u dzieci jak kobieta duzo jej brala w ciazy. Dopoki twardnienie nie jest bolesne to jest to normalne i ja nic nie biore.

reklama
Hej... A ja się nie mogę dobudzić... Niby już na nogach od godziny, a najlepiej poszłabym spać -.- Ale czas jechać na uczelnie -.-

Do góry