reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ja mam ten luksus ze mam starszego syna. Jest to mega duza pomoc i zabawi i uśpi. Az wstyd ze go tak nie raz wykorzystuje :-( :( chociaz widzę ze uwielbia sie bawic z małą.

Pomoc to nie wykorzystywanie :)

U mnie najgorzej to ze wszędzie muszę z nim, do dentysty, do lekarzy, do ginekologa, do urzędów. W kwietniu poprawiałam tatuaż to tez ze mną szedł. Do fryzjera...
Ja mam wrażenie, ze już nie umiem chodzić bez wózka :p

Ostatnio jak byłam u gina to jak ten ubrał niebieskie rękawiczki i poszedł mnie badać to młody zaczął płakać :( ogólnie zawsze się śmiał nie wiem skąd teraz ten płacz..

reklama
Pomoc to nie wykorzystywanie :)

U mnie najgorzej to ze wszędzie muszę z nim, do dentysty, do lekarzy, do ginekologa, do urzędów. W kwietniu poprawiałam tatuaż to tez ze mną szedł. Do fryzjera...
Ja mam wrażenie, ze już nie umiem chodzić bez wózka :p

Ostatnio jak byłam u gina to jak ten ubrał niebieskie rękawiczki i poszedł mnie badać to młody zaczął płakać :( ogólnie zawsze się śmiał nie wiem skąd teraz ten płacz..
No to faktycznie ale oto nie da rady jak nie Matka Polka !
... wiesz gdyby moj M nie pracował na zmiany to mialabym podobnie. Tak to do lekarza itp umawiam sie zeby byl ze mna ... na prenatalnych , chwile po pobraniu krwi zemdlałam. Stracilam sie i gdyby nie stal obok ... mial corke na rekach wiec ogolnie masakra podlecialy zaraz wszystkie babki i od tego nomentu nie chce chodzic sama z dzieckiem. Gdybym ja stala z nia na rekach i spadła. W sumie mozna z wozkiem, ale jakos tak j7z nie chce siedziec w tym wozku chce wszedzie lazic . Jak bylan ost. W urzedzie w wydziale komunikacji zalatwiac sie nabiegalam z nia na rekach nagonilam za nia po korytarzu. Od budynku do budynku po jakies karteczki tu do kasy potem zas na pietro w kolejce dac papierek. Jeny! W domu to bylam flak kregoslup bolal az sie poryczalam . .. z tej bezsilności tegp zmeczenia dzwigania :-( :(

Damy radę dziewczyny, teraz i tak jest luz. Pomyslcie te które maja takie roczniaki dwulatki jak to bedzie jeszcze z niemowlakiem :-) :) najbardziej sie tego boje...albo jak juz bedzie 8-9 miesiac czy dam radę

No to faktycznie ale oto nie da rady jak nie Matka Polka !
... wiesz gdyby moj M nie pracował na zmiany to mialabym podobnie. Tak to do lekarza itp umawiam sie zeby byl ze mna ... na prenatalnych , chwile po pobraniu krwi zemdlałam. Stracilam sie i gdyby nie stal obok ... mial corke na rekach wiec ogolnie masakra podlecialy zaraz wszystkie babki i od tego nomentu nie chce chodzic sama z dzieckiem. Gdybym ja stala z nia na rekach i spadła. W sumie mozna z wozkiem, ale jakos tak j7z nie chce siedziec w tym wozku chce wszedzie lazic . Jak bylan ost. W urzedzie w wydziale komunikacji zalatwiac sie nabiegalam z nia na rekach nagonilam za nia po korytarzu. Od budynku do budynku po jakies karteczki tu do kasy potem zas na pietro w kolejce dac papierek. Jeny! W domu to bylam flak kregoslup bolal az sie poryczalam . .. z tej bezsilności tegp zmeczenia dzwigania :-( :(

Trzeba wózek jednak. Mój tez nie chce siedzieć ale na kryzysowe sytuacje mam lubisie z czekolada lub co gorsza telefon. Ale czasem po prostu mus. Na szczęście zawsze się znajdzie jakaś pielęgniarka czy student i trochę go zabawi a on jak ma uwagę to zadowolony :)

Tqkze przesylam Wam duzo mocy 🏋️‍♂️ 🏋️‍♂️ 🏋️‍♂️ :tak::tak::tak::D dzis chce zrobic cos dla siebie, moze wlosy paznokcie pomaluje ogolnie domowe spa
Wszystkim Wam duzo sił :* zero smutków 😍🥳

Trzeba wózek jednak. Mój tez nie chce siedzieć ale na kryzysowe sytuacje mam lubisie z czekolada lub co gorsza telefon. Ale czasem po prostu mus. Na szczęście zawsze się znajdzie jakaś pielęgniarka czy student i trochę go zabawi a on jak ma uwagę to zadowolony :)
Moja ma ostatnio bunt , co ma w ręce bach na ziemię, czy jedzenie czy zabawkę, prosze prosze żeby nie wyrosla na te krzyczace dziwciaki w sklepach... przedwczoraj slyszalam takiego . Wrzask na caly sklep ale jakby go ze skory obdzierali :-( :( moja ma powoli zapędy

Nie mogę spać. Tragedia. Zasnelam około 21 obudziłam się o 24i koczuje. Nerwy mnie noszą w związku z pracą. Mąż mówi że mam olać temat ale ja nie umiem. Tragedia :(
Atram a co się dzieje w pracy?
Ja poprzedniej nocy nie mogłam spać bo przyśniło mi się że już nie jestem w ciąży i z tych nerwów leżałam tylko w ciemności i płakałam. Dziś na szczęście już lepiej chociaż te trzy razy na siku i tak wstaję więc z mocnego snu nici :(

Mówicie że brzuchy wam twardnieją i nospy i magnezy nie pomagają, mi też twardnieje i coraz bardziej się zastanawiam: może to normalne, może tak ma być? Może macica musi sobie ćwiczyć? Ktoś ma teraz wizytę i może zapytać lekarza czy twardniejący brzuch to takie zagrożenie dla ciąży? Albo przeankietujmy kilku lekarzy, w kupie siła! ;)
To normalne. W kazdej ciazy mi szybko twardnial. Ja nie biore no spy, chyba, ze mam kolke nerkowa, ale ostatnio mialam w drugiej ciazy. Generalnie w Pl przepisuja no spe ciezarnym jak cukierki, a ona wcale nie jest taka dobra. Tutaj jak powiedzialam co biore na kolke to mi lekarka powiedziala, ze to moze spowodowac przedwczesny porod. I faktycznie poczytalam i nie wiem czemu lekarze tego nie mowia, ale no spa moze powodowac skracanie szyjki. Gdzies nawet tez czytalam, ze w nadmiarze moze powodowac wzmozone napiecie miesniowe u dzieci jak kobieta duzo jej brala w ciazy. Dopoki twardnienie nie jest bolesne to jest to normalne i ja nic nie biore.

reklama
Hej... A ja się nie mogę dobudzić... Niby już na nogach od godziny, a najlepiej poszłabym spać -.- Ale czas jechać na uczelnie -.-

Do góry