reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Cześć ja lecze niedoczynność. Wczoraj miałam Usg tarczycy i dodatkowo jakiś guzek wyszedł z oznskami zwapniwnia co może wskazywać na zlosliwca... trochę się tym zestresowalam we wtorek Endo.

Ja zacznę zakupy dla dziecka w marcu, wolę nie zapeszac.
Zazdroszczę Wam energii ja już 2 miesiąc jak na jelitowce

reklama
A czy któraś z Was ma zdiagnozowana niedoczynnosc tarczycy? Miałyśmy w ogóle jakieś objawy z tym zwiazane?
Ja miałam w zeszłej ciąży i w tej też już wyszło. Nie zauważyłam żadnych objawów. To podobno częste w ciąży. Trzeba brać leki przed śniadaniem i tyle.
Generalnie to nie ma się czym martwić jeśli wyniki nie są jakieś bardzo szalone. Dawniej nikt tego nie badał a dzieci się rodziny zdrowe.

Mi również w ciąży wyszła niedoczynność, wcześniej nigdy nie miałam problemów z tarczycą. Z objawów to rzeczywiście głównie zmęczenie ale równie dobrze można to przypisać do objawów ciąży a nie niedoczynności 😉 Również myślę, że nie ma się czym martwić, regularnie badać poziom hormonów i zażywać leki 🙂🙂

@Anipul ja mam, odkrytą w 1 ciąży A teraz już przed 2 ciążą dała znać. Z objawów to było mi ciągle zimno i byłam ciągle zmęczona. Regularne branie leków pomogło :)

A czy któraś z Was ma zdiagnozowana niedoczynnosc tarczycy? Miałyśmy w ogóle jakieś objawy z tym zwiazane?

Ja tez mam niedoczynnosc. Lecze sie od kilku lat, w ciazy po prostu bardziej ją kontroluje bo wyniki mi się czesto zmieniaja. Ostatnio spadek z 1,38 do 0,29, w ciagu trzech tygodni.
Glowne objawy to zmeczenie, suchosc skory i wypadanie włosów.
Niestety, choroby tarczycy to juz codziennosc w dzisiejszych czasach i tez uwazam ze nie ma sie czym martwic. Grunt to miec dobrze dobrana dawke leku i łykac :)

Ja tez mam niedoczynnosc. Lecze sie od kilku lat, w ciazy po prostu bardziej ją kontroluje bo wyniki mi się czesto zmieniaja. Ostatnio spadek z 1,38 do 0,29, w ciagu trzech tygodni.
Glowne objawy to zmeczenie, suchosc skory i wypadanie włosów.
Niestety, choroby tarczycy to juz codziennosc w dzisiejszych czasach i tez uwazam ze nie ma sie czym martwic. Grunt to miec dobrze dobrana dawke leku i łykac :)

o wlasnie suchość skóry też mam! głównie nogi- szczególnie kolana

Dziewczyny jak będziecie kompletować wyprawkę to zajrzyjcie do Sinsaya, ubranka są prześliczne i kosztują grosze [emoji4]
Ja dzisiaj zrobiłam maraton po sklepach i stwierdzam, że w ciąży się do tego nie nadaję, musiałam wychodzić co jakiś czas usiąść na zewnątrz, bo było mi słabo, a teraz brzuch ciągnie i w ogóle jakoś tak nie najlepiej się czuję [emoji57]
Ale kupiłam kurtkę, w którą na spokojnie zmieszczę się nawet na końcówce ciąży, nie jest typowo ciążowa, ale ma krój A i takie dziwne przeszycia, dzięki którym będzie rosła razem z brzuchem, cieplutka, leciutka i kosztowała tylko 79 zł! [emoji41] A byłam nastawiona na wydatek rzędu kilku stówek [emoji28]
Maluchowi kupiłam dzisiaj tylko skarpetki w Actionie, bo były tak urocze, że nie mogłam się oprzeć [emoji4]
Widzę, że Wy dzisiaj dzień porządków, ja mam nadzieję, że jutro będę się czuła na tyle dobrze, że będę sobie mogła pozwolić na sprzątanie
Jedna z Was chwaliła się łupami z lumpka - przeurocze!!! [emoji7]
A poza tym jak Wasze samopoczucia?

reklama
Ja od paru lat się leczę, ogolnie samopoczucie miałam złe, zero sił, senność. Wypadanie włosów, sucha skóra i uczucie zimna.
A w tej ciąży wyszło zapalenie i jednak diagnoza hashimoto. Objawy w zasadzie te same.
Też mam Hashimoto + cukrzycę. Obydwie przed ciążą. Dzięki eutyrox zaszłam w 1sza ciążę. Też wyniki na tyle ok że brałam tylko jod a teraz narazie nic. Objawy-u mnie depresyjny nastrój na maxa.

@Milczeina skąd kurtka? Pokaż pokaż co też szukam [emoji4]

Do góry