reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

to nie ma znaczenia kiedy idziesz na l4 tylko kiedy urodzisz, wtedy srednia sie liczy z 12 mcy
A nie przypadkiem 12 miesięcy przepracowanych conajmniej w połowie? W styczniu mam 13-stkę a w marcu premię za rozliczanie celów rocznych i ustalanie podwyżek majowych. Na 13na pewno się załapię bo mam plan pracować, do marca przekulam na urlopach na zmianę z pracą. Ja się z tej kasy wygryźć nie dam ;) No chyba że szef nie da mi obiecanej podwyżki w styczniu, wtedy zgarniam13 i tyle mnie widzieli bo zwodzi mnie już od pół roku
A czy ja mogę jakiś link i wpisanie do tego zamkniętego ? Bo ostatnio prosiłam,ale nie mam pojęcia gdzie to jest
Jeśli dobrze rozumiem to zamknięta dopiero się tworzy?
Ryzyko spada o 65 % więc można odetchnąć z ulgą i sie chwalić. U mnie wiedzą tylko najbliżsi, ale od dziś będę się przyznawać 😊 przy pierwszej ciąży tez czekałam do 13 tyg , zanim mówiłam znajomym... udanej soboty życzę!
W środę będę mówić w moim zespole i w zespole do jakiego należę, akurat są 2 spotkania jedno po drugim. Wczoraj kolega z mojego zespołu sam zapytał :D Bystrzacha powiedział że ludzie tyją proporcjonalnie a ja tak tylko z brzucha :D Ciekawe kto jeszcze widzi i milczy

reklama
Zazdroszczę Wam tego leżenia w łóżkach :( mój budzik wzywający do pracy dzwonił dziś o 2.45... teraz musiałam zrobić przerwę na śniadanie bo kiszki marsza grały dlatego udaje mi się napisać ;) niepracującym życzę leniwego weekendu! ;)
2.45??? Matko święta gdzie Ty pracujesz że musisz w nocy wstawać?

Ale miałam dzisiaj głupi sen, obudziłam się cała w nerwach. Śniło mi się że byłam na wyczekanej kontroli u ginekolog i nawet mnie nie zbadała, wzięła większą stawkę niż zwykle, tylko powiedziała żeby przyjść za 4 tygodnie. Chyba wiem skąd mi się to wzięło: przez posty na forum że wizyta bez usg(jak to? Po co?) i przez to że wchodzę i wchodzę na stronę mojej dr a tam nie ma nowych terminów. Obawiam się że jak na święta zjadą wszyscy ekspatriaci a lekarze wyjadą na święta to na usg połówkowe nigdzie się nie dostanę bo to jakoś po świętach wypada. Chyba od razu umowie się do innego lekarza w centrum usgi będę spać spokojnie

@Moni_89. Wszystko z dzidzią na pewno dobrze. Spokojnie :*

Mój dziś wstał o 5 so pracy. I ledwo wyszedł i syn wstał nie dał spać. I z bólem głowy wstałam. Dziś będzie firma czyszcząca tapicerkę - takie porządki na święta.

Nie mam na nic dziś siły.

U mnie też niby 13 tydzień, wszyscy już wiedzą, rodzina, znajomi, w pracy. Kupiłam sobie nawet bluzkę ciążową... A tymczasem już drugi dzień zero ciągnięcia brzucha :( tak jakbym w ciąży nie była. Jedyne co to wstaję w nocy na siku. Moja poprzednia ciąża obumarła najprawdopodobniej w 14 tygodniu więc ostro schizuję :( a wizyta dopiero 26.11. Co prawda przed ostatnią wizytą u lekarza miałam trzy takie dni że też zero objawów. Więc zaczekam jeszcze. Może moje dzieci rosną skokowo?
Z innej beczki martwi mnie to że nie mam żadnego śluzu. Nic, zero. Wcześniej było go bardzo dużo a teraz posucha. Jak u was? Nie pamiętam już jak to było w poprzednich ciążach...

Dzień dobry mamcie :)
Pogoda nie sprzyja od rana ale dziś trzeba się wziąć do roboty... śniadanie, myju, do lidla po rogale na poniedziałek, bo w promocji! A potem sprzątanie... jeenyy no nie chce mi się jak nigdy. Do tego coś mnie katar złapał, głowa boli. Ale chociaż o obiady się nie martwię, do poniedziałku mam z głowy. Dziś w menu... fasolowa! Przepyszna i dawno niewidziana :) miłego dnia, kochane!

reklama
Do góry