reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

A nie przypadkiem 12 miesięcy przepracowanych conajmniej w połowie? W styczniu mam 13-stkę a w marcu premię za rozliczanie celów rocznych i ustalanie podwyżek majowych. Na 13na pewno się załapię bo mam plan pracować, do marca przekulam na urlopach na zmianę z pracą. Ja się z tej kasy wygryźć nie dam ;) No chyba że szef nie da mi obiecanej podwyżki w styczniu, wtedy zgarniam13 i tyle mnie widzieli bo zwodzi mnie już od pół roku

Jeśli dobrze rozumiem to zamknięta dopiero się tworzy?

W środę będę mówić w moim zespole i w zespole do jakiego należę, akurat są 2 spotkania jedno po drugim. Wczoraj kolega z mojego zespołu sam zapytał :D Bystrzacha powiedział że ludzie tyją proporcjonalnie a ja tak tylko z brzucha :D Ciekawe kto jeszcze widzi i milczy
A nikt sie nie wygadal?
U mnie w pierwszej ciąży tylko szef "niby" wiedział. Obiecał że nikomu nie powie. Wszyscy udawali że nie wiedzieli, a później się okazało że on rozgadal :/

Teraz mam inna prace, też tylko szefowi powiedziałam, po kilku dniach mialam wrażenie że inni wiedzą, bo nagle byli bardzo mili i pomocni. Teraz nikt nie ukrywa że wie, szef twierdzi że nikomu nie mówił, że ktos w biurze musial widzieć moje zaświadczenie...
Trochę głupio bo moja rodzina nie wie a w pracy wszyscy:/ niby juz bym nie ukryla ale miałam usg w 7tyg wiec tak naprawdę nie wiem na czym stoję...

reklama
Tak ja też idiotkuje z okuniewska ! :)
Ja też :)
plus podcasty kryminalne, bo seriale o zbrodniach i książki to stanowczo za mało :) niekiedy mąż patrzy na mnie i mówi że się czuje mało komfortowo [emoji14]

Dzień dobry :)
Obudził mnie zapach gazu.. Tyle że nikt nie czuł tylko ja, aż mnie w nosie gryzlo. Nie wiem co to, bo nie śmierdzi. Ale w panice wyrwalam do kuchni, sprawdzić kuchenkę i po otwierałam okna. Trochę dzieci wystraszylam, ale dała bym sobie rękę obciąć że cuchnie wry :/

Ja też :)
plus podcasty kryminalne, bo seriale o zbrodniach i książki to stanowczo za mało :) niekiedy mąż patrzy na mnie i mówi że się czuje mało komfortowo [emoji14]

Dzień dobry :)
Obudził mnie zapach gazu.. Tyle że nikt nie czuł tylko ja, aż mnie w nosie gryzlo. Nie wiem co to, bo nie śmierdzi. Ale w panice wyrwalam do kuchni, sprawdzić kuchenkę i po otwierałam okna. Trochę dzieci wystraszylam, ale dała bym sobie rękę obciąć że cuchnie wry :/
Kinia szook[emoji47] Nasz kuchenkę gazową i nie masz czujnika??? Mam nadzieję że to jednak jakieś schizy a nie prawdziwa awaria.

Kinia szook[emoji47] Nasz kuchenkę gazową i nie masz czujnika??? Mam nadzieję że to jednak jakieś schizy a nie prawdziwa awaria.
Mieszkam w bloku nikt tu nie pomyślał o takim zabezpieczeniu.. Ja też nie.
Schiza mi się jakaś włączyła. Bo na klatce czysto, u mamy w mieszkaniu też, nawet tata wleciał do mnie i mowi, że coś mi się wydawało.
A ja na serio, wpadłam w panikę, i młodego na ręce bo wyobrazilam sobie, że zanim dojdę to kuchni to walnie, i lepiej żebym był obok mnie blisko.. Niż daleko..sam.
Ciężki dzień mnie czeka.. Ręce mi się trzesa, śniadania przełknąć nie mogę. Wrry.

Schiza mi się jakaś włączyła. Bo na klatce czysto, u mamy w mieszkaniu też, nawet tata wleciał do mnie i mowi, że coś mi się wydawało.
A ja na serio, wpadłam w panikę, i młodego na ręce bo wyobrazilam sobie, że zanim dojdę to kuchni to walnie, i lepiej żebym był obok mnie blisko.. Niż daleko..sam.
Ciężki dzień mnie czeka.. Ręce mi się trzesa, śniadania przełknąć nie mogę. Wrry.
To może zainwestuj w czujnik. Nie są drogie

Mój Średnio 2 razy w tygodniu wychodzi bo albo koncert albo piwo.
Mi ogólnie to nie przeszkadza.
Sama zrobiłam siebie ze co środę mam obowiązkowo wychodne do kina ( mam blisko bardzo to 5 min spacerkiem )
Ogólnie w tym związku dużo czasu spędzamy tez jakby osobno i wydaje mi się, ze to tez ma swoje plusy :)
Wlasnie też uważam że tu kluczem jest dbanie o siebie.

Może paranoiczka jestem ale mam i czujnik gazu i czadu. Właśnie dlatego że mieszkam w bloku. Już raz się przydał...

Kuzwa.... w środę mam usg tj. 13.11. W klinice położna mówi ze, najlepiej abym biochemię zrobiła 7.11 i na 12 będzie wynik który wysyłają do lekarza (lekarz jest w innym miescie).

Pisze do diagnostyki, a oni mi odpisuje ze na badanie czeka się 6 dni roboczych.
Jak mnie uruchamia takie wprowadzanie w błąd i niemożność załatwienia prostej sprawy :/

reklama
Hej laski [emoji4]

Ciezka noc za mna,mlodej wyszly 4 zęby. Troche miala stan podgoraczkowy i mowila przez sen "mama,tata,baba" [emoji16]widac bylo jak sie meczy,a mama razem z nia. Cala noc na cycu,jak nigdy, ale mam nadzieje, że jej to pomoglo.

Teraz juz jest lepiej,poszla na drzemke [emoji4]ogolnie to pierwszy jej ząb gdzie dostala stanu podgoraczkowego,bo wczesniej nigdy nie miala. I moj Maz juz panika o mloda.

Z planow to dzisiaj prania i sprzatanie i mam nadzieje ze uda sie jechac kupic ten fotelik samochodowy. Moze macie jakies foteliki do polecenia w kategorii 9-25kg?

Do góry