Jaska.JDM
Fanka BB :)
Wit D w okresie letnim i wiosennym zaleca sie 1000 jednostek, a jesień zima 2000 jednostek.Co do witamin to czytałam ostatnio ulotkę witaminy D 1000 jednostek. W opisie było ze przyjmowanie dawki 1000 przez dłuższy czas codziennie może doprowadzić do ciężkiego upośledzenia umysłowego dziecka i można brać tylko po konsultacji z lekarzem i potwierdzeniu niedoboru.
A ja mam pytanie do dziewczyn po CC, czy faktycznie tak bardzo boli po i prawie nie można się ruszyć? Ja się nasłuchałam strasznych historii i jestem przerażona.
Ja miałam cc. Syn urodził się 15:45. Miałam znieczulenie całkowite. Obudziłam się ok 19-20 i czułam ciężar worka 2kg na brzuchu tego do obkurczania miednicy po cc. Ok 6 już wstawałam i przechodziłam na salę z dzieckiem i w pełni się zajmowałam. W szpitalu ustawiłam sobie łóżko na pół siedząco by łatwiej było wstawać do syna. Przeciw bólowych nie potrzebowałam. W domu z płaskiego wstawałam.
SN nie miałam ale cc dla mnie to bardzo spokojnie - nie miałam ograniczeń prócz dźwigania. Ale z kilku schodków wózek znosiłam i nic się nie stało. A blizna prawie niewidoczna tak mała blada i na wysokości bielizny.
Ja też muszę zacząć coś brać, ale kompletnie nie wiem jakie witaminy. Lekarka mi zalecała Omegamed, ale ma z nimi umowe...
A tak z innej beczki.. Rozglądam się za jaką fajną świąteczną sukienką, znacie jakieś strony z ciekawymi ubraniami dla ciężarnych?
Tez z chęcią się dowiem.
Z tego co widze to takDziewczynki, jestem zielona. Ale.. Czy nie muszę się martwić? Czy wyniki są w normie?