reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ja też muszę zacząć coś brać, ale kompletnie nie wiem jakie witaminy. Lekarka mi zalecała Omegamed, ale ma z nimi umowe...

A tak z innej beczki.. Rozglądam się za jaką fajną świąteczną sukienką, znacie jakieś strony z ciekawymi ubraniami dla ciężarnych? :p

reklama
A ja mam pytanie do dziewczyn po CC, czy faktycznie tak bardzo boli po i prawie nie można się ruszyć? Ja się nasłuchałam strasznych historii i jestem przerażona.
Co do CC, nigdy nie miałam, ale mam wiele znajomych po CC i mówią, że wolałby rodzic naturalnie (przeważnie są po CC i naturalnym więc wiedzą o czym mówią). Moja mama np. Ze mną w ciąży miała ciężki naturalny poród, z moim bratem CC i mówi, że wolałaby i tak rodzic naturalnie

Dzień dobry :)
Ooo jeszcze cisza, ładnie śpicie, a mój budzik jak szalony. Dziś bez drzemki! Wow! :D
Jakie głupoty mi się śniły, za dużo Peaky Blinders oglądałam i dodatkowo cały sen gryzlam krwawiace guzki na dziąsłach.. Chora główa :D

Któraś dziś wizytuje?
Mam nadzieję, że noc Wam dobrze mija! Spokojnego poranku :)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry miłego dnia.
Ja dziś uciekam do laboratorium sprawdzić jak tarczyca zareagowała na odstawienne jednego leku i Nowa dawkę.

We wtorek mam Endo.

Potem praca i w końcu długiweekend.
Nie mogę doczekać się aż w końcu bede mogła odpocząć.

Ja w poprzedniej ciąży smarowalam się seria z Rossmann dla mam i nie miałam nic...

Posłucham Was i kupię bio oil. Gdzie się opłaca?

Dzień dobry dziewczyny! Już piątek :)
Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty i badania :)
Wczoraj w nocy usiłowałam coś napisać, ale był "remont" forum. Miało trwać 20-30 minut, ale było zdecydowanie dłużej i się poddałam.

Dzień dobry, mój budzik miał dzisiaj 4 drzemki, wczoraj nie mogłam zasnąć... jeszcze dzisiaj praca i 3 dni wolnego ale pocieszam się że dzisiejsza praca to w zasadzie same fajne przygody: wczoraj zapomniałam przepustki więc rano podrepczę do ochrony ją odblokować, potem muszę przejść małe szkolenie online, pomagam koledze w rekrutacji do południa a poźniej już obiad i w ramach teambuildingu idziemy grać mecz w kosza po którym będzie pizza. Niby muszę zostać do 17 ale jeśli płacą mi za taką pracę to ja się na L4 nie wybieram;)

Dzieczyny jecie pomarańcze? Niby 1 na tydzień żaden problem, ale zgaga moze byc gigantyczna... nie pamiętam czy jadlam w pierwszej ciąży :)
Jem , ostatnio naszła mnie straszna ochota na nie [emoji854]
Najlepiej to byloby wstac jak najpozniej, szybko sie zebrac. Migiem na badania i do domu na sniadanie, tak zeby bylo minimum czasu od wstania do badan.
Ja biorę jedzenie do labo :)
A ja mam pytanie do dziewczyn po CC, czy faktycznie tak bardzo boli po i prawie nie można się ruszyć? Ja się nasłuchałam strasznych historii i jestem przerażona.
Wiesz to chyba zależy od człowieka
Ja czułam się tragicznie , a to przez to też ,że rodziłam prawie 16 godzin. Ostatnie noce nie przespane i na prawdę nie miałam siły po cięciu. Inne koleżanki czuły ból , ale funkcjonowały normalnie. Ja po ok 10 dniach zaczęłam chodzić wyprostowana. Ogólnie po CC , dziewczyny trzeba dużo chodzić . Tak mi koleżanka położna zaleciła. Żeby dobrze się tam wszystko zrosło.

Nie pisałam wieczorem . Siedziałam z mężem i córką. Mała nam wczoraj zdjęła pieluchę i zrobiła kupę na jasny dywan ;) . Dobrze ,że humorystycznie do tego podeszliśmy. Ogólnie kończę jej ściany w pokoiku. Pochwalę wam się zwierzątkami. Mąż będzie miał od jutra 5 dni wolnego to listwy przymocuje :)
IMG_20191107_204156.jpeg

Sent from my RNE-L21 using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Jem , ostatnio naszła mnie straszna ochota na nie [emoji854]Ja biorę jedzenie do labo :)Wiesz to chyba zależy od człowieka
Ja czułam się tragicznie , a to przez to też ,że rodziłam prawie 16 godzin. Ostatnie noce nie przespane i na prawdę nie miałam siły po cięciu. Inne koleżanki czuły ból , ale funkcjonowały normalnie. Ja po ok 10 dniach zaczęłam chodzić wyprostowana. Ogólnie po CC , dziewczyny trzeba dużo chodzić . Tak mi koleżanka położna zaleciła. Żeby dobrze się tam wszystko zrosło.

Nie pisałam wieczorem . Siedziałam z mężem i córką. Mała nam wczoraj zdjęła pieluchę i zrobiła kupę na jasny dywan ;) . Dobrze ,że humorystycznie do tego podeszliśmy. Ogólnie kończę jej ściany w pokoiku. Pochwalę wam się zwierzątkami. Mąż będzie miał od jutra 5 dni wolnego to listwy przymocuje :) Zobacz załącznik 1042743

Sent from my RNE-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Sami to namalowaliście? Super!

Do góry